Ο κορονοϊός χτύπησε την πόρτα και της Premier League καθώς έξι μέλη από τρεις διαφορετικές ομάδες βρέθηκαν θετικοί και μπαίνουν σε καραντίνα.
Την ώρα που οι ομάδες της Premier League συμφώνησαν να επιστρέψουν στις προπονήσεις, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα, ο κορονοϊός έρχεται να τους χτυπήσει την πόρτα και να υπενθυμίσει σε όλους πως ο κίνδυνος όχι μόνο δεν έφυγε αλλά είναι εδώ, ανάμεσά τους.
Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τρίτης (19/5) βρέθηκαν 6 κρούσματα κορονοϊού σε τρεις ομάδες της Premier League από ελέγχους που έγιναν την Κυριακή και την Δευτέρα, την ώρα μάλιστα που οι άνθρωποι της κορυφαίας κατηγορίας της Αγγλίας ευελπιστούν πως θα γυρίσουν στη δράση στα μέσα Ιουνίου.

Οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν πρόκειται για παίκτες ή μέλη του τεχνικού επιτελείου, ενώ σύμφωνα με το ιατρικό πρωτόκολλο θα χρειαστεί να τεθούν σε αυτοαπομόνωση για επτά ημέρες.“Η Premier League παρέχει αυτές τις πληροφορίες για λόγους ακεραιότητας και διαφάνειας της διοργάνωσης.
Δεν θα δοθούν συγκεκριμένες λεπτομέρειες ως προς τα σωματεία ή τα άτομα και τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιούνται με αυτόν τον τρόπο μετά από κάθε γύρο δοκιμών”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.
Εν τω μεταξύ, η άσχημη αυτή εξέλιξη ήρθε την ημέρα που οι ομάδες άρχισαν να κάνουν ξανά προπονήσεις, αν και οι παίκτες δεν μπορούν να έρχονται σε σωματική επαφή, με την Premier League να βρίσκεται στο ψυγείο από τις 13 Μαρτίου και 92 ματς να βρίσκονται ακόμα στον αέρα λόγω του κορονοϊού.

Τι μπορεί να σημαίνουν αυτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού για την επιστροφή στη δράση; Το πιθανότερο είναι να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση στο να μπουν οι 20 μονομάχοι της Premier League στα γήπεδα για να τελειώσουν τη σεζόν, με το “BBC” να σημειώνει με νόημα:“Για να ξεκινήσει η δράση στην Bundesliga χρειάστηκε να περάσουν πέντε εβδομάδες από τις προπονήσεις χωρίς επαφή στα παιχνίδια.
Μετά από την ανακοίνωση της Δευτέρας από την Premier League, αυτό σημαίνει πως 19 ή 26 Ιουνίου είναι πλέον οι δύο επικρατέστερες ημερομηνίες για ένα πιθανό restart”.
Premier League: Η PFA ζητάει έξτρα έλεγχο στους μαύρους και τους Ασιάτες παίκτες
Περαιτέρω έρευνα για τον αντίκτυπο του Covid-19 ζήτησε η Ένωση Παικτών στην Premier League αναφορικά με τους μαύρους, Ασιάτες, αλλά και τους προερχόμενους από μειονότητες ποδοσφαιριστές, ενόψει της επανέναρξης.
Ειδικό αίτημα απέστειλε προς την Premier League η PFA, ζητώντας να διεξαχθεί εκτενέστερη έρευνα για τους αυξημένους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι μαύροι, Ασιάτες και παίκτες εθνικών μειονοτήτων από τον Covid-19 στο πλαίσιο του «Project Restart».
Μετά τις δηλώσεις του Τρόι Ντίνεϊ, αλλά και τις ανησυχίες που εξέφρασαν για την επανέναρξη δεκάδες ποδοσφαιριστές από το παραπάνω φυλετικό γκρουπ, η Ένωση Παικτών στην Αγγλία απευθύνθηκε στη Λίγκα με σκοπό να ξεκαθαρίσει το ρίσκο που συντρέχουν για προσβολή από τον κορονοϊό.
Στη βάση του ζητήματος, ενυπάρχουν τα δεδομένα που εξέδωσε η κυβέρνηση, αναφορικά με το τετραπλάσιο ποσοστό θνητότητας των μαύρων σε σχέση με τους λευκούς ανθρώπους.
«Θα κάνουμε τα πάντα να μετριάσουμε το ρίσκο, όσο γίνονται διαθέσιμες νέες πληροφορίες. Το ρίσκο, όμως, στους νέους fit αθλητές είναι και πάλι πολύ μικρό και πιστεύω πως αυτό είναι σημαντικός παράγοντας», ήταν τα λόγια του ιατρικού σύμβουλου της Premier League, Μαρκ Ζιλέτ.
Για να αρχίσει το πρωτάθλημα δεν πρέπει η ΕΕΑ να ελέγξει αν υφίσταται ακόμη η, όχι πολυϊδιοκτησία ανάμεσα σε Ξάνθη και ΠΑΟΚ;

Το πρωτάθλημα αρχίζει ξανά το διήμερο 6-7 Ιουνίου και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένες να ξεκαθαρίσουν το θέμα της πολυϊδιοκτησίας.
Διαφορετικά σε κάθε αγώνα θα τους αφαιρούνται από 10 βαθμοί.
Έχει ήδη ανακοινωθεί από τη Ξάνθη ότι έχει αφαιρέσει από τα επίσημα στοιχεία της το μεγαλύτερο κομμάτι των αθλητικών εγκαταστάσεων και το Σαλέ, ενώ οι Πανόπουλος, Συγγελίδης, Πιαλόγλου δεν βρίσκονται πια στη διοίκηση της Vialand στην οποία ανήκουν τα προπονητικά γήπεδα και το ξενοδοχείο.
Κι ερωτώ: Από μόνα τους αυτά δηλώνουν ότι πια η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ δεν έχουν ουδεμία σχέση μεταξύ τους;
Είναι καλυμμένες οι δύο ΠΑΕ; Η μήπως όλα αυτά γίνονται για τα μάτια του κόσμου και ο Σαββίδης κάνει κουμάντο και στις δύο εταιρίες;
Δεν θα έπρεπε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να επιληφθεί της υπόθεσης;
Πώς θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ όταν αυτό το πολύ σοβαρό θέμα δεν έχει τακτοποιηθεί με κάθε επισημότητα;
Η ΕΕΑ είναι υποχρεωμένη να το κάνει. Στο κάτω κάτω με δική της εισήγηση τιμωρήθηκαν οι δύο ΠΑΕ.
Κι αυτό επιβάλλεται να γίνει τώρα. Πριν να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα κι ασφαλώς πριν την εκδίκαση του CAS.
Γιατί; Διότι αν το διεθνές δικαστήριο αργήσει να εκδικάσει, τι θα γίνει με τον ΠΑΟΚ που έχει καταθέσει προσφυγή; Θα του αφαιρούνται βαθμοί από κάθε αγώνα αν υφίσταται ακόμη η πολυϊδιοκτησία; Ποιος θα το κρίνει αυτό; Πώς θα το ξέρουμε;
Αυτή η ιστορία μονοπώλησε το ενδιαφέρον του κόσμου για πολλούς μήνες. Δεν γίνεται να περάσει έτσι.
Η Επιτροπή οφείλει να πιάσει δουλειά και να ασχοληθεί. Για να καταλάβουμε όλοι μας τι σημαίνει πολυϊδιοκτησία στην Ελλάδα.
Να συγκρίνουμε με το χθες, αλλά και να υπάρχει μπούσουλας για το αύριο…