antinews: Όσο βυθιζόμαστε στην “άβυσσο” οι κόλακες θα γίνουν θανάσιμοι εχθροί – Η Μενδώνη κατάφερε να εξοργίσει (κι άλλο) τους καλλιτέχνες

Κόλαφος είναι για άλλη μία φορά το δεξιών καταβολών antinews στην κριτική του για τη διαχείριση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κρίση του κορονοϊού, της οικονομίας αλλά και στα ελληνοτουρκικά, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι “καθημερινά αποδεικνύεται ότι ο Μητσοτάκης μαζί με τους… άριστους ανίκανους του Μαξίμου δεν ξέρουν που πατούν και που βρίσκονται”.

Στην ανάλυσή του το antinews προειδοποιεί ουσιαστικά τον…”Μωυσή” πρωθυπουργό ότι σε λίγο “μέχρι και οι κόλακες που σκέφτηκαν την εν λόγω παρομοίωση” θα αρχίσουν να τον εγκαταλείπουν: “τα χτυπήματα θα αυξάνονται αλματωδώς όσο βυθιζόμαστε στην μητσοτακική άβυσσο, με αποτέλεσμα στο τέλος να ξαναπαιχτεί το χιλιοπαιγμένο έργο… Οι κόλακες έγιναν θανάσιμοι εχθροί“.

Μιλώντας για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, σχολιάζει τη στάση της Μέρκελ, μιλά για “άδειασμα” από τον Μακρόν και για την τελευταία Navtex που εξέδωσε ο Ερντογάν “για να δείξει ποιος κάνει κουμάντο στις διαπραγματεύσεις” καταλήγοντας ότι “πρόκειται για τον απόλυτο διασυρμό που έχει υποστεί Έλληνας πρωθυπουργός από συστάσεως του ελληνικού κράτους“.

Το άρθρο καταλήγει μάλιστα εκφράζοντας την ελπίδα “οι πατριωτικές δυνάμεις της ΝΔ θα διαβάσουν το κομμάτι και θα πράξουν συντομότερα απ΄ ότι σχεδιάζουν τα δέοντα μπας και σταματήσει η κάθοδος στην άβυσσο προτού να είναι αργά“.

Μας βασανίζει η εξής απορία. Θα καταφέρει άραγε ο… νέος Μωυσής να οδηγήσει τον ελληνικό λαό στην γη της επαγγελίας; Μάλλον όχι, καθώς μέχρι και οι κόλακες που σκέφτηκαν την εν λόγω παρομοίωση έχουν αρχίσει πλέον να αμφιβάλουν δημοσίως.

Προσπαθώντας οι δόλιοι να περισώσουν όση αξιοπιστία τους απέμεινε.

Και είναι δεδομένο ότι τα χτυπήματα θα αυξάνονται αλματωδώς όσο βυθιζόμαστε στην μητσοτακική άβυσσο, με αποτέλεσμα στο τέλος να ξαναπαιχτεί το χιλιοπαιγμένο έργο… Οι κόλακες έγιναν θανάσιμοι εχθροί.

Αλλά ποσώς μας ενδιαφέρει τι θα απογίνουν τα ποντίκια όταν θα βουλιάζει ακόμη ένα κυβερνητικό καράβι.

Το θέμα είναι πως θα σταματήσει η κάθοδος στην άβυσσο πριν πιάσουμε πάτο.

Καθημερινά αποδεικνύεται ότι ο Μητσοτάκης μαζί με τους… άριστους ανίκανους του Μαξίμου δεν ξέρουν που πατούν και που βρίσκονται.

Ο αόρατος εχθρός αντεπιτίθεται αδίστακτα με στόχο να καταντήσει την Ελλάδα Μπέργκαμο, με την κυβέρνηση πανικόβλητη να μην μπορεί να κάνει τίποτα επειδή δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ ως όφειλε αλλά προτίμησε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ιδιωτών. Και παρόλο που οι γιατροί έχουν ξεσηκωθεί με μερικούς εξ αυτών να υποβάλουν μέχρι και παραιτήσεις, συνεχίζει να τους κοιτάει αποσβολωμένη για να μην θιγούν τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Στο μεταξύ κορυφαίοι υπουργοί ανερυθρίαστα δηλώνουν ευθέως ότι οδηγούμαστε σε νέα μνημόνια και νέους δυσβάσταχτους φόρους. Κάποιος πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα τόσο του προηγούμενου όσο και του νέου lockdown που έρχεται μας λένε χωρίς ντροπή, ξεχνώντας να μας πουν ωστόσο ότι ευθύνονται αποκλειστικά οι ίδιοι για την ανεξέλεγκτη αντεπίθεση του κορονοϊού διότι και πάλι προτίμησαν να βάλουν πάνω από την υγεία των πολιτών τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Την ίδια στιγμή εν μέσω των αδιεξόδων που προκαλέσαν, οι κυβερνώντες απειλούν με φυλάκιση οποίον τολμήσει να εκφράσει την αντίθεσή του στις καταστροφικές επιλογές τους.

Σε λίγο θα μας πουν ότι η Ελλάδα πρέπει… να ξαναμπεί στον γύψο για να την θεραπεύσουμε.

Ταυτόχρονα οι μειοδοτικοί χειρισμοί στα εθνικά πιάνουν τόπο και φέρνουν πιο κόντα τις Πρέσπες του Αιγαίου.

Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα επιβεβαιωνόντουσαν τόσο γρήγορα όσα γράφουμε εδώ και ένα χρόνο για την επαπειλούμενη εθνική προδοσία.

Ελπίζαμε ότι στο τέλος ο Μητσοτάκης θα συμπεριφερόταν ως Έλληνας πρωθυπουργός και θα προστάτευε την πατρίδα.

Προφανώς όμως η μαμά Μέρκελ τον απείλησε ότι θα βγάλει από την ντουλάπα τους σκελετούς της αγίας οικογένειας, εξ ου και η επίσπευση των προδοτικών διαδικασιών.

Μέχρι και ο Μακρόν τον άδειασε, αφού εξασφάλισε την αγορά των Ραφάλ, δουλεύοντάς τον παρέα με τον Ερντογάν για καμιά ώρα στο τηλέφωνο. Ο οποίος Ταγίπ προηγουμένως, ενώ ο Κυριάκος πανηγύριζε για την δεινότητα της διπλωματίας του, εξέδωσε Νavtex απαιτώντας την αποστρατιωτικοποίηση της Λήμνου για να δείξει ποιος κάνει κουμάντο στις διαπραγματεύσεις.

Πρόκειται για τον απόλυτο διασυρμό που έχει υποστεί Έλληνας πρωθυπουργός από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Ελπίζουμε ότι οι πατριωτικές δυνάμεις της ΝΔ θα διαβάσουν το κομμάτι και θα πράξουν συντομότερα απ΄ ότι σχεδιάζουν τα δέοντα μπας και σταματήσει η κάθοδος στην άβυσσο προτού να είναι αργά.

Άλλη λύση δεν υπάρχει!!!

 

Η Μενδώνη κατάφερε να εξοργίσει (κι άλλο) τους καλλιτέχνες

Τελειωμό δεν έχουν τα φάουλ της υπουργού Πολιτισμού.

Δεν φτάνει που ένας ολόκληρος τομέας επαγγελματικής δραστηριότητας, αυτός των ανθρώπων του πολιτισμού, έχει γονατίσει από την αδιαφορία της κυβέρνησης, αλλά και την προχειρότητα στα μέτρα κατά του κορονοϊού, όπως τελευταία η παύση των μουσικών παραστάσεων αλλά όχι των θεατρικών στους ίδιους χώρους και με τα ιδια πρωτόκολλα – που τελικά κατέληξε στην παύση και των θεατρικών παραστάσεων αλλά μόνο για την Αττική… – η υπουργός Πολιτισμού κατάφερε να εξοργίσει, ακόμα περισσότερο, τους καλλιτέχνες υποστηρίζοντας μέσα στη Βουλή ότι “εν πολλοίς κινούνται στο χώρο της “μαύρης οικονομίας””!

Συγκεκριμένα, προκειμένου να υποστηρίξει ότι δεν μπορούν να αποζημιωθούν όλοι οι καλλιτέχνες είπε ότι “όπως δυστυχώς ξέρετε ότι συμβαίνει, το ξέρουμε όλοι πλέον, ότι οι καλλιτέχνες εν πολλοίς κινούνται στο χώρο της μαύρης οικονομίας” είπε συγκεκριμένα η υπουργός, μιλώντας “εν πολλοίς” για ανθρώπους που έχουν να δουλέψουν και να πάρουν λεφτά στα χέρια τους από τον περασμένο Φεβρουάριο…

«Ο κλάδος του Πολιτισμού στην Εντατική»
Υπενθυμίζεται πως η Πανελλήνιας Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) καθώς και άλλα σωματεία και πρωτοβουλίες του χώρου έχουν καλέσει σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, αποζημίωση όλων των καλλιτεχνών και των εργαζομένων που θα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν καθώς και πλαίσιο λειτουργίας των χειμερινών χώρων που εξασφαλίζει την δημόσια υγεία, αλλά και τη βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Μετά την επιτυχημένη παράσταση διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών έξω από το Υπουργείο Εργασίας την περασμένη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου ορίστηκε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου για την επόμενη μέρα την Τρίτη 22/9 η οποία ακυρώθηκε λόγω κρούσματος κορονοϊού που βρέθηκε στο Υπουργείο. Έκτοτε οι αρμόδιοι αρνούνται να ορίσουν νέο ραντεβού, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των πρωτοβάθμιων σωματείων ΠΜΣ και ΣΕΗ και την επικουρική παρέμβαση της ΠΟΘΑ.

Η ολιγωρία του Υπουργείου δεν μας αφήνει άλλη επιλογή, δεν υπάρχει ούτε ένα λεπτό για χάσιμο. Ο κλάδος του Πολιτισμού είναι πλέον στην Εντατική.

Στηρίζουμε την νέα παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη 24/9 στις 12 το μεσημέρι, στο Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου».