SMS στο 13033: Τι στέλνουμε για να πάμε σούπερ μάρκετ-φαρμακείο και τράπεζα – Σκληρή κόντρα Αδωνι-Αντώναρου για τα 300 κιλά

Στέλνοντας δωρεάν SMS στο 13033 μπορείτε να μετακινηθείτε για τις βασικές σας ανάγκες κατά την διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας την εποχή του κορονοϊού μέχρι και τις 27 Απριλίου.

Πλέον, για την μετακίνηση των πολιτών, είναι απαραίτητο το μήνυμα στο 13033. Ακολουθούν αναλυτικά η αιτιολογία και οι κωδικοί αποστολής στο 13033.

Τι στέλνουμε για να πάμε σούπερ μάρκετ, τράπεζα και φαρμακείο

Μέσω του κινητού και με την αποστολή μηνύματος στον πενταψήφιο αριθμό 13033, οι πολίτες λαμβάνουν άδεια εξόδου από το σπίτι τους από τα ξημερώματα της Δευτέρας (23/3).

Στο sms, θα πρέπει να αναγράφεται ο αριθμός 1 έως 6 (σ.σ.: είναι οι έξι λόγοι που μπορεί κάποιος να βγει), κενό, το ονοματεπώνυμό του και τη διεύθυνση κατοικίας του πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι όποιος κινείται στο δρόμο θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Αναλυτικά τα βήματα για την αποστολή SMS

Το SMS αποστέλλεται στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση και πρέπει να έχει την παρακάτω μορφή:

X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Μετά την αποστολή του μηνύματος, θα λαμβάνετε ως απάντηση το εξής:

Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Εναλλακτικά, μπορούμε να έχουμε μαζί μας είτε μία βεβαίωση κίνησης τύπου Β, η οποία υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

είτε μία χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

  • Όνομα/Επίθετο
  • Διεύθυνση Κατοικίας
  • Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
  • Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Σημειώνεται ότι σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.

 

Σκληρή κόντρα Αδωνι-Αντώναρου για τα 300 κιλά

Αντώναρος κατά Αδωνι Γεωργιάδη

Με τον μουσαφίρη στην ΝΔ, όπως τον αποκαλεί, Αδωνι Γεωργιάδη τα έβαλε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος. Ο διάλογος που έγινε ανάμεσα στους δυο τους ήταν πραγματικά εκρηκτικός, καθώς ο Ευάγγελος Αντώναρος αντέδρασε έντονα  στο twitter με αφορμή τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης για τους πολίτες που θα γίνουν 300 κιλά, αν η κυβέρνηση τους δώσει πολλά χρήματα.

Την αρχή έκανε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, που έγραψε: «Αυτός ο…κύριος εξακολουθεί να είναι υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ευτυχώς! Γιατί θα εξακολουθήσει να εκθέτει τη κυβέρνηση και να αυτοεκτίθεται!»

Η απάντηση από τον υπουργό Ανάπτυξης ήταν άμεση. «Κύριε Αντώναρε ήρθε η ώρα να σας πω δημοσίως μία αλήθεια. Έχετε προβλέψει κατά καιρούς, ότι θα πάω φυλακή (λόγω Novartis), ότι θα με διώξει ο Μητσοτάκης, ότι θα χάσουμε τις εκλογές, ότι η διαφορά θα είναι ελάχιστη κλπ κάποια στιγμή για την αξιοπρέπεια σας θα πρέπει να ξεπεράσετε».

«Δεν κάνω διάλογο με ακροδεξιούς! Συνεχίστε με χαρά και χαμόγελο να λέτε όσα λέτε κι αφήστε την προάσπιση της αξιοπρέπειας μου σε μένα!», ανταπάντησε ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Για να επανέλθει ο Αδωνις Γεωργιάδης, γράφοντάς του: «Μην ταράζεστε κάνετε και ορθογραφικά λάθη, είναι κρίμα για σας…Εγώ σας μίλησα με σεβασμό λόγω της ιστορίας και της ηλικίας σας. Είναι κρίμα να σας κοροϊδεύουν τόσοι. Ξεπεράστε τον φθόνο σας για μένα, στενοχωριέμαι να γίνεστε έτσι. Χρόνια πολλά για την ημέρα».