Politico «Πόρτα» από Σύνοδο Κορυφής στον Μητσοτάκη – Το “αυθεντικό” δεξιό Antinews ξετινάζει … τις δημοσκοπήσεις: “Όχι άλλο δούλεμα…!!! Έλεος!!!”

Με λεκτική στήριξη και χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση γυρίζει από τη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως φαίνεται επικράτησε η «ήπια» στάση των Ευρωπαίων με επικεφαλής τους Γερμανούς που συνάδει και με τα άμεσα συμφέροντά τους.

Όπως αναφέρουν πηγές του Politico στις Βρυξέλλες, οι «27» στη Σύνοδο Κορυφής απέρριψαν σχέδιο κειμένου που θα επέβαλε νέους αυστηρούς κανόνες στις εξαγωγές όπλων και οπλικών συστημάτων από κράτη-μέλη της Ε.Ε στην Τουρκία εξαιτίας των συνεχιζόμενων και κλιμακούμενων προκλήσεών της στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Politico Νεκταρία Σταμούλη, ενώ κυκλοφόρησε draft που είχε τις συγκεκριμένες αναφορές, τελικά αυτό αποσύρθηκε (was dropped), μετά από πιέσεις συγκεκριμένων χωρών.

Είναι γνωστό πως η Γερμανία συνεργάζεται με την Τουρκία για την κατασκευή υποβρυχίων, ενώ η Ισπανία κατασκευάζει τουρκικό αεροπλανοφόρο και άλλες χώρες, όπως η Ιταλία, προμηθεύουν την Άγκυρα με εξοπλισμούς.

Ωστόσο, πάντοτε, σύμφωνα με το Politico, ανώτερος Έλληνας αξιωματούχος διέψευσε πως υπήρξε σχέδιο κειμένου με τελεσίγραφο μιας εβδομάδας προς την Τουρκία προκειμένου να αποσύρει το Oruc Reis.

Στο θέμα του εμπάργκο όπλων ωστόσο αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σύνοδο κορυφής θυμίζοντας ότι υπήρξαν αποφάσεις στο παρελθόν που σχετίζονται με εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία.

«Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η καλύτερη έκφραση αλληλεγγύης απέναντι σε δύο κράτη-μέλη θα ήταν μια πρωτοβουλία της Ευρώπης ή κρατών-μελών της ΕΕ, ώστε να μην επιτρέπονται πωλήσεις όπλων στην Τουρκία», είπε. «Εθεσα το θέμα, νομίζω ότι η θέση μου έγινε απόλυτα κατανοητή. Θύμισα ότι άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, αποφάσισαν να μην πουλήσουν F-35 στην Αγκυρα, λόγω της αγοράς των S-400».

Όπως φαίνεται ωστόσο κατά τη Σύνοδο Κορυφής επικράτησαν περισσότερο φιλοτουρκικές θέσεις.

 

Το “αυθεντικό” δεξιό Antinews ξετινάζει … τις δημοσκοπήσεις: “Όχι άλλο δούλεμα…!!! Έλεος!!!”

“Αυτό που φέρνουν πρώτο οι γνωστές βορειοκορεατικές δημοσκοπήσεις δεν είναι η αυθεντική Νέα Δημοκρατία αλλά το κόμμα … Σημίτη – Μητσοτάκη!”

Φύλλο και φτερό κάνει ο γνωστός ιστοτοπος της παραδοσιακής δεξιάς τις δημοσκοπήσεις των τελευατίων ημερών και το σύστημα δημοσκόπων του Μαξίμου!
“Αν είστε τόσο σίγουροι για τα έργα και τις ημέρες σας, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Στήστε κάλπες τώρα για να δούμε την πραγματική απήχηση του Σημιτομητσοτακισμού στην κοινωνία. Να ξέρετε πάντως πως ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας και ο κάθε Έλληνας σας έχουν πάρει χαμπάρι και θα σας μαυρίσουν. Όσες βορειοκορεατικές δημοσκοπήσεις και να εμφανίσετε, αυτή τη φορά θα μπείτε για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.”… αναφερει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος (“του Αγανακτισμένου Δεξιού”)

Ακολουθεί το άρθρο του Antinews.gr :

“Οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του Μαξίμου το τελευταίο διάστημα δουλεύουν πυρετωδώς… για να μας δουλεύουν ασύστολα.

Μόλις η κυβέρνηση του νέου Μωυσή στριμωχτεί, εμφανίζει και μια δημοσκόπηση μπας και μας πείσει ότι το συνονθύλευμα του Σημιταριού προηγείται με τεράστια διαφορά από την… Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και τις λοιπές δυνάμεις.

Όχι δεν κάνουμε λάθος.

Είναι το κόμμα Σημίτη – Μητσοτάκη, κι όχι η αυθεντική Νέα Δημοκρατία, που δήθεν προηγείται στις βορειοκορεατικές δημοσκοπήσεις.

Φυσικά δεν υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει τέτοιου είδους φαλκιδεύσεις και δυστυχώς δεν πείθεται κανείς ότι ο Τσίπρας με γραβάτα είναι ο καταλληλότερος.

Προφανώς η αλαζονεία της εξουσίας και η γυάλα του Μαξίμου δεν αφήνει περιθώρια στους φωστήρες που μας κυβερνούν να δουν κατάματα την πραγματικότητα.

Ζουν στον κόσμο τους και καλά κάνουν, όμως δεν μπορούν άλλο να μας δουλεύουν ψιλό γαζί και να λένε ότι ο Σημιτομητσοτάκης σαρώνει σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Αρκεί μια βόλτα να κάνουν και να ακούσουν τους πολίτες το τι τους σούρνουν και θα καταλάβουν οι… άριστοι ανίκανοι ποια είναι η πραγματικότητα στην κοινωνία.

Διότι μόνο παρανοϊκός μπορεί να είναι κάποιος όταν βλέπει την οικονομία να καταρρέει, τον κορονοϊό να αντεπιτίθεται ανεξέλεγκτος, τον εθνομηδενισμό να χτυπάει κόκκινο, την παιδεία και την υγειά να βουλιάζουν ανήμπορες και τα προβλήματα της καθημερινότητας να τον καταπλακώνουν, να δηλώνει ότι είναι ευχαριστημένος τα μάλα από την κυβέρνηση.

Σταματήστε κύριοι την προπαγάνδα και ασχοληθείτε σοβαρά με τα τεράστια προβλήματα των Ελλήνων.

Από λάθος σε λάθος πέφτετε, από ανοησία σε βλακεία πάτε και μας λέτε ότι η Σημιτοκρατία, η νέα σας ιδεολογία, προηγείται στην πρόθεση ψήφου και στην καταλληλότητα.

Αν είστε τόσο σίγουροι για τα έργα και τις ημέρες σας, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Στήστε κάλπες τώρα για να δούμε την πραγματική απήχηση του Σημιτομητσοτακισμού στην κοινωνία.

Να ξέρετε πάντως πως ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας και ο κάθε Έλληνας σας έχουν πάρει χαμπάρι και θα σας μαυρίσουν.

Όσες βορειοκορεατικές δημοσκοπήσεις και να εμφανίσετε, αυτή τη φορά θα μπείτε για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.”