Al Jazeera για Πύλο: Νέες μαρτυρίες. «Μας βούλιαξαν, άλλαξαν τις καταθέσεις μας» — Ο Μάντζος, ο δικηγόρος των funds, αποκλείει την συνεργασία με τον Συριζα, γιατί του το είπε ο …Νίκος!

Ναυάγιο Πύλος

Το Al Jazeera με νέο ρεπορτάζμέσα από τη μαρτυρία δύο Σύρων διασωθέντων επανέρχεται στο μέγα θέμα του πολύνεκρου ναυαγίου ανοικτά της Πύλου.  Οι δυο Σύροι διασωθέντες μίλησαν στο Al Jazeera μέσα από το στρατόπεδο της Μαλακάσας όπου έχουν μεταφερθεί με τα πραγματικά τους ονόματα να είναι στη διάθεση του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου.

Washington Post / Εκτενής έρευνα για το ναυάγιο στην Πύλο – Αποδομεί τους ισχυρισμούς των ελληνικών αρχών

Οι περιγραφές τους είναι γροθιά στο στομάχι καθώς περιγράφουν τις οδυνηρές σκηνές που έζησαν πριν και κατά τη διάρκεια του ναυαγίου ενώ επιρρίπτουν ευθέως ευθύνες για τη βύθιση του αλιευτικού στις ελληνικές αρχές ενώ καταγγέλλουν ότι τους άλλαξαν τις καταθέσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Al Jazeera, ένας εκ των διασωθέντων, ο Μοχάμεντ, τους  είπε ότι όταν κρατήθηκαν για πρώτη φορά στην ελληνική πόλη της Καλαμάτας, οι αρχές ήρθαν να πάρουν την κατάθεσή του για την τραγωδία τρεις ή τέσσερις φορές.

«Όταν τους είπαμε ότι μας είχαν ρυμουλκήσει με σχοινί, σταμάτησαν», είπε. «Έλεγαν ότι το πρόβλημα ήταν το σκάφος μας. Έγραψαν τις δηλώσεις μας με δικά τους λόγια. Δεν έγραψαν αυτά που είπαμε».

Περιγράφοντας το πώς συνέβη το ναυάγιο ο Μοχάμεντ ανέφερε ότι «ένα σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής πλησίασε τελικά το αλιευτικό γύρω στα μεσάνυχτα τα πρώτα λεπτά της 14ης Ιουνίου. Ακολουθήστε μας», μας είπαν και τους ακολουθήσαμε», είπε ο Μοχάμεντ και συνέχισε «μισή ώρα αργότερα, το σκάφος μας σταμάτησε εντελώς. Δεν μπορούσε να κινηθεί. Γύρισαν και μας έδεσαν στη βάρκα τους».

Ο Αχμέντ και ο Μοχάμεντ είπαν ότι η ακτοφυλακή άρχισε να ρυμουλκεί το ακινητοποιημένο αλιευτικό, αλλά πήρε μια απότομη στροφή και το Adriana έστριψε αριστερά, μετά δεξιά και μετά αναποδογύρισε.

«Ήταν ακριβώς δίπλα μας όταν αναποδογύρισε. Τη στιγμή που βυθίστηκε, απομακρύνθηκαν από εμάς. Μας έκαναν σκόπιμα να βουλιάξουμε», είπε ο Μοχάμεντ. «Στεκόμασταν στην κορυφή του σκάφους και μπορούσαμε να τα δούμε όλα καθαρά».

Οι δύο διασωθέντες περιέγραψαν και τις τραγικές συνθήκες που βίωσαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους όπου πέντε άνθρωποι πέθαναν μέσα στο αλιευτικό πριν ακόμα βυθιστεί.

«Μετά τη δεύτερη μέρα στη θάλασσα, τα τρόφιