iefimerida: Ειρωνεύτηκε το ΣΥΡΙΖΑ για την αργία αλλά τελικά τη…θέσπισε – Τη “μούγγα” που επιβάλει η ΝΔ ανέδειξε ο Κύρτσος

Μέχρι το iefimerida τρολάρει την κυβέρνηση για τον καύσωνα: Ειρωνεύτηκε το ΣΥΡΙΖΑ για την αργία αλλά τελικά τη…θέσπισε

Μέχρι και το  φιλικό προς το Μαξίμου iefimerida “έκραξε” την κυβέρνηση για τις “ειρωνείες” της προς την πρόταση Τσίπρα για αργία τη Δευτέρα λόγω καύσωνα

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η κυβέρνηση αφού αρχικά λοιδόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, στη συνέχεια υιοθέτησε αυτό που πρότεινε οπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Διότι δεν μπορεί κυβερνητικοί κύκλοι, μόλις χθες, να ειρωνεύονται μια πρόταση που διατυπώθηκε δημόσια από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης -έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή και πρόεδρο του Δ.Σ. του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη- και λίγες μόνον ώρες αργότερα η κυβέρνηση να σπεύδει να υιοθετεί, επί της ουσίας, αυτό που πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας» αναφέρει το iefimerida.gr.

Ειδικότερα, εισαγωγικά γράφει τα εξής:

«Λιγότερο από ένα 24ωρο αφού το Μέγαρο Μαξίμου λοιδόρησε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να κηρυχθεί αργία για τη Δευτέρα εξαιτίας του καύσωνα, η κυβέρνηση έσπευσε να υιοθετήσει ουσιαστικά τη λογική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανακοινώνοντας μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

Τέτοιες αποφάσεις, αν δεν είναι αποτέλεσμα σύγχυσης, είναι ένδειξη λαϊκισμού. Διότι δεν μπορεί κυβερνητικοί κύκλοι, μόλις χθες, να ειρωνεύονται μια πρόταση που διατυπώθηκε δημόσια από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης -έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή και πρόεδρο του Δ.Σ. του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη- και λίγες μόνον ώρες αργότερα η κυβέρνηση να σπεύδει να υιοθετεί, επί της ουσίας, αυτό που πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε αργία για όλη την ημέρα της Δευτέρας, οπότε και αναμένεται να κορυφωθεί το παρατεταμένο κύμα καύσωνα.

Η κυβέρνηση, μετά και τις προβλέψεις των μετεωρολόγων ότι το φαινόμενο του καύσωνα που χτυπά τη χώρα λαμβάνει ιστορικές διαστάσεις με κατά τόπους 45 βαθμούς Κελσίου, συστήνει παύση εργασιών μεταξύ 12:00-16:00 στον ιδιωτικό τομέα και αποχή εργασιών από το Δημόσιο για ορισμένους υπαλλήλους για όσο διαρκεί ο καύσωνας.

Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης, δηλαδή…».

Μένει να φανεί αν θα υπάρξει και συνέχεια από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που προφανώς ένιωσαν εκτεθειμένα από τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ανακοίνωσε μέτρα υπό την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

 

Τη “μούγγα” που επιβάλει η ΝΔ ανέδειξε ο Κύρτσος: “Πώς πάει o ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλει μία άποψη για το πόθεν έσχες Μητσοτάκη τη στιγμή που δεν μπορεί να την υποστηρίξει επικοινωνιακά;” (vid)

Για το θέμα με το ψευδές πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του κλήθηκε να μιλήσει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, καλεσμένος στην εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη στο Kontra το βράδυ της Πέμπτης.

Και μπορεί να υποστήριξε την άποψη της κυβέρνησης ότι “έχουν δοθεί επαρκείς εξηγήσεις” για τις αποκαλύψεις που έκανε το documento, ωστόσο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ ομολόγησε, εμμέσως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να κάνει την άποψή του να ακουστεί αφού πολύ απλά δεν διαθέτει…επικοινωνιακή κυριαρχία. Όπως η κυβέρνηση προφανώς εννοούσε ο Γ.Κύρτσος, αν και δεν το είπε, τηρώντας τα προσχήματα…

Συγκεκριμένα είπε ότι “δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένει τόσο πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα. Εντάξει, μπορεί να υπάρχει και θέμα διαδικασίας. Έχουμε την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ επί διαδικαστικά ή ουσιαστικά και έχουμε και την άποψη της κυβέρνησης. Θέλω να πω, ότι εγώ διακρίνω μία πολιτική αμηχανία εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, προσπαθεί τώρα να κατασκευάσει μία εικόνα με το ζόρι που δεν έχει και τις προϋποθέσεις την κατασκευάσει“.

“Όταν λέτε τις προϋποθέσεις τι εννοείται; Ότι δεν έχει τα μέσα ο ΣΥΡΙΖΑ ή ότι δεν υπάρχει φωτιά;” ρώτησε η Ν.Γιάμαλη για να λάβει την ακόλουθη απάντηση:

Επικοινωνιακά δεν είναι κυρίαρχος ο ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζεται και η επικοινωνία, γιατί όταν δίνεις μία μάχη παρατάσσεις το στρατό σου. Η “Αυγή”, δηλαδή, θα έπρεπε να πουλάει 90.000 φύλλα και πουλάει 900. Επομένως πως θα επιβάλεις μία άποψη τη στιγμή που δεν μπορείς να την υποστηρίξεις επικοινωνιακά; Δεν βλέπω να περνάει αυτό που λέει. Σαν δημοσιογράφος και σαν πολιτικός δεν θεωρώ ότι αυτά που περιγράφει αγγίζουν τον μέσο πολίτη”.

κάκη