Antinews: Το «τυράκι» Μητσοτάκη με τον ΕΝΦΙΑ: «Έχουν χάσει τη μπάλα, δίνουν κουτόχορτο, μήπως ξεχάσουν οι πολίτες την ακρίβεια» — Και κλειστοί δρόμοι και 6 εκ. για…αποχιονιστικά ! “Χρυσές” δουλειές Πατούλη

Γενναία μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13% ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - Kalimera  Arkadia

«Πριονοκορδέλα» περνά το Antinews το «τυράκι» Μητσοτάκη με τον ΕΝΦΙΑ: «Έχουν χάσει τη μπάλα, δίνουν κουτόχορτο μπας και ξεχάσουν οι πολίτες την ακρίβεια»

«Πριονοκορδέλα» περνά για ακόμα μια φορά το δεξιών καταβολών Antinews, την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ειδικά τον Πρωθυπουργό, με αφορμή την άρον άρον ανακοίνωσή του για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%, την ώρα που από αυτόν ελαφρύνονται μόνο οι μεγάλοι ιδιοκτήτες, ενώ οι πολίτες έχουν γονατίσει από την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ και τις ανατιμήσεις της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, το Antinews σχολιάζει πως «υπό το βάρος της κατάρρευσης μιας κυβέρνησης που κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, το Μαξίμου δωροδοκεί τους πολίτες για να τους κάνει να ξεχάσουν την ακρίβεια».

«Δείχνει ότι έχουν χάσει τη μπάλα, ειδικά μετά την τραγική διαχείριση της κακοκαιρίας, τις ανοησίες που έγιναν μέσα στη Βουλή, με ευθύνη κατά κύριο λόγο του αντιπροέδρου, κ. Αθανασίου, και φυσικά με το Φουρθιώτης gate το οποίο εξευτελίζει την κυβέρνηση και συγκεκριμένους υπουργούς».

«Πιστεύουν ότι με μια μείωση φόρου θα ξανακοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό», καταλήγει το άρθρο.

Αναλυτικά το άρθρο από antinews με τίτλο «Υπό το βάρος της κατάρρευσης «δωροδοκεί» τους χειμαζόμενους πολίτες μπας και τους ξανακοροϊδέψει»

Άρον άρον και υπό το βάρος της κατάρρευσης μιας κυβέρνησης που κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%. Όχι ότι είναι κακό να μειώνεται ένας φόρος και να ελαφρύνονται οι τσέπες των νοικοκυριών, αλλά η εσπευσμένη ανακοίνωση και μάλιστα εν είδει διαγγέλματος από τον πρωθυπουργό, δείχνει τον πανικό του.

Δείχνει ότι έχουν χάσει τη μπάλα, ειδικά μετά την τραγική διαχείριση της κακοκαιρίας, τις ανοησίες που έγιναν μέσα στη Βουλή, με ευθύνη κατά κύριο λόγο του αντιπροέδρου, κ. Αθανασίου, και φυσικά με το Φουρθιώτης gate το οποίο εξευτελίζει την κυβέρνηση και συγκεκριμένους υπουργούς.

Η αλλαγή της ατζέντας ήταν επιβεβλημένη, γι’ αυτό και επελέγη η ανακοίνωση της μείωσης ενός φόρου. Κάτι σαν κουτόχορτο στους ηλίθιους ή σαν καθρεφτάκι στους ιθαγενείς.

Διότι, την ώρα που η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα φέρει πάνω κάτω ελάφρυνση στον φόρο της τάξης των 40-50 ευρώ για τους περισσότερους, η ΔΕΗ έρχεται με τις ανατιμήσεις της και «κλέβει» από τις τσέπες 100 και 200 ή και 300 ευρώ.

Οι ανατιμήσεις στο ρεύμα, τα πανάκριβα καύσιμα με την αμόλυβδη να φτάνει και τα 2 ευρώ το λίτρο, οι τσουχτερές τιμές στα σούπερ μάρκετ όχι μόνο έχουν γονατίσει τους περισσότερους πολίτες, αλλά και δημιουργούν ένα τεράστιο κλίμα ανασφάλειας για το μέλλον τους.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ ασφαλώς και είναι ένα καλό νέο, όμως, πρόκειται ακριβώς για την απέλπιδα προσπάθεια του Μαξίμου να «δωροδοκήσει» τους πολίτες και να τους κάνει να ξεχάσουν την ακρίβεια.

Και είναι μια σαφής προσπάθεια να πάψουμε να ασχολούμαστε με τις γκάφες, τις παλινωδίες και τις αποτυχίες μιας κυβέρνησης που συνεχίζει να κάνει τα λάθη που έκαναν και οι προηγούμενοι.

Και που πιστεύει ότι με μια μείωση φόρου θα ξανακοροϊδέψει τον ελληνικό λαό.

 

Και κλειστοί δρόμοι και 6 εκ. για…αποχιονιστικά ! “Χρυσές” δουλειές Πατούλη που μοιράζει εκατομμύρια σε εργολάβους για να…νοικιάσει μηχανήματα κατόπιν εορτής και “Ελπίδας”Πατούλης: Από τα επικοινωνιακά σόου με εκχιονιστικά στους χιλιάδες  εγκλωβισμένους | Protagon.gr

Δούρου: “Με τα μισά χρήματα θα αγόραζε 20-30 οχήματα βαρέος τύπου”

Κι ενώ εκτός από την Αττική Οδό, κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής έκλεισαν για δεκάδες ώρες από το χιόνι εγκλωβίζοντας εκατοντάδες οδηγούς, ο γαλάζιος Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης έρχεται με μία πρωτοφανή απόφαση να μοιράσει 6 εκ.ευρώ σε 19 εργολάβους – με απευθείας ανάθεση – για τη μίσθωση αποχιονιστικών μηχανημάτων, τα οποία παρέμειναν ως επί το πλείστον άφαντα τις δύσκολες ώρες της επέλασης της “Ελπίδας”.

Συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής πέρασε δαπάνη «μέχρι του ενδεικτικού συνολικού ποσού των έξι εκατομμυρίων ευρώ (6.000.000,00€)» για μίσθωση μηχανημάτων και προσωπικού εργολαβικών εταιρειών για την αντιμετώπιση προβλημάτων από τη χιονόπτωση (π.χ. εργασίες αποχιονισμού).

Σύμφωνα με την απόφαση που έφερε στη δημοσιότητα η efsyn.gr και ο Στέργιος Ζιαμπάκας, 19 εργολαβικές εταιρείες μοιράζονται εκατομμύρια για να «διαθέσουν από τις 21/1/ και όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί τα αναγκαία μηχανήματα έργου – οχήματα (όπως αποχιονιστιικά, αποχιονιστικά τύπου ανέμης – φρέζας, γκρέιντερ, JCB, φορτωτή Bobcat, τσάπες, αντλίες, λεπίδες, αλατιέρες, 4 χ4, φορτωτές, φορτηγά, γαιοπροωθητές, γερανούς, εργάτες, καλαθοφόρα, ερπυστριοφόρα για ειδικές αποστολές, 4χ4 με λεπίδες κ.α. μαζί ΄ με τα τυχόν απαραίτητα συνοδευτικά τους οχήματα με το αναγκαίο προσωπικό τους».

Η απόφαση αναφέρει ότι «τα μηχανήματα – οχήματα θα τοποθετηθούν σε διάφορα κομβικά σημεία στην Αττική, ως μέτρο πρόσθετης ετοιμότητας ενόψει έκτακτων καταστάσεων, όπως αιτούνται οι φορείς διάθεσης και θα ενεργούν αναλόγως, προκειμένου να επεμβαίνουν άμεσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την άρση των επικινδυνοτήτων (όπως εργασίας αποχιονισμού κλπ) και για όσο διαρκέσουν τα φαινόμενα…».

Η εισήγηση καταλήγει ότι «η ακριβής δαπάνη θα προκύψει απολογιστικά» και «θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρεια Αττικής».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής η Ρένα Δούρου κατήγγειλε την συγκεκριμένη ενέργεια του Γιώργου Πατούλη. «Είναι πρωτοφανής η απόφαση της χθεσινής συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής να εγκρίνει κατά πλειοψηφία 6 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση της κακοκαιρίας τη στιγμή που μόλις λίγες μέρες νωρίτερα είχαν εγκριθεί δαπάνες της τάξης των 500.000 ευρώ. Τα μισά χρήματα από το δυσθεώρητα 6 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Αττικής θα μπορούσε όχι να μισθώσει αλλά να αγοράσει 20 -30 οχήματα βαρέου τύπου» τόνισε η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής.