antinews: Για το “δώρο” των 120 εκ. στην Aegean, αποδεικνύεται περίτρανα ότι ούτε νεοφιλελεύθερος είναι ούτε κρατιστής, αλλά μόνο… σκανδαλιάρης

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση εξαπολύει για άλλη μία φορά το antinews.gr, αυτή τη φορά με αφορμή το κυβερνητικό “δωράκι” στην Aegean των 120 εκ. ευρώ, ενώ το ΕΣΥ αφέθηκε αθωράκιστο από το πρώτο κύμα του κορονοϊού και στη διάρκεια του καλοκαιριού να αντιμετωπίσει το απολύτως αναμενόμενο δεύτερο κύμα, με αποτέλεσμα τα περισσότερα νοσοκομεία ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα να λειτουργούν εδώ και βδομάδες στο “κόκκινο”, ξεκινώντας πολλές φορές εφημερίες με μηδενικά κρεβάτια ΜΕΘ, την ώρα που αυξάνονται καθημερινά οι διασωληνωμένοιο και οι νεκροί παραμένουν σε θλιβερά υψηλά επίπεδα.

“Άραγε θα μας εξηγήσει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί επί της ουσίας χαρίζει το δυσθεώρητο αυτό ποσό στην Aegean αντί να πράξει το αυτονόητο; Ήτοι να την κρατικοποιήσει και κατόπιν να την ιδιωτικοποιήσει όπως γίνεται π.χ. με την τράπεζα Πειραιώς; Επίσης θα μας πει γιατί δεν βρίσκονται ανάλογα ποσά για να ενισχυθεί επιτέλους αυτό το έρμο το ΕΣΥ μπας και δεν καταντήσουμε Μπέργκαμο; Μήπως έχει παρόμοια σχέδια και για την υγεία προς υποστήριξη των αντίστοιχων επιχειρηματιών του χώρου; Επιπλέον θεωρεί ηθικό τη στιγμή που ο λαός οδηγείται σε νέο γύρο φτώχειας να τον προκαλεί ανερυθρίαστα με τέτοιου είδους κινήσεις;” αναρωτιέται το άρθρο.

Σε άλλο σημείο ωστόσο επισημαίνει ότι “πολύ φοβούμαστε ότι η σκανδαλώδης ενίσχυση της Aegean κονιορτοποιεί πλήρως την υποτιθέμενη δεινότητα του οικονομικού επιτελείου του πρωθυπουργού. Το οποίο πλέον τον εκθέτει ανεπανόρθωτα, παρά τις πομπώδεις αναπτυξιακές πομφόλυγες και τα περί λεφτόδεντρων εκ Βρυξελλών ορμώμενων για να σκεπαστούν στα συντρίμμια του κορονοϊού τα νέα μνημόνια που έρχονται. Αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ούτε νεοφιλελεύθερος είναι ούτε κρατιστής, αλλά μόνο… σκανδαλιάρης!!!

Αναλυτικά το άρθρο “Ούτε νεοφιλελεύθερος ούτε κρατιστής, μόνο… σκανδαλιάρης!!!” από το antinews.gr:

Μπορεί η κορονο-κρίση να οδηγεί την Ελλάδα σε νέα οικονομική εξαθλίωση, όμως απ’ ότι φαίνεται… λεφτά υπάρχουν ακόμη και η κυβέρνηση τα μοιράζει κατά το δοκούν.

Έτσι μετά από τα δωράκια στα καθεστωτικά ΜΜΕ και σε μασκοφόρους ημετέρους που την διέσυραν, αποφάσισε να ανεβάσει τον πήχη κάνοντας ένα τεράστιο δώρο αξίας 120 εκατομμυρίων στην Aegean.

