EKO Basket League: Συμφώνησαν στη διακοπή, ψάχνουν τις λεπτομέρειες * Η μπάλα στον Αυγενάκη * Ο ΠΑΟΚ διαθέτει το «Παλατάκι» στην Πολιτεία!

Την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος της ΕΚΟ Basket League αποφάσισαν οι 14 ομάδες μετά από την τηλεδιάσκεψη που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας (23/3), μαζί με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο.

Η κοινή πλεύση και τοποθέτηση των εκπροσώπων των ομάδων ήταν πως δεδομένης της κατάστασης με τον κορονοϊό το Πρωτάθλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί και ως εκ τούτου αποφασίστηκε από κοινού η οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος.

Αυτό βέβαια είναι το ένα σκέλος, το πρωταρχικό και προφορικό, αφού αυτό που θα πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα είναι να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας με την ΕΟΚ, αφού υπάρχουν πολλά και σημαντικά ζητήματα, τα οποία εκφράστηκαν με προβληματισμό από αρκετές ομάδες, όπως τα συμβόλαια, τα δεδουλευμένα των παικτών και φυσικά ο τρόπος που θα επέλθει η διακοπή. Δεν έγινε συζήτηση σχετικά με τις λεπτομέρειες της διακοπής, δηλαδή την ανάδειξη Πρωταθλητή και τις ομάδες που θα υποβιβαστούν, ζητήματα που θα μπουν στην ατζέντα επόμενης τηλεδιάσκεψης.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ενημέρωσε τις ομάδες ότι τα γήπεδα είναι κλειστά μέχρι το τέλος του Μαρτίου και ότι έχει πληροφόρηση για να υπάρξει παράταση στο “λουκέτο” για έναν ακόμη μήνα, ενώ παράλληλα παρέθεσε και την αναστολή των πτήσεων ως κομμάτι των προβλημάτων που εμποδίσουν την άμεση επιστροφή στη δράση. Παράλληλα, τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης στις ομάδες και εισηγήθηκε τη διακοπή του Πρωταθλήματος για λόγους ανωτέρας βίας, προτείνοντας εν συνεχεία να μεταφερθεί σε όσα συνεπάγονται μίας τέτοιας απόφασης.

Οι ομάδες συμφώνησαν ότι το Πρωτάθλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι θα πρέπει να επέλθει οριστική διακοπή, ωστόσο εξέφρασαν έναν κοινό προβληματισμό σχετικά με τα συμβόλαια των παικτών και τα δεδουλευμένα τους, με αρκετές εξ αυτών να ξεκαθαρίζουν ότι έχουν καταβάλλει τους μισθούς στους παίκτες μέχρι τη στιγμή της διακοπής.

Τον λόγο πήρε εκ νέου ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, λέγοντας πως η απόφαση σχετικά με τη διακοπή του Πρωταθλήματος πρέπει να παρθεί στην τρέχουσα τηλεδιάσκεψη και έπειτα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες με την ΕΟΚ και την Πολιτεία ώστε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα νομιμοποιεί τη διακοπή, ενώ διευκρίνισε πως για να υπάρξει υπουργική απόφαση θα πρέπει ο ΕΣΑΚΕ να εισηγηθεί λόγους ανωτέρας βίας, τονίζοντας παράλληλα πως διάθεση των ομάδων είναι να πληρώσουν τα δεδουλευμένα των παικτών μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου, ξεκαθαρίζοντας κιόλας ότι έχει ενημερώσει σχετικά και τον ΠΣΑΚ.

Έτσι, λοιπόν, οι 14 ομάδες αποφάσισαν από κοινού την οριστική διακοπή, απόφαση ωστόσο που θα πρέπει να κατατεθεί με επίσημη πρόταση στον Λευτέρη Αυγενάκη, κατόπιν συνεννόησης και με την ΕΟΚ. Όσον αφορά στην καταβολή των δεδουλευμένων στους παίκτες, αποφασίστηκε αυτή να αφορά τους μισθούς μέχρι τη στιγμή της διακοπής της EKO Basket League (πρώτο 10ήμερο Μαρτίου).

 

Η μπάλα στον Αυγενάκη

Στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη περνούν οι εισηγήσεις του ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να μπει πρόωρα τέλος στη φετινή σεζόν λόγω του κορονοϊού. Η απόφαση για τα δεδουλευμένα και το ερωτηματικό για την κατάταξη.

Στην τηλεδιάσκεψη που διήρκησε αρκετές ώρες, οι 14 ομάδες που συμμετέχουν στην ΕΚΟ Basket League παρουσίασαν το σκεπτικό τους, ώστε να μπει τέλος στη φετινή αγωνιστική περίοδο νωρίτερα από το καθιερωμένο λόγω της έξαρσης κορονοϊού και πλέον η… μπάλα περνάει στα χέρια του Λευτέρη Αυγενάκη.

Η Λίγκα αποφάσισε από κοινού να εισηγηθεί στον Yφυπουργό Αθλητισμού την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος, ωστόσο αυτό ήταν το πρώτο θέμα που έπεσε στο τραπέζι και βρήκε σύμφωνες τις ομάδες.

Το δεύτερο και σημαντικό θέμα που καλείται να δώσει λύση ο κ. Αυγενάκης είναι αυτό της κατάταξης καθώς η διοργανώτρια αρχή του Πρωταθλήματος θα ζητήσει στη νομοθετική ρύθμιση να περιλαμβάνει και άρθρο που θα δίνει το δικαίωμα στον ΕΣΑΚΕ να τροποποιήσει την προκήρυξη και σε άλλα θέματα όπως αυτό της κατάταξης. Κάτι που συζητήθηκε μεν, αλλά οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν σε νέο διοικητικό συμβούλιο μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού.

Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

Το θέμα των δεδουλευμένων και της βαθμολογίας σήκωσαν πολύ συζήτηση αλλά στο πρώτο αποτελεί συμφωνία μεταξύ των ομάδων και θα συζητηθεί κατ ιδίαν με τους παίκτες. Στη διάρκεια του συμβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μέχρι τη στιγμή που διακόπηκε το πρωτάθλημα, δηλαδή στις 13 Μαρτίου. Όπως ενημέρωσε στη διάρκεια της συζήτησης ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ έχει ήδη ενημερώσει τα μέλη του ΠΣΑΚ για την κατάσταση που επικρατεί.

“ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ”

Αναλυτική η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΣΑΚΕ αναφέρει τα εξής: “Στις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο πλανήτης προτεραιότητα για όλες και όλους μας είναι η προστασία της ζωής και της δημόσιας υγείας. Η προτροπή μας προς όλες και όλους που αγαπούν το μπάσκετ είναι να επιδείξουν υπεύθυνη στάση και να ακολουθούν τις εντολές των ιατρών. Λαμβάνοντας υπ΄οψιν το χωρίς προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία φαινόμενο της πανδημίας του COVID 19, η οποία από τις 13 Μαρτίου 2020 οδήγησε στην αναστολή του Πρωταθλήματος της EKO Basket League και από τις 18 Μαρτίου 2020 σε αναστολή λειτουργίας των ΚΑΕ και του ΕΣΑΚΕ, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κατάσταση ανωτέρα βίας που απαιτεί άμεσες αποφάσεις.

Ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος και να συνεργασθεί με την ΕΟΚ για την επίτευξη συμφωνίας προκειμένου να υποβληθεί αίτημα στον Υφυπουργό Αθλητισμού αφ’ ενός να διακόψει οριστικά το Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης της EKO Basket League (A1 Εθνικής Κατηγορίας) αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 λόγω ανωτέρας βίας με ειδική για αυτό νομοθετική ρύθμιση και αφ΄ ετέρου να προβεί σε εξαιρετική νομοθετική ρύθμιση, που θα δίνει στον ΕΣΑΚΕ (κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων) το δικαίωμα να προβεί στην τροποποίηση της Προκήρυξης του άνω Πρωταθλήματος. Οι ευχές, οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι για όλους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.

Ευχή μας, επίσης, είναι μετά το τέλος αυτής της δοκιμασίας να σμίξουμε ξανά όλες και όλοι στα γήπεδα του μπάσκετ προκειμένου να χαρούμε το αγαπημένο μας άθλημα. Και επιδίωξη μας αποτελεί στο νέο ραντεβού με τους φιλάθλους μας το Πρωτάθλημα μας να είναι ακόμη πιο ισχυρό”.

 

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει το «Παλατάκι» στην Πολιτεία!

Κορονοϊός: Ο ΠΑΟΚ διαθέτει το «Παλατάκι» στην Πολιτεία!

Σε μια πολύ σημαντική κίνηση προχωράει ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ, που αποφάσισε να διαθέσει στην ελληνική Πολιτείας τις εγκαταστάσεις του κλειστού σταδίου της ομάδας.

Ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ δείχνει έμπρακτα το κοινωνικό πρόσωπο του και συντάσσεται στη μάχη κατά της εξάπλωσης του COVID-19, διαθέτοντας στην Πολιτεία τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του κλειστού σταδίου PAOK Sports Arena, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ αναφέρει:

«Ο ΠΑΟΚ, με το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης το οποίο τον διακρίνει, ανακοινώνει, ότι διαθέτει τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του κλειστού σταδίου PAOK Sports Arena, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, στην ελληνική πολιτεία προκειμένου να τις χρησιμοποιήσει, αν και εφόσον χρειαστεί, και κατά την δική της κρίση, για τις ανάγκες αντιμετώπισης του φονικού ιού ο οποίος μαστίζει την ανθρωπότητα και ο οποίος έχει εξελιχθεί σε πανδημία.

Στις μέρες τις οποίες περνούμε το αίσθημα αλληλεγγύης και ευθύνης, συλλογικής και ατομικής, είναι αυτό το οποίο πρέπει να χαρακτηρίζει τις πράξεις και τις ενέργειες όλων μας.

Δεν είναι καιρός για λόγια, μόνο έργα! Μείνετε σπίτι, προστατέψτε την υγεία σας και την υγεία των συνανθρώπων σας.

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ».