Volley league ανδρών: Δύο αλλαγές στις ώρες των ημιτελικών * ΣΕΓΑΣ: Η ΓΣ, το ψήφισμα και οι τοποθετήσεις Σεβαστή-Παναγόπουλου * Παναθηναϊκός-Γλυφάδα 4-10: Διπλό εξάδας για τον ΑΝΟΓ

Μετά από εισήγηση της Ε.Ρ.Τ. προκειμένου να διευκολυνθεί το τηλεοπτικό πρόγραμμα έγιναν δύο αλλαγές στην έναρξη των ημιτελικών των play off της Volley League ανδρών.

ΟΑ΄ημιτελικός μεταξύ του Π.Α.Ο.Κ. και του Παναθηναϊκού την Τετάρτη 1 Ιουλίου θα αρχίσει στις 17:00 αντί στις 19:00 που είχε προγραμματιστεί και ο τρίτος ημιτελικός μεταξύ του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ Σύρου (εφόσον χρειαστεί καθώς η πρόκριση κρίνεται στις 2 νίκες) θα αρχίσει το Σάββατο 4 Ιουλίου στις 17.15 αντί στις 17.00 που αρχικά είχε οριστεί.

Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ. Υπενθυμίζεται πως η πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις 2 νίκες.

Η έδρα θα είναι κοινή για όλες τις ομάδες και θα είναι το Ο.Α.Κ.Α.:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ ΤΩΝ PLAY OFF

Α΄ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 – 1ος Αγώνας

Κλειστό Ο.Α.Κ.Α 19.00 (Ε.Ρ.Τ.): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 – 1ος Αγώνας

Κλειστό Ο.Α.Κ.Α 17.00 (Ε.Ρ.Τ.): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Π.Α.Ο.Κ.

Β΄ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 – 2ος Αγώνας

Κλειστό Ο.Α.Κ.Α 19.00 (Ε.Ρ.Τ.): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 – 2ος Αγώνας

Κλειστό Ο.Α.Κ.Α 19.00 (Ε.Ρ.Τ.): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Π.Α.Ο.Κ.

Γ΄ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (εφόσον χρειαστεί)

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020 – 3ος Αγώνας

Κλειστό Ο.Α.Κ.Α 17.15 (Ε.Ρ.Τ.): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 – 3ος Αγώνας

Κλειστό Ο.Α.Κ.Α 19.00 (Ε.Ρ.Τ.): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Π.Α.Ο.Κ.

 

ΣΕΓΑΣ: Η ΓΣ, το ψήφισμα και οι τοποθετήσεις Σεβαστή – Παναγόπουλου

ΣΕΓΑΣ: Η ΓΣ, το ψήφισμα και οι τοποθετήσεις Σεβαστή - Παναγόπουλου

H oμόφωνη ψήφιση του απολογισμού και το ψήφισμα των σωματείων.

Με την παρουσία 150 και πλέον εκπροσώπων σωματείων μελών του ΣΕΓΑΣ, διεξήχθη το Σάββατο  στο Πνευματικό Κέντρο «Αθανάσιος Τριγώνης» του Δήμου Τρικκαίων η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ.

Οι εργασίες άρχισαν με την εκλογή του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης το οποίο αποτέλεσαν οι  Στέργιος Τσιφτσόγλου (ΜΑΣ Αετός) πρόεδρος, Πέτρος Μαντάς (Ολυμπιάδα Πάτρας) και Χριστόφορος Ανδρουλιδάκης (ΓΣ Ελ Βενιζέλος).

Μετά την παρουσίαση του Διοικητικού Απολογισμού από τον Πρόεδρο τους ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο και του Οικονομικού απολογισμού από τον ταμία του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Ψωμιάδη, οι εκπρόσωποι των Σωματείων μελών της Ομοσπονδίας ψήφισαν ΟΜΟΦΩΝΑ τους απολογισμούς.

Το ψήφισμα από τα σωματεία 

Ομόφωνα ψηφίστηκε από τους εκπροσώπους των Σωματείων το παρακάτω ψήφισμα:

«Όλοι εμείς  που αγαπάμε και υπηρετούμε εθελοντικά τον Ελληνικό Στίβο, με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας μας, θέλουμε να συγχαρούμε τις αθλήτριες, τους αθλητές, τις προπονήτριες, τους προπονητές και τα Σωματεία μας, γιατί με την υπερπροσπάθεια τους καταφέρνουν να ξεπερνούν δυσκολίες και προβλήματα και να μας προσφέρουν πολύ σημαντικές επιδόσεις και πολύ μεγάλες διακρίσεις, σε όλες τις κατηγορίες και όλα τα επίπεδα. Οι διακρίσεις ιδιαίτερα των νεαρών Αθλητών – Αθλητριών στα μεγάλα διεθνή Πρωταθλήματα, επιβεβαιώνουν ότι ο Ελληνικός Στίβος εκτός από λαμπρό παρελθόν και φωτεινό Παρόν έχει και ελπιδοφόρο μέλλον.

Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, για τη γρήγορη επανεκκίνηση της προπονητικής και αγωνιστικής δράσης στον Ελληνικό αθλητισμό. Η έγκαιρη λήψη από την Πολιτεία σωστών μέτρων, με βάση τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων, καθώς και η υπεύθυνη στάση της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών, οδήγησαν στον περιορισμό της πανδημίας και την επάνοδο στην κανονικότητα.

Χαιρετίζουμε τη διεξαγωγή του μεγαλύτερου μέρους του αγωνιστικού προγράμματος του 2020 και προτρέπουμε όλες και όλους να τηρούν πιστά τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του ΣΕΓΑΣ, που έχουν εγκριθεί από την Υγειονομική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. Η μέγιστη ατομική ευθύνη όλων αποτελεί προϋπόθεση για να παραμείνουμε ασφαλείς και να νικήσουμε τον κορονοιό.

Την ίδια στιγμή, εκφράζουμε την αγωνία μας για τις εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας στα λειτουργικά και οικονομικά δεδομένα του ερασιτεχνικού αθλητισμού αλλά και την λύπη μας για παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο που δεν σέβονται τον χαρακτήρα του.

Τα Σωματεία, έχουν από τις αρχές Μαρτίου απωλέσει πολύ μεγάλο μέρος των ετήσιων εσόδων τους. Η ανακοίνωση της ενίσχυσής τους είναι θετική, το ύψος όμως του ποσού δεν είναι επαρκές, αφού αφορά πολύ πάνω από 5.000 Σωματεία.

Επισημαίνουμε ότι απαιτείται η ανακοίνωση άμεσα των αντικειμενικών κριτηρίων για την κατανομή της χρηματοδότησης και στη συνέχεια η δημοσιοποίηση του πίνακα με τα ποσά για κάθε Σωματείο.

Οι Ομοσπονδίες, ειδικώς όσες έχουν πολύ μεγαλύτερα ίδια έσοδα από την κρατική επιχορήγηση, όπως ο ΣΕΓΑΣ, βλέπουν το χορηγικό τους πρόγραμμα να μειώνεται σημαντικά, λόγω των μέτρων που η Πολιτεία επέβαλλε, ενώ ο νέος τρόπος διεξαγωγής μαζικών αγώνων, οδηγεί σε μειώσεις της τάξεως ακόμα και του 50% σε αυτό το σκέλος των εσόδων τους.

Με αυτά τα δεδομένα, δυστυχώς, ο αρμόδιος Υφυπουργός, αντί να διεκδικήσει πρόσθετη χρηματοδότηση και να αυξήσει (όπως έγινε στον Πολιτισμό), μειώνει τις επιχορηγήσεις των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Πρόκειται για ένα τεράστιο λάθος, που θα έχει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στον Ελληνικό Αθλητισμό. Οι επιπτώσεις αυτές θα είναι ακόμα μεγαλύτερες στον ΣΕΓΑΣ, του οποίου η επιχορήγηση μειώθηκε κατά 422.000 ευρώ (13%).

Εξ’ ίσου λανθασμένη είναι η νομοθέτηση διατάξεων (αναδρομικότητα, όρια ηλικίας) που καταργούν το αυτοδιοίκητο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, παραβιάζοντας ατομικά δικαιώματα και μάλιστα στο χώρο του εθελοντισμού και επιχειρώντας να αλλοιώσουν τη βούληση των Σωματείων.

Καλούμε την Κυβέρνηση:

Να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για επιπρόσθετη οικονομική στήριξη, λόγω της πανδημίας, τόσο των Αθλητικών Σωματείων όσο και των Ομοσπονδιών.
Να σεβαστεί και να διασφαλίσει το αυτοδιοίκητο του Αθλητισμού, σύμφωνα με το Σύνταγμα και να καταργήσει ρυθμίσεις που το ακυρώνουν και παραβιάζουν ατομικά δικαιώματα.

Να προχωρήσει άμεσα την εκταμίευση της δεύτερης δόσης της κρατικής επιχορήγησης που έχει καθυστερήσει πολύ, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα ρευστότητας.

Να προχωρήσει άμεσα την αποκατάσταση και συντήρηση κρίσιμων για το Στίβο υποδομών σε ολόκληρη την Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στο λεκανοπέδιο Αττικής την Θεσσαλονίκη, αλλά και τις πόλεις και περιοχές με έντονη αγωνιστική δραστηριότητα.

Να επαναφέρει τη Φυσική αγωγή στη θέση που της αξίζει στο εκπαιδευτικό μα σύστημα.

Να αναθέσει στις διωκτικές αρχές ενεργό ρόλο στη μάχη κατά του doping.

Τα Σωματεία του Στίβου, με την καθοδήγηση της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ, διασφαλίζουμε ότι το 2020 δεν είναι για το άθλημά μας μια χαμένη χρονιά και συνεχίζουμε στο δρόμο που χαράξαμε τα τελευταία χρόνια.

Δρόμο ολοκληρωμένου σχεδιασμού συστηματικής προσπάθειας, απόλυτης διαφάνειας, σταθερής συνεργασίας, ανανέωσης προσώπων και προγραμμάτων. Δρόμο που στηρίζει Σωματεία, Αθλητές, Προπονητές.

Δρόμο που ξεπέρασε μέχρι σήμερα δυσκολίες  και προβλήματα και οδήγησε σε σταθερή ανοδική πορεία τον Ελληνικό Στίβο σε αγωνιστικό, αναπτυξιακό και διοικητικό επίπεδο.

Δρόμο που εγγυάται ανάλογη συνέχεια και την επόμενη τετραετία παρά τις απρόβλεπτες  και μεγάλες δυσκολίες που προέκυψαν. Ενωμένοι θα τις ξεπεράσουμε. Το έχουμε ξανακάνει».

Οι τοποθετήσεις Σεβαστή και Παναγόπουλου

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ , Κώστας Παναγόπουλος, στην τοποθέτησή του στην σημερινή Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς λόγω της πανδημίας αλλά και των αποφάσεων της αθλητικής ηγεσίας σχετικά με την περικοπή του προϋπολογισμού αλλά και του αθλητικού νόμου.

«Καλημέρα σας αυτό το ραντεβού άργησε λίγους μήνες λόγω της πανδημίας αλλά το σημαντικό είναι ότι είμαστε όλοι υγιείς και είμαστε σήμερα εδώ.

Η πραγματοποίηση της κορυφαίας Διοικητικής λειτουργίας, της Γενικής Συνέλευσης, συμπίπτει με την διεξαγωγή των διασυλλογικών αγώνων, την έναρξης δηλαδή της αγωνιστικής δραστηριότητας στη χώρα μας μετά τα μέτρα λόγω της πανδημίας και είναι ιδιαίτερη η χαρά που είμαστε σήμερα εδώ.

Φίλες και φίλοι σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε για τη μαζική συμμέτοχή σας και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όσους ταξίδεψαν από όλα τα μέρη της χώρας. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας

Μας τιμά η παρουσία της κας Σακοράφα που είναι μαζί μας και την καλωσορίζω  ενώ παραβρίσκονται επίσης και είναι και πολλοί άλλοι που έχουν πρωταγωνιστήσει εντός των σταδίων αλλά και άλλους που πρωταγωνίστησαν και σε άλλους χώρους του αθλητισμού.

Το 2019 ήταν ακόμη μια καλή αγωνιστική χρονιά, παρά τις δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της ομοσπονδίας, τα σωματεία, τους γονείς, τους προπονητές και όσους προσφέρουν στο οικοδόμημα του στίβου.

Συνεχίσαμε όλες τις δράσεις και ενδεικτικά θέλω να αναφέρω την λειτουργία των προεθνικών ομάδων, την πριμοδότηση, τις προπονητικές συγκεντρώσεις, καθώς και τους ελέγχους για την καταπολέμηση του ντόπινγκ”.

Ο κ Παναγόπουλος αναφέρθηκε στη συνέχεια στα οικονομικά της Ομοσπονδίας λέγοντας ότι επενδύθηκαν διπλάσια ποσά από ότι η κρατική επιχορήγηση για την ανάπτυξη και τις εθνικές ομάδες.

«Ευχαριστώ τους εθελοντές που διοικούν τα σωματεία, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, στους γονείς, στους εργαζόμενους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση που στέκεται αρωγός στις προσπάθειές μας  και όλα τα άλλα στελέχη στο στιβικό στερέωμα που στηρίζουν το έργο μας.

Σχετικά με την Πολιτεία γνωρίζετε ότι επιθυμούμε μια ειλικρινή συνεργασία και επαινούμε κάθε θετική πρωτοβουλία, διαφωνούμε όμως και σε ότι δεν είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Η σχέση μας κλονίστηκε μετά την ατυχέστατη πρωτοβουλία για την αναδρομικότητα και τα όρια ηλικίας των στελεχών των ΔΣ.

Φίλες και φιλοι, η ανανέωση στον αθλητισμό δεν επιβάλλεται με νομοθεσίες και εκ των άνω. Προέρχεται από την ελεύθερη βούληση των σωματείων, έρχεται με την σεβασμό στους θεσμούς, με την διαχρονική  εθελοντική προσφορά των στελεχών του αθλητισμού.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος τους ΣΕΓΑΣ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας σχετικά με την πανδημία. «Ενώ θα μπαίναμε στην αγωνιστική δράση, σε μια Ολυμπιακή Χρονιά, δυστυχώς ανακόπηκαν όλα από την πανδημία. Όμως λειτουργήσαμε και κινηθήκαμε σε δύο άξονες, την προετοιμασία της επανόδου στην αγωνιστική δράση και στο να μειώσουμε τις απώλειες.

Προχωρήσαμε στην σύνταξη υγειονομικών πρωτοκόλλων για αγώνες εντός σταδίου αλλά και εκτός σταδίου για τους αγώνες δρόμου που εγκρίθηκαν από την πολιτεία.

Η ΕΠΑΣ λειτούργησε ώστε να υλοποιήσει το αγωνιστικό μας πρόγραμμα το οποίο ήδη υλοποιείται. Μπορεί κάποιοι να απογοητεύτηκαν, αλλά το 2020 δεν θα είναι μια χαμένη αγωνιστική χρονιά.

Φίλες και φίλοι θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι για την παρουσία σας και να σας ζητήσω να συνεχίσετε να διεκδικείτε με τον ΣΕΓΑΣ να συνεχίσετε να πορεύεστε με αυτή τη διοίκηση, που ξέρει να τα καταφέρνει να παλεύει, να διεκδικεί και να αντεπεξέρχεστε στα πολύ δύσκολα.»

Στη συνέχεια στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης ανέβηκε ο ΓΓ του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής ο οποίος τόνισε:

«Η ημερήσια διάταξη συντάχθηκε σε χρόνο που δεν είχαν μορφοποιηθεί ο προϋπολογισμός και οι περικοπές από την πολιτεία.

Η ανακοίνωση της περικοπής των 422.000 € ενώ περιμέναμε να είναι αυξημένος όχι γιατί δεν θα είχαμε δραστηριότητες λόγω αναβολής αγώνων αλλά λόγω των ειδικών συνθηκών και των υγειονομικών πρωτοκόλλων μας δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

Εμείς, πρώτη Ομοσπονδία, τοποθετηθήκαμε ότι θα διεκπεραιώσουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, διασυλλογικά, πανελλήνια και βαλκανικά πρωταθλήματα για να δώσουμε αγωνιστικές ευκαιρίες στους αθλητές. Διπλασιάστηκαν οι όμιλοι και φυσικά το οργανωτικά έξοδα, με όλο το απαραίτητο υγειονομικό υλικό αλλά και τους κριτές και τους άλλους ανθρώπους για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Έχουμε αυξημένες δαπάνες και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Με κρατική εντολή ματαιώθηκαν αγώνες και θα πρέπει να ενισχυθούμε για να μπορέσουμε να διεκπεραιώσουμε τους μαζικούς αγώνες που αποδίδουν στο κράτος πάνω από 20 εκατομμύρια και προφανώς πολλαπλάσια από την κρατική επιχορήγηση.

Ο ΣΕΓΑΣ κάνει και συνδικαλισμό γιατί είμαστε αιρετοί και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και τα δίκαια αιτήματά μας.

Από 1997 περάσαμε δύο πολύ μεγάλες κρίσεις στην Ομοσπονδία. Τότε παραλάβαμε 5 εκατομμύρια έλλειμα και το καλύψαμε με μεγάλη προσπάθεια. Δεύτερη μεγάλη κρίση όταν μπήκαμε στο μνημόνιο και μας περιέκοψαν τον προϋπολογισμό στα μισά. Το μνημόνιο δεν έφυγε αλλά καταφέραμε να καλύψουν όλα αυτά και ο ΣΕΓΑΣ να ορθοποδήσει. Αλλά και τώρα θα καλύψουμε πάλι αυτό το έλλειμα.

Ακόμη δεν ξεκίνησαν διαδικασίες από το Υπουργείο για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις δαπάνες των σωματείων και τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Ακόμη δεν έχει ξεκινήσει καν η έγκριση αυτού του περικομμένου προϋπολογισμού.

Το μητρώο φορέων είναι η αποθέωση της παραπλάνησης από τη στιγμή που υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία από την Αυτοδιοίκηση. Γίνεται μόνο και μόνο για να ποδηγετήσει τους ανθρώπους του αθλητισμού και να μοιράσει ψίχουλα στον αθλητισμό. Πρώτα πρέπει να ανακοινωθούν τα κριτήρια. Το μητρώο είναι ένα εργαλείο που θέλει να ελέγξει τις επικείμενες εκλογές.

Θα σας παρακαλέσω να μπείτε στο μητρώο και κάντε προεγγραφή.

Αγαπητοί φίλοι σκεφθείτε τι έχουμε προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια και αναλογιστείτε τι θα προκύψει από τους διάφορους μνηστήρες.

Δεν θα φύγω από τον ΣΕΓΑ θα είμαι παρών και στις επόμενες εκλογές από τη στιγμή που μας αποκαλούν αμφιλεγόμενα πρόσωπα και ότι είμαι 71 χρονών.

Θα είμαι παρών όσο με εποπτευόσαστε εσείς. Αυτή η στάση με αναγκάζει να είμαι μπροστά και στην ανανέωση και στην επόμενη φάση της Ομοσπονδίας».

Η βουλευτής και πρώην παγκόσμια ρεκορντγούμαν στον ακοντισμό, η Τρικαλινή Σοφία Σακοράφα παραβρέθηκε στη ΓΣ του ΣΕΓΑΣ και απηύθυνε σύντομα χαιρετισμό όπου μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Σας καλωσορίζω στο σπίτι μου, στην πόλη μου και είμαι χαρούμενη που είμαι εδώ ανάμεσα σε αγαπημένους φίλους και παλιούς συναθλητές. Άκουσα με προσοχή τις τοποθετήσεις του Πρόεδρου και του Γενικού Γραμματέα για τις τοποθετήσεις τους, τις προτάσεις τους και τις ανησυχίες τους για τον στίβο.

Η κατάσταση στη χώρα μας μετά το 2004 είναι καθοδική, αθλητικοί χώροι είναι ανεκμετάλλευτοι και χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία αξιοποίησης και απόδοσης των εγκαταστάσεων στον αθλητισμό.

Αγαπητοί φίλοι, δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε. Η υποβάθμιση του αθλητισμού από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων είναι πασιφανής».

Πηγή: segas.gr

 

Παναθηναϊκός – Γλυφάδα 4-10: Διπλό εξάδας για τον ΑΝΟΓ

Παναθηναϊκός - Γλυφάδα 4-10: Διπλό εξάδας για τον ΑΝΟΓ

Νίκη εξάδας για τον ΑΝΟΓ, παρέμεινε στην 12η και τελευταία θέση ο Παναθηναϊκός.

Σ’ αγώνα της 19ης ημέρας της Α1 ανδρών του πόλο που διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου στο κολυμβητήριο στο Γουδή η Γλυφάδα επικράτησε με 10-4 του Παναθηναϊκού και πραγματοποίησε σημαντικό βήμα για την κατάληψη της 6ης θέσης.

Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη έπαιξε ωραίο πόλο ενώ ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να αντισταθεί και παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. 

Η Γλυφάδα είναι στην 6η θέση με 27β και στο +3 από το 7ο Παλαιό Φάληρο. Η 19η ημέρα θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με τους αγώνες Χίος-Πανιώνιος (Νέα Σμύρνη) και ΠΑΟΚ-Απόλλων (Γουδή).

Βέβαια όπως έχει ανακοινώσει η ΚΟΕ καμία ομάδα δεν θα υποβιβαστεί λόγω του covid-19. 

Τα οχτάλεπτα: 0-2, 0-2, 3-3, 1-3.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παρασκευόπουλος, Χάλαρης, Παπαδημητρίου Δ. 1, Σιαμάς, Εγνατιάδης, Χριστοφορίδης 1, Μπιτσάκος, Χατζηστεφάνου, Αθανασίου, Γκαράνης, Δευτεραίος, Κατσαγούνος 2, Σαλτέρης, Παπαδημητρίου Αλ., Μοσχοβέλης.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: Γαβαλάς, Τζελάτης 1, Παπούκας 2, Μαυρωτάς, Πούρος 1, Περόπουλος, Μπραΐμης, Φωτεινάκης, Χατζηγούλας 1, Δαμιανός, Νιαρχάκος 1, Αλβέρτης 3, Ηλιόπουλος, Γαλάνης, Λεμπέσης 1.