Δυστυχώς με τη συγκεκριμένη πράξη επαληθεύονται αυτά που έγραφε ο ποταπός Strange για το δυσοίωνο μέλλον του αεροπορικού κλάδου στο κομμάτι του περί της μητσοτακικής δυστοπίας.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Την ώρα που εμείς (με οδηγό τα ΜΜΕ) μετράμε κρούσματα και διασωληνώσεις, η Βουλή «συνεδριάζει» (λέμε τώρα) μέσω webex για έναν από τους κρισιμότερους τομείς της οικονομίας μας κι όχι μόνο.

Την ψήφιση ενός νομοσχεδίου που αλλάζει άρδην την εικόνα των αερομεταφορών όπως την ξέραμε.

Εν μέσω λοκντάουν και τρόμου… Γιατί άραγε αυτή η σπουδή;

Διότι είπαμε: Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

Οπότε, αν με το καλό επανέλθουμε στην κανονικότητα και αρχίσουμε πάλι τα ταξίδια και την υποδοχή τουριστών, το νέο σκηνικό θα είναι εντελώς διαφορετικό από το σημερινό.

Θα έχουμε ιδιωτικά (επιδοτούμενα από το κράτος) αεροδρόμια, χωρίς όμως καμιά κρατική εποπτεία επί των δραστηριοτήτων τους, με μια νέα κρατικοδίαιτη και πανίσχυρη, πλην όμως ιδιωτική (στα χαρτιά) μονοπωλιακή στην ουσία και εντελώς ανεξέλεγκτη αεροπορική εταιρία, και ως κερασάκι στην τούρτα μια ιδιωτική αεροναυτιλία με ιδιωτικό έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας.

Πως λέμε δηλαδή δημόσιο συμφέρον ή δημόσια ασφάλεια; Καμία σχέση…».

Άραγε θα μας εξηγήσει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί επί της ουσίας χαρίζει το δυσθεώρητο αυτό ποσό στην Aegean αντί να πράξει το αυτονόητο;

Ήτοι να την κρατικοποιήσει και κατόπιν να την ιδιωτικοποιήσει όπως γίνεται π.χ. με την τράπεζα Πειραιώς;

Επίσης θα μας πει γιατί δεν βρίσκονται ανάλογα ποσά για να ενισχυθεί επιτέλους αυτό το έρμο το ΕΣΥ μπας και δεν καταντήσουμε Μπέργκαμο;

Μήπως έχει παρόμοια σχέδια και για την υγεία προς υποστήριξη των αντίστοιχων επιχειρηματιών του χώρου;

Επιπλέον θεωρεί ηθικό τη στιγμή που ο λαός οδηγείται σε νέο γύρο φτώχειας να τον προκαλεί ανερυθρίαστα με τέτοιου είδους κινήσεις;

Πολύ φοβούμαστε ότι η σκανδαλώδης ενίσχυση της Aegean κονιορτοποιεί πλήρως την υποτιθέμενη δεινότητα του οικονομικού επιτελείου του πρωθυπουργού.

Το οποίο πλέον τον εκθέτει ανεπανόρθωτα, παρά τις πομπώδεις αναπτυξιακές πομφόλυγες και τα περί λεφτόδεντρων εκ Βρυξελλών ορμώμενων για να σκεπαστούν στα συντρίμμια του κορονοϊού τα νέα μνημόνια που έρχονται.

Αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ούτε νεοφιλελεύθερος είναι ούτε κρατιστής, αλλά μόνο… σκανδαλιάρης!!!

Κάτι που είχε φανεί πριν την επέλαση του αόρατου εχθρού όταν το αμαρτωλό Ελληνικό είχε κολλήσει στη λάσπη των διαπλεκόμενων καζινάδων, ενώ ο προϋπολογισμός του κράτους έμπαζε νερά βουλιάζοντας μαζί με την περιβόητη ανάπτυξη που έταζε προεκλογικά ο Κυριάκος προς άγρα ψήφων.

Απλώς με την εφόρμηση του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν απόλυτα τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα μιας ακόμη παρέας, η οποία νόμιζε ότι θα τον εκμεταλλευτεί για να συνεχίσει να πίνει, αυτή τη φορά ανενόχλητη, στην υγεία των κορόιδων.