H Μάνδρου «καρφώνει» οργανωμένη προσπάθεια διασποράς ψευδών ειδήσεων (Ηχητικό) — Παραίτηση Οικονόμου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, θρασεία απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Καταρρέει η κυβερνητική προπαγάνδα για Novartis

Δεν αποκλείει πολιτικό δάκτυλο πίσω από την οργανωμένη προσπάθεια διασποράς ψευδών ειδήσεων σε βάρος Παπαγγελόπουλου και τηςΤουλουπάκη για την ενοχοποίηση δέκα πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis.

Προσπάθεια οργανωμένης παραπληροφόρησης κατήγγειλε η Ιωάννα Μάνδρου που στόχο είχε να διακινηθούν fake news για δήθεν παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση δέκα πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την γνωστή δημοσιογράφου, Ιωάννα Μάνδρου, το βράδυ της Πέμπτης (30/06), υπήρξε οργανωμένη διαρροή από δικαστικούς κύκλους με σκοπό να διακινηθεί η είδηση ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς διώκονται για την ενοχοποίηση δέκα πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis.

Η Ιωάννα Μάνδρου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι: «η πληροφόρηση που είχαμε από τις ανώτατες δικαστικές πηγές όλος ο ελληνικός Τύπος δεν ήταν σωστή».

Παράλληλα σημείωσε ότι αυτό της συνέβη για πρώτη φορά στα 38 χρόνια που ασκεί το επάγγελμα της δημοσιογραφίας. Εμφανώς ενοχλημένη επειδή χρησιμοποιήθηκε για να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, η Ιωάννα Μάνδρου δήλωσε ότι: «νοιώθω την ανάγκη να φύγω από αυτό το επάγγελμα», ενώ η ίδια δεν απέκλεισε να υπάρχουν ακόμα και πολιτικά κίνητρα πίσω από το οργανωμένο σχέδιο διασποράς ψευδών ειδήσεων. Όπως χαρακτηριστικά είπε αναφερόμενη στη διαρροή προς τα ΜΜΕ ψευδών ειδήσεων «δεν μπορώ να το θεωρήσω λάθος ή αφελές».

Ολόκληρο το ηχητικό απόσπασμα:

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Ιωάννα Μάνδρου έγραψε χαρακτηριστικά και στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ότι: «Σημειώνεται ότι η πληροφόρηση αργά χθες το βράδυ για παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια, ήταν ψευδής και ως εκ τούτου η υπογράφουσα στο μέτρο που της αναλογεί η ευθύνη απέναντι στους αναγνώστες μας ζητά συγγνώμη. Επίσης σημειώνεται ότι το σύνολο του Τύπου δημοσίευσε τις ίδιες πληροφορίες, ενώ οι πηγές των πληροφοριών αυτών υπήρξαν ανώτατες δικαστικές πηγές».

 

Παραίτηση Οικονόμου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, θρασεία απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου ζητά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη, αλλά και τις σοβαρότατες καταγγελίες της δικαστικού συντάκτη Ιωάννας Μάνδρου, περί οργανωμένου σχεδίου παραπληροφόρησης των δικαστικών συντακτών σχετικά με το θέμα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι ο Γιάννης Οικονόμου «επιχείρησε συνειδητά να παραπληροφορήσει του πολίτες, προκειμένου να συντηρήσει ζωντανό τον ισχυρισμό περί δήθεν σκευωρίας, ενώ είχε ήδη καταπέσει με πάταγο στη Δικαιοσύνη». Με μια θρασύτατη δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντί τουλάχιστον να ζητήσει συγγνώμη και να απολογηθεί, ζητάει και τα ρέστα.

Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «παραπέμφθηκε χθες με ομόφωνη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, στο Ειδικό Δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος για τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που άδικα και σκαιά στοχοποιήθηκαν μέσω της υπόθεσης Novartis. Το γεγονός αυτό μιλά από μόνο του για τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης Τσίπρα».

Μετά τις αποκαλύψεις για το περιεχόμενο του βουλεύματος για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Να παραιτηθεί ο κ. Οικονόμου»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Οι καταγγελίες της δημοσιογράφου Ιωάννας Μάνδρου για οργανωμένο σχέδιο παραπληροφόρησης των δικαστικών συντακτών σχετικά την παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη είναι κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ενώ σύμφωνα με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, η παραπομπή έγινε για δευτερεύοντες λόγους, άσχετους με την υπόθεση Novartis, από χθες το βράδυ έγινε μια συστηματική προσπάθεια να παρουσιαστεί από τα ΜΜΕ το αντίθετο. Προφανώς, για να μην μάθουν ποτέ οι πολίτες ότι στην ουσία κατέρρευσε με πάταγο η προσπάθεια να βαφτιστεί το σκάνδαλο ως δήθεν σκευωρία.

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου παρακρατική λειτουργία. Ονόματα εμπλεκόμενων εξαφανίζονται δια μαγείας από έγγραφα, δικαστικές αποφάσεις διαστρεβλώνονται από δικαστικές πηγές, δημοσιογράφοι καταγγέλλουν οργανωμένο σχέδιο παραπληροφόρησής τους.

Τα όργανα άσκησης του πειθαρχικού ελέγχου των δικαστών και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας, οφείλουν να ζητήσουν άμεσα έλεγχο, προκειμένου να αποκαλυφθούν εκείνοι που συνειδητά ήθελαν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη.

Ο δε κ. Οικονόμου με τη δήλωσή του επιχείρησε συνειδητά να παραπληροφορήσει του πολίτες, προκειμένου να συντηρήσει ζωντανό τον ισχυρισμό περί δήθεν σκευωρίας, ενώ είχε ήδη καταπέσει με πάταγο στη Δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για αρχή να ξεκινήσει με την απομάκρυνση σήμερα κιόλας του εθνικού ψεύτη Οικονόμου. Και στη συνέχεια να πάρουν σειρά και οι υπόλοιποι.

Και η απάντηση Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σαν να μην καταλαβαίνει τη σοβαρότητα των εξελίξεων και επιμένοντας να αγνοεί τα πραγματικά γεγονότα και να τα παραποιεί, έκανε την ακόλουθη δήλωση, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ και τον εκπρόσωπό του, Νάσο Ηλιόπουλο:

«Είναι απόλυτα αναμενόμενος ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα πράγματα τελικά είναι πολύ χειρότερα από την όποια αρχική εντύπωση. Ο στενότατος συνεργάτης του κ. Τσίπρα -ο άνθρωπος στον οποίο είχε αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αρμοδιότητα τα θέματα διαφθοράς- παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για ωμές και ανοίκειες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη σε σειρά υποθέσεων, μέρος των οποίων αποτελεί και η υπόθεση Novartis. Για τα υπόλοιπα θα περιμένουμε τη δίκη στην αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου.

ΥΓ.: Άραγε, ο κ. Τσίπρας στηρίζει τον κ. Παπαγγελόπουλο με την ίδια θέρμη που στηρίζει τον επίσης παραπεμφθέντα σε Ειδικό Δικαστήριο κ. Ν. Παππά, ομοίως στενότατο και παλαιότατο συνεργάτη του;».

Μάριος Βαλασόπουλος