upd (Δεν πέσαμε από τα σύννεφα…) Η αστυνομία του Μητσοτάκη προσήγαγε 30 υγειονομικούς… — «Πράσινο» φως στις Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιούν όπλα και εκτός στρατοπέδων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση της νέας ομάδας ΔΙ.ΑΣ. - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  | PoliceNET of Greece

upd (Δεν πέσαμε από τα σύννεφα…) Η αστυνομία του Μητσοτάκη προσήγαγε 30 υγειονομικούς… επειδή διαμαρτύρονταν ειρηνικά έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού για τις αναστολές! (vid)

(Ανανεωμένο) Τελικά, η αστυνομία του Μητσοτάκη προχώρησε σε 30 προσαγωγές, πιάνοντας τους «εγκληματίες» υγειονομικούς, που νωρίτερα διαδήλωναν έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού γιατί βρίσκονται σε αναστολή εδώ και 11 μήνες.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Πέμπτης δεκάδες υγειονομικοί που εδώ και 11 μήνες βρίσκονται σε αναστολή και έχουν στερηθεί τόσους μισθούς, επειδή δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, βρέθηκαν έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού, ώστε να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση φτώχειας που τους επιβάλει η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ πλέον… είναι καλοκαίρι και τα μέτρα της πανδημίας «πήγαν περίπατο».

Στο βίντεο που ακολουθεί, οι υγειονομικοί φωνάζουν συνθήματα έξω από το σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως χαρακτηριστικά «Θα είμαστε εδώ, θα είμαστε παντού, θα γίνουμε εφιάλτης του πρωθυπουργού», ενώ για ακόμη μία φορά οι «άριστοι» έχουν επιστρατεύσει το «Νόμος και Τάξη», με την αστυνομία να φυλάει το σπίτι και τους υγειονομικούς λες και είναι… εγκληματίες.

Υ.Γ.1Φανταστείτε να προσήγαγαν διαδηλωτές έξω από το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο που ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ… Ποια θα ήταν η αντιμετώπιση από τα ΜΜΕ; Προς το παρόν είμαστε σίγουροι, πως το επεισόδιο έξω από το σπίτι του Μητσοτάκη, δεν θα το δούμε πουθενά.

Υ.Γ.2: Το προφανές είναι ότι θα τους αφήσουν ελεύθερους – δεν έκαναν κάτι παράνομο -. Ακόμη πιο ξεκάθαρο είναι ωστόσο ότι η προσαγωγή τους είναι μια προσπάθεια εκφοβισμού των πολιτών και κυρίως, αποτροπής για να μην τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν κι άλλοι έξω από το σπίτι του Μωυσή

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη-Παναγιωτόπουλου-Θεοδωρικάκου θέλει να γίνουμε Αμερική… «Πράσινο» φως στις Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιούν όπλα και εκτός στρατοπέδωνΟκτώβριος | 2020 | Greek National Pride

Αίσθηση και ερωτήματα προκαλεί η απόφαση των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η οπλοκατοχήοπλοφορία και οπλοχρησία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για την «εκπλήρωση συγκεκριμένων αποστολών, πέραν της φύλαξης στρατοπέδων, ζωτικών χώρων και εγκαταστάσεων από τα όργανα υπηρεσίας, τα τμήματα φυλακής ή ασφάλειας και τα στρατονομικά όργανα».

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια «κατά την εκπλήρωση των ως άνω αποστολών παρέχεται υποστήριξη, εφόσον απαιτείται, από την Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της αποστολής της».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ίδια απόφαση η άδεια για οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία ισχύει για τρία χρόνια με δυνατότητα για ανανέωση.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση ως αποστολές νοούνται η συνοδεία και προστασία υψηλών προσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων έως το επίπεδο των διοικητών μειζόνων διοικήσεων εντός και εκτός στρατιωτικών χώρων, καθώς και η συνοδεία χρηματαποστολών, υλικών και μέσων στρατιωτικού ενδιαφέροντος, που μεταφέρονται εκτός στρατιωτικών χώρων, μέσω της παρουσίας και δράσης ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως οπλοχρησία ορίζεται η κατά τον προορισμό του ενεργοποίηση του όπλου (πυροβολισμός). «Ο πυροβολισμός, ανάλογα με τον στόχο της βολής, κλιμακώνεται σε:

-Εκφοβιστικό, όταν δεν στοχεύεται η πλήξη οποιουδήποτε προσώπου ή πράγματος.
-Κατά πραγμάτων, όταν στοχεύεται η πλήξη πραγμάτων.
-Ακινητοποίησης, όταν στοχεύεται η πλήξη μη ζωτικών σημείων του σώματος ανθρώπου και ιδίως των κάτω άκρων του.
-Εξουδετέρωσης, όταν στοχεύεται η πλήξη ανθρώπου με τρόπο που καθίσταται αποδεκτή η ενδεχόμενη επέλευση του θανάτου του.

Ένοπλη επίθεση είναι η πράξη, με την οποία γίνεται χρήση όπλου του άρθρου 1 του ν. 2168/1993 (Α΄ 147) εναντίον προσώπου ή απειλείται η άμεση χρήση του. Ως ένοπλη επίθεση θεωρείται και η απειλή με πειστική απομίμηση όπλου ή ανενεργό όπλο».