Super League: Αναστολή μέχρι 24/4 και μετά η απόφαση για διακοπή * Πάγωσαν οι διαπραγματεύσεις Σαββίδη με Φορταλέζα * ΠΑΟΚ: Ναι στη διακοπή πρωταθλήματος με δύο προϋποθέσεις

Η Super League μέσω της τηλεδιάσκεψης της αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή του πρωταθλήματος μέχρι 24 Απριλίου και σε νέα σύσκεψη θα αποφασιστεί η απόφαση για τη διακοπή ή μη του πρωταθλήματος.

Μετά από δύο περίπου ώρες ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη της Super League όπου αποφασίστηκε η αναστολή του πρωταθλήματος μέχρι 24 Απριλίου και όπως έγινε γνωστό θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη ή σύσκεψη αν το επιτρέψουν οι συνθήκες πριν τις 24 Απριλίου για να γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

Επίσης όπως έκανε και η UEFA έτσι και η Super League έφτιαξε working group από τους εκπροσώπους των ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ατρόμητου, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ για να αξιολογήσει τις παραμέτρους.

Η σχετική ανακοίνωση της Super League αναφέρει:

“Ομόφωνα το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ότι η αναστολή του Πρωταθλήματος παρατείνεται μέχρι τις 24 Απριλίου 2020.

Ομόφωνα επίσης αποφασίστηκε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σε νέα τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Super League, πριν τις 24 Απριλίου.

Παράλληλα ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, θα αξιολογήσει όλες τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις της πανδημίας στο ποδόσφαιρο, σε συνεργασία με τη νομική και την οικονομική υπηρεσία της Super League και με την κατά περίσταση συμμετοχή εμπειρογνομώνων και εκπροσώπων θεσμικών φορέων π.χ. σε θέματα αδειοδότησης”.

Στο Δ.Σ. υπήρξε η πρόταση του Παναθηναϊκού για διακοπή του πρωταθλήματος η οποία μάλιστα βρήκε σύμφωνες αρκετές ομάδες ενώ κάθε ομάδα έκανε την τοποθέτηση της και υπήρξε και παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη που μίλησε για ξεκάθαρες αποφάσεις.

Super League Greece

View image on Twitter

Πάγωσαν οι διαπραγματεύσεις Σαββίδη με Φορταλέζα

Ο πρόεδρος της Φορταλέζα, Μαρσέλο Παζ, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με τον Ιβάν Σαββίδη για επένδυση στη βραζιλιάνικη ομάδα έχουν παγώσει.

Ο πρόεδρος της Φορτάλεζα, Μαρσέλο Παζ, είχε αναλύσει στις 12 Ιανουαρίου στο Sport24.gr για το πλάνο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, τον ατζέντη που το τρέχει και είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν είχαν τεθεί προθεσμίες.

Ο Βραζιλιάνος παράγοντας σε Instagram live με τους οπαδούς της ομάδας τόνισε ότι έχουν παγώσει οι διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, λόγω της παγκόσμιας κατάστασης με τον κορονοϊό.

“Μετά από αυτήν την πανδημία με τον κορονοϊό δεν υπήρχε επαφή. Το ενδιαφέρον είναι πραγματικό, υπήρχαν συνομιλίες. Η Φορταλέζα είναι η ομάδα που εξέτασαν.

Κατάλαβαν ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για επένδυση. Τους μάγεψε ο κόσμος. Θέλουν να κάνουμε μια μεγάλη επένδυση στη Βραζιλία με το πετρέλαιο και άλλες επιχειρήσεις. Τώρα όλα έχουν παγώσει. Ποιος θα επενδύσει αυτή τη στιγμή;”, τόνισε ο Μαρσέλο Παζ.

 

ΠΑΟΚ: Ναι στη διακοπή πρωταθλήματος με δύο προϋποθέσεις

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ στο Δ.Σ της Super League, Μάκης Γκαγκάτσης, τόνισε ότι ο Δικέφαλος συζητά τη διακοπή του πρωταθλήματος με δύο όμως προϋποθέσεις και εμφανίστηκε θετικός σε αναδιάρθρωση.

Η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ της Super League 1 για το μέλλον του πρωταθλήματος – καθώς η αγωνιστική δράση ανεστάλη λόγω του κορονοϊού – ξεκίνησε με τον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζο, να ρίχνει στο τραπέζι τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ζήτησε καθαρές λύσεις με ανάδειξη πρωταθλητή και όχι τελείες και παύλες.

Ο ΠΑΟΚ συζητά την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος εφόσον δεν υπάρξουν οι προϋποθέσεις να ολοκληρωθεί έγκαιρα η φετινή αγωνιστική περίοδο και θέτει σε κίνδυνο και την επόμενη χρονιά. Βέβαια όπως ξεκαθαρίστηκε και στη Λίγκα υπάρχουν για το Δικέφαλο δύο προϋποθέσεις:

Να έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση του ΠΑΟΚ που βρίσκεται στην Επιτροπή Εφέση της ΕΠΟ και είναι ξεκάθαρες σε συνεννόηση και με την Πολιτεία οι επιπτώσεις  μιας ενδεχόμενης διακοπής ώστε να υπάρξει δέσμη μέτρων για αυτές.

Στον  ΠΑΟΚ, όπως ξεκαθάρισε και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Μάκης Γκαγκάτσης στην σύσκεψη της διοργανώτριας,θεωρούν πως είναι πρόωρο να συζητηθεί η βαθμολογία πριν αποφασιστεί οριστικά η διακοπή του πρωταθλήματος και πως όποιες αποφάσεις προκύψουν θα πρέπει να παρθούν ομόφωνα. Κάτι που όπως είπε θα πρέπει να οδηγήσει τους “μεγάλους” σε εξάντληση όλων των περιθωρίων για συνεννόηση.

“Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε τα αποτελέσματα που θα παράξει μια ενδεχόμενη διακοπή όσον αγορά τη βαθμολογία, πριν την αποφασίσουμε. Είμαι δεδομένο ότι οι μεγάλες ομάδες θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος και θα το κάνουν και πρέπει να εξαντλήσουμε τα περιθώρια να βγάλουμε ομόφωνες αποφάσεις. Κάθε πράγμα στην ώρα του όμως…” είπε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Όπως ξεκαθαρίζουν από τον ΠΑΟΚ είναι θετικοί σε μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση με κατάργηση playoffs και playouts. “Είναι μια ευκαιρία επανεκκίνησης για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο”, τόνισε ο Μάκης Γκαγκάτσης.