antinews: Θα είναι θαύμα αν κλείσει διετία ο δύσμοιρος σωτήρας

Με τους ρυθμούς που κινείται θα πρόκειται περί θαύματος αν κλείσει τη διετία” εκτιμά το δεξιών καταβολών antinews.gr για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε άρθρο που ξεκινάει με την ισοπεδωτική (για τον Κυριάκο Μητσοτάκη) διαπίστωση ότι “η στυγνή πραγματικότητα ρούφηξε την μητσοτακική κανονικότητα”.

Φυσικά οι κυβερνώντες διά των ακατάσχετων επικοινωνιακών πομφολύγων επιχειρούν να μας πείσουν ότι η κυβέρνηση είναι πανίσχυρη κι όχι μόνο θα εξαντλήσει την τετραετία αλλά θα συμπληρώσει οκταετία. Προφανώς ο αναμενόμενος ανασχηματισμός θα γίνει για να εμπεδωθεί η κυβερνητική ισχύς. Άραγε ποιον θαρρούν ότι κοροϊδεύουν;” αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ προχωρά σε μία καταγραφή όσων θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ο πρωθυπουργός “δικούς του” που έχουν, σύμφωνα με το antinews.gr “έχουν αρχίσει να τον αδειάζουν“, φωτογραφίζοντας μεταξύ άλλων τον Γ.Πρετεντέρη (με το σημερινό του άρθρο), τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη:

Αν διαβάσει κανείς το σημερινό κομμάτι βασικού αρθρογράφου της ναυαρχίδας του κουμπάρου, θα νομίζει ότι αγόρασε κατά λάθος την Αυγή.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο κουμπάρος είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με συγκεκριμένες επιλογές του Κυριάκου πέραν αυτών του ποδοσφαίρου και αναμένεται να εντείνει περαιτέρω τα χτυπήματα αν δεν αλλάξει ρότα.

Δυσαρεστημένη είναι επίσης και η κουμπάρα μαθαίνουμε, η οποία ούτε καν του μιλάει κι έχει αποφασίσει να ασχοληθεί μονάχα με το μέλλον του γιου της. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι τα ίδια είχε τραβήξει κι ο πατριάρχης της οικογένειας.

Ούτε στην… Τιμή των Πρίτσι δεν έπεφταν τέτοιες ενδοοικογενειακές μαχαιριές.

Στο μεταξύ πληροφορούμαστε ότι ετοιμάζεται και κλιμάκωση του πολέμου που έχουν ξεκινήσει… ριγμένοι επιχειρηματίες του ενεργειακού τομέα, ενώ επίθεση ετοιμάζουν και οι επιχειρηματίες που πετάχτηκαν έξω από το διαγωνισμό για το καζίνο του Ελληνικού”.

Το άρθρο καταλήγει με μία προειδοποίηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

“Το είχαμε γράψει εδώ και καιρό. Αν ο Μητσοτάκης δεν κρατήσει τις απαραίτητες ισορροπίες θα πρέπει να θεωρεί δεδομένο τον πόλεμο από τους γαλάζιους βαρώνους.

Εντούτοις δεν μας άκουσε, κι όχι μόνο δεν κράτησε τις απαραίτητες ισορροπίες, αλλά αποπειράται μάταια να συνταξιοδοτήσει δυο εκ των ισχυρότερων.

Ο ένας, γνωστός για την παρορμητικότητά του, εξέφρασε δημοσίως τις απειλητικές προθέσεις του. Ο άλλος, πιο ψύχραιμος, έχει αφήσει τα μέσα που τον στηρίζουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

Επειδή τα μέτωπα πυκνώνουν αντί να περιορίζονται, μήπως τελικά οι ιθύνοντες του Μαξίμου πρέπει να αναθεωρήσουν τις σκέψεις για εξάντληση της τετραετίας και να βγάλουν από το συρτάρι το σχέδιο για πρόωρες εκλογές μπας και αποφύγουν την επανάληψη του ντροπιαστικού 19%;”