ATP και WTA προσπαθούν να “εκμεταλλευτούν” τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων * Μαυρωτάς: «Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μια πράξη ευθύνης * Ο Τόμας Μπαχ δεν αποκλείει Ολυμπιακούς Αγώνες όταν…

Η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, δίνει μια ανάσα στο tour και πολλά τουρνουά ερίζουν για την “ορφανή” εβδομάδα του Ολυμπιακού τουρνουά

Κατά γενική ομολογία, το καλεντάρι του τένις είναι από τα πιο απαιτητικά σε επίπεδο αθλητισμού αφού πρόκειται για ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα αγώνων σε ολόκληρο τον κόσμο, με ελάχιστες κενές εβδομάδες. Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό τα δύο επαγγελματικά tour, ATP και WTA, αναγκάζοντας τους ιθύνοντες να ακυρώσουν μεγάλα τουρνουά, συμπεριλαμβανομένης και ολόκληρης της χωμάτινης περιόδου.

Οι δύο αρχές του επαγγελματικού τένις έχουν ακυρώσει κάθε τενιστική δραστηριότητα μέχρι τις 8 Ιουνίου ενώ πιθανό μοιάζει το ενδεχόμενο κι άλλης παράτασης, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Ίσως το σημαντικότερο αθλητικό event, αυτό τον Ολυμπιακών Αγώνων, μεταφέρθηκε για το 2021 και πλέον και πλέον η εβδομάδα 25 Ιουλίου – 02 Αυγούστου μένει κενή, γεγονός που αφήνει το περιθώριο σε κάποιο από τα μεγάλα ακυρωθέν τουρνουά, να χωρέσει στο φετινό καλεντάρι.

Η περίοδος αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο προετοιμασίας των τενιστών για το Αμερικανικό Όπεν που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου και σύμφωνα με πληροφορίες το Indian Wells Masters και το Miami Masters ελέγχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν το φορμάτ (ταμπλό των 124 τενιστών) και να προσαρμοστούν στην εβδομάδα του Ολυμπιακού τουρνουά (ταμπλό των 56).

Ωστόσο, τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο αυτή τη στιγμή, όσο η πανδημία εξελίσσεται και επηρεάζει όλο και περισσότερο ολόκληρο τον κόσμο.

Άλλωστε, σε μεγάλη αμφισβήτηση τίθεται και η διεξαγωγή του Wimbledon Championships (29/06 – 12/07) ενώ το Roland Garros έχει πάρει ήδη τα μέτρα του, μεταφέροντας το χωμάτινο Grand Slam την αμέσως επόμενη εβδομάδα από το US Open (20/09 – 04/10).

Μαυρωτάς: «Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μια πράξη ευθύνης απέναντι στην αθλητική κοινότητα»

Μαυρωτάς: «Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μια πράξη ευθύνης απέναντι στην αθλητική κοινότητα»

Η τοποθέτηση του ΓΓΑ Γιώργου Μαυρωτά για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 “χαιρετίζει” με δήλωση του ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς. 

Ο βετεράνος πολίστας ο οποίος έχει συμμετάσχει 5 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες δηλώνει ανακουφισμένος για τους αθλητές αφού κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την εξάπλωση του κορονοϊού (covid-19) και τις συνέπειες του στους επόμενους μήνες.

Η δήλωση του Γιώργου Μαυρωτά: 

«Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μια πράξη ευθύνης απέναντι στην αθλητική κοινότητα. Καταλαβαίνω την απογοήτευση κάποιων αθλητών, αλλά επιδόσεις και διακρίσεις δεν υπάρχουν χωρίς την προϋπόθεση της υγείας ή χωρίς την προϋπόθεση του ευ αγωνίζεσθαι και της ισότητας των ευκαιριών.
Φαίνεται ότι μέχρι τον Ιούλιο τα πράγματα δεν θα έχουν ησυχάσει.

Το να κυκλοφορούν οι αθλητές με μάσκες και γάντια στο Ολυμπιακό Χωριό δεν είναι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλά δυστοπικό σενάριο. Γι αυτό θεωρώ ότι, σε όσους ετοιμαζόσασταν για το Τόκιο, δεν πρέπει να υπάρχει απογοήτευση αλλά αλλαγή προσανατολισμού.

Με την ίδια εγρήγορση αυτή τη στιγμή δίνουμε όλοι έναν άλλο δύσκολο αγώνα όπου θα χρειαστούμε το μέγιστο της υπομονής, της ψυχραιμίας και της πειθαρχίας που μας μαθαίνει ο αθλητισμός. Και είμαστε ακόμα στο πρώτο ημίχρονο, σε έναν παράξενο αγώνα, που τον δίνουμε μαζί, αλλά όχι δίπλα… Μην ανησυχείτε, η φλόγα του Τόκιο δεν θα σβήσει, απλώς θα μείνει αναμμένη για πολύ περισσότερο».

 

Ο Τόμας Μπαχ δεν αποκλείει Ολυμπιακούς Αγώνες όταν ανθίζουν οι κερασιές στο Τόκιο

Κορονοϊός: Ο Τόμας Μπαχ δεν αποκλείει Ολυμπιακούς Αγώνες όταν ανθίζουν οι κερασιές στο Τόκιο

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ τόνισε πως εξετάζονται να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί είτε την άνοιξη είτε το καλοκαίρι του 2021.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο την άνοιξη του 2021 άφησε ο Τόμας Μπαχ.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ που μαζί με την κυβέρνηση της Ιαπωνίας “αναγκάστηκαν” να προχωρήσουν σε αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού (covid-19) σ΄όλο τον πλανήτη τόνισε πως η ΔΟΕ εξετάζει όλες τις προτάσεις για τις ημερομηνίες των Αγώνων και σύντομα θα υπάρξει απόφαση.

«Η αποστολή μας είναι να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς αγώνες και να κάνουμε αληθινά τα όνειρα των αθλητών», είπε αρχικά ο ισχυρός άνδρας της ΔΟΕ και συμπλήρωσε: «Όλες οι επιλογές θα συζητηθούν. Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν έως το καλοκαίρι αλλά ίσως και πριν από αυτό».

Ο πρόεδρος Μπαχ ρωτήθηκε εάν μπορεί να υπάρξει και νέα αναβολή και τόνισε πως “πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια των αθλητών” ενώ τόνισε πως υπάρχει προβληματισμός για την εξάπλωση του κορονοϊού και ειδικά και στην Αφρική.

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων σύμφωνα με τους Ιάπωνες θα κοστίσει 2,7 δις δολάρια τα οποία θα προστεθούν στα περισσότερα από 10δις που έχουν δαπανηθεί ως σήμερα.

Ο Γερμανός πρόεδρος της ΔΟΕ σημείωσε πως για να προχωρήσει στην αναβολή ήθελε την σύμφωνη γνώμη των Ιαπώνων ενώ ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Γιοσίρο Μόρι σημείωσε πως βλέπει τους Αγώνες για το καλοκαίρι του 2021.

Πάντως στην Ιαπωνία υπάρχουν δημοσιεύματα για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων τους μήνες της άνοιξης, την περίοδο όπου ανθίζουν οι κερασιές.

Για τους Ιάπωνες η περίοδος όπου ανθίζουν οι κερασιές είναι ιερή. Σε κάποια μέρη της χώρας ανθίζουν τον Φεβρουάριο και στα περισσότερα από τα τέλη Μαρτίου έως τα μέσα Μαϊου.

Ο κόσμος στη χώρα σταματάει για να θαυμάσει τα άνθη της κερασιάς ενώ και η μορφή της Ολυμπιακής δάδας εμπνεύστηκε από τα άνθη των κερασιών. Στην Ιαπωνία υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από τα άνθη του συγκεκριμένου δέντρου.

Στην Ιαπωνία ένα από τα πιο παραδοσιακά τραγούδια είναι το “Σακούρα, Σακούρα” που μιλάει για τις ανθισμένες κερασιές (σακούρα). H ανθισμένη κερασιά είναι το σύμβλο της άνοιξης και της Ιαπωνίας και δεν είναι καθόλου απίθανο να ζήσουμε και Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο αυτή την περίοδο το έτος 2021.