NASA: Ο Δίας και ο Γανυμήδης υπό τη μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου (vid) – ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν γεμίζει τον Ειρηνικό με F-22 στέλνοντας μήνυμα στην Κίνα

NASA: Ο Δίας και ο Γανυμήδης υπό τη μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου (vid)

Το βίντεο κυκλοφόρησε στον επίσημο λογαριασμό της NASA την Τετάρτη και σε μόλις δύο ημέρες συγκέντρωσε περισσότερες από 250.000 θεάσεις

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο όπου αποτυπώνονται εικόνες από τον πλανήτη Δία και τον δορυφόρο του, τον παγωμένο Γανυμήδη, υπό την επιβλητική μουσική του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου. Το εν λόγω βίντεο κυκλοφόρησε στον επίσημο λογαριασμό της NASA την Τετάρτη και σε μόλις δύο ημέρες συγκέντρωσε περισσότερες από 250.000 θεάσεις.

Οι συγκεκριμένες εικόνες τραβήχθηκαν από το διαστημόπλοιο της NASA, «Juno», το οποίο πέταξε πιο κοντά στο παγωμένο φεγγάρι του πλανήτη Δία, τον Γανυμήδη, από οποιοδήποτε άλλο διαστημόπλοιο εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίες. Οι επιστήμονες στη NASA χρησιμοποιώντας την κάμερα του σκάφους κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα βίντεο κινουμένων εικόνων, με το οποίο και αποτυπώνουν την κίνηση του «Juno» γύρω από τον Δία.

«Το βίντεο αποτυπώνει πόσο όμορφη μπορεί να γίνει η εις βάθος εξερεύνηση του Διαστήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σκοτ Μπόλτον, βασικός ερευνητής του Juno από το Ινστιτούτο Σάουθγουεστ στο Σαν Αντόνιο των ΗΠΑ. «Το βίντεο είναι ένας τρόπος ώστε να φανταστούν οι άνθρωποι πώς είναι να εξερευνά κανείς το ηλιακό μας σύστημα από πρώτο χέρι, παρακολουθώντας πώς θα ήταν να κινείσαι σε τροχιά γύρω από τον Δία και να περνάς κοντά από το παγωμένο του φεγγάρι. Σήμερα, καθώς πλησιάζουμε στην προοπτική της επίσκεψης των ανθρώπων στο Διάστημα και σε τροχιά γύρω από τη Γη, τέτοιες πρωτοβουλίες εξάπτουν τη φαντασία δεκαετίες στο μέλλον, όταν οι άνθρωποι θα μπορούν να επισκέπτονται εξωγήινους κόσμους στο ηλιακό μας σύστημα», πρόσθεσε.

 

Στη ΓΗ τώρα!!!

 

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν γεμίζει τον Ειρηνικό με F-22 στέλνοντας μήνυμα στην ΚίναΑεροσκάφη τύπου F-22 στον αέρα

Οι ΗΠΑ στέλνουν το δικό τους μήνυμα ισχύος στην Κίνα αποστέλλοντας στον Ειρηνικό Ωκεανό περίπου 25 F-22.

Σχεδόν από το ξεκίνημα της προεδρικής θητείας του ο Τζο Μπάιντεν έχει διαμηνύσει με κάθε τρόπο στην Κίνα ότι η Αμερική “επέστρεψε”.

Αντιλαμβανόμενος ότι ο ασιατικός γίγαντας κερδίζει το παιχνίδι στην οικονομία, ο Αμερικανός πρόεδρος επιχειρεί να προασπίσει τα αμερικανικά συμφέροντα στην Ασία αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο επικαλούμενος την ισχύ (το έκανε και κατά την πρόσφατη συνάντησή του με την Αγγελα Μέρκελ) μόνο που ισχύ πάνω απ’ όλα σημαίνει όπλα.

Ετσι λοιπόν έγινε την Παρασκευή γνωστό ότι οι Αμερικανοί αποστέλουν περίπου 25 αεροπλάνα τύπου F-22 για μία άσκηση η οποία θα λάβει χώρα στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. Στρατιωτικοί αναλυτές επεσήμαναν ότι ουδέποτε οι ΗΠΑ έχουν στείλει τόσα πολλά αεροσκάφη σε άσκηση στην εν λόγω περιοχή και θεωρούν τη συγκεκριμενη κίνηση ως ένα ξεκάθαρο μήνυμα ισχύος στην Κίνα.

Τα αεροσκάφη θα σηκωθούν από αμερικανικές βάσεις στη Χαβάη και στην Αλάσκα κα θα πάρουν μέρος στην άσκηση Pacific Iron 2021.

Tα F-22 θεωρούνται αυτή τη στιγμή ως τα πιο σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη στον κόσμο με υψηλού επιπέδου τεχνολογία η οποία χαρίζει στους χειριστές μία άριστη εικόνα του εναερίου χώρου γύρω τους σε μεγάλη κλίμακα.

Η Κίνα διαθέτει 20 με 24 τέτοιου τύπου αεροσκάφη στο σύνολο των μονάδων της αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξοπλίζεται ταχύτατα έτσι ώστε να καλύψουν αυτό το χάντικαπ στον αέρα σε σχέση με τους Αμερικανούς. Οι ΗΠΑ πάντως έχουν στη φαρέτρα τους περίπου 180 τέτοια αεροσκάφη τα οποία δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτά από τα ραντάρ του εχθρού.