Basket League: Τελεσίδικη απόφαση του ΕΣΑΚΕ για το νέο πρωτάθλημα! – «Πόλεμος» στο ελληνικό μπάσκετ – Οριστικά η Καρδίτσα στην Basket League * Ο Σάσα Βεζένκοβ έμεινε στον Ολυμπιακό

Basket League: Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ "κλείδωσε" το πρωτάθλημα  των 12 ομάδων - Πρώτη Καθημερινή Εφημερίδα

Δώδεκα (12) ομάδες θα περιλαμβάνει το επόμενο πρωτάθλημα της Basket League, αυτό για το 2022/23, όπως αποφασίστηκε από τον ΕΣΑΚΕ στη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Τετάρτης 20 Ιουλίου. Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, οι ομάδες αποφάσισαν να εγκρίνουν τη συμμετοχή της Καρδίτσας, η οποία πληροί όλες τις προϋποθέσεις (θυμίζουμε ότι το Ψυχικό αποφάσισε να μην κατέβει), αλλά και να μην περιμένουν άλλο για το ενδεχόμενο να προκύψει ομάδα που θα αντικαταστήσει το Ψυχικό (ή τη Λάρισα).

Παρεμπιπτόντως, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο Θοδωρής Ριζούλης (πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Λάρισα και νυν αφεντικό της ΚΑΕ Ηρακλής) ζήτησε να παρέμβει και να τοποθετηθεί, αίτημα που όμως δεν έγινε αποδεκτό από τον ΕΣΑΚΕ αφού ουδεμία εκ των δύο ομάδων έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Διοικητικό Συμβούλιο (ως μη έχουσες επίσης δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα).

Εξάλλου, συζητήθηκε το θέμα της wild card και της δυνατότητας αυτής να υπάρχει, με ορίζοντα να είναι εφικτή η χρησιμοποίησή της από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ό,τι αποφασίστηκε σε προφορικό επίπεδο θα επικυρωθεί γραπτώς στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιουλίου.

«Πόλεμος» στο ελληνικό μπάσκετ – «Επίθεση» σε ΕΣΑΚΕ από ΕΟΚ για τις 12 ομάδες

Αντιδρά στην απόφαση ΕΣΑΚΕ για 12 ομάδες η ΕΟΚ

Την αντίδραση της ΕΟΚ προκάλεσε η απόφαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Basket League με 12 ομάδες.

Η ομοσπονδία αποφάσισε πριν τη γενική συνέλευση του συνδέσου τη Δευτέρα (25/7) να κάνει η ίδια έκτακτο ΔΣ, με σκοπό να προχωρήσει σε συμπληρωματική προκήρυξη για την Α2, όπου θα προβλέπεται πως θα ανεβαίνουν όσες ομάδες χρειάζεται για να επανέλθει στην Α2 ο αριθμός των 14 που έχει αποφασιστεί για το μέλλον.

Όπως αναφερόταν από την ομοσπονδία, δεν μπορεί ο ΕΣΑΚΕ να «φορτώνει» ομάδες στις χαμηλότερες κατηγορίες προκαλώντας ανακατατάξεις στα εθνικά πρωταθλήματα.

Οριστικές εξελίξεις με Καρδίτσα στην Basket League

Οριστικές εξελίξεις με Καρδίτσα στην Basket League (ΦΩΤΟ)

Μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο ΕΣΑΚΕ έκανε γνωστό ότι η Καρδίτσα απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Basket League για τη σεζόν 2022-23.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή (20/7) συνεδρίαση του έκανε δεκτή την εισήγηση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης σχετικά με την πλήρωση από την Αθλητικός Σύλλογος Καρδίτσας – Καλαθοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία των κριτηρίων και των προϋποθέσεων του Κανονισμού του άρθρου 105 παρ. 4 του ν. 2725/1999 για την απόκτηση δικαιώματος συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 και χορήγησε στην ανωτέρω ΚΑΕ δικαίωμα συμμετοχής στο ανωτέρω Πρωτάθλημα».

 

Ο Σάσα Βεζένκοβ έμεινε στον Ολυμπιακό

Ήταν ξεκάθαρο εδώ και πέντε μέρες, πλέον όμως είναι κι οριστικό. Η προθεσμία του NBA Out για τον Σάσα Βεζένκοβ εξέπνευσε, όπερ και σημαίνει πως ο αριστερόχειρας φόργουορντ δεν το… κουνάει από τον Ολυμπιακό για το 2022/23.

Εδώ και πέντε μέρες είχε καταστεί σαφές πως οι Σακραμέντο Κινγκς δεν επρόκειτο να κάνουν την κίνησή τους, για να αποκτήσουν τον Σάσα Βεζένκοβ. Παρά το γεγονός πως είχαν χώρο και χρήμα να διαθέσουν, οι “Βασιλιάδες” δεν έδωσαν στον αριστερόχειρα φόργουορντ αυτά που έψαχνε ο ίδιος, με το θέμα του να μένει στάσιμο.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 16 Ιουλίου προέκυψε μάλιστα η πληροφορία πως το Σακραμέντο δεν προτίθεται να κάνει κάτι για να αλλάξει τα δεδομένα, από την στιγμή που υπέγραψε τον Τσίμα Μονέκε. Μία είδηση που επί της ουσίας κρατούσε τον Σάσα Βεζένκοβ στο Λιμάνι για (τουλάχιστον) ακόμη ένα χρόνο.

Την ίδια ώρα όμως, υπήρχε το… τυπικό του πράγματος μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 20 Ιουλίου στις ΗΠΑ. Η ημερομηνία – ορόσημο για το NBA Out του Σάσα Βεζένκοβ πέρασε (μόλις το ρολόι έγραψε 08:01 το πρωί της Πέμπτης 21 Ιουλίου στην Ελλάδα) κι έτσι είναι δεδομένο πλέον πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.

Ο Σάσα Βεζένκοβ συνεχίζει στον Ολυμπιακό για το 2022/23, με στόχο να κατακτήσει ακόμη περισσότερους τίτλους.

Δείτε την Game Night για όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις και την σπουδαία ευρωπαϊκή μάχη του Ολυμπιακού:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*