Tips για τέλεια κόκκινα πασχαλινά αυγά

Tips για τέλεια κόκκινα πασχαλινά αυγά

Πώς να τα βάψετε για πιο έντονο χρώμα

Ένα από τα πιο διαδεδομένα πασχαλινά έθιμα είναι το βάψιμο των κόκκινων αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη, μια συνήθεια που κάθε χρόνο αποτελεί πραγματικό στοίχημα για την κάθε νοικοκυρά. Τόσο ως προς την επίτευξη του τέλειου κόκκινου χρώματος, όσο και ως προς την αποφυγή του σπασίματός τους. Για να πετύχετε, λοιπόν, τα τέλεια πασχαλινά αυγά δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα τιπς που θα βρείτε παρακάτω.

Έχετε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Όταν βράζετε τα αυγά βεβαιωθείτε ότι είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αφήστε τα εκτός ψυγείου για 3 ώρες πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία για να βάψετε τα κόκκινα πασχαλινά αυγά σας και βράστε τα αφού τα τοποθετήσετε σε κρύο νερό. Αν δοκιμάσετε να βάλετε τα κρύα αυγά σε ήδη βραστό νερό, το πιθανότερο είναι ότι θα σπάσουν λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας.

Προσθέστε αλάτι

Η προσθήκη μιας πρέζας αλατιού θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε το σπάσιμο των αυγών σας κατά το βράσιμό τους, ενώ θα διευκολύνει και το ξεφλούδισμα τους κατά την κατανάλωσή τους.

Τοποθετήστε τα κάτω από κρύο νερό

Μόλις βράσουν τα αυγά, τοποθετήστε τα κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος και να αποτραπεί ο κρόκος να σχηματίσει μια λιγότερο ελκυστική πράσινη κρούστα γύρω τους.

Χρησιμοποιήστε ξύδι για έντονο κόκκινο χρώμα  

Για να έχουν ζωηρό χρώμα τα πασχαλινά αυγά σας, μην ξεχάσετε να προσθέσετε ξύδι στην κατσαρόλα με το νερό, διαφορετικά το πιο πιθανό είναι να έχετε ροζ και ωχρά αυγά. Τέλος, δώστε λίγη λάμψη στα αυγά σας σκουπίζοντάς τα με μια χαρτοπετσέτα με ελαιόλαδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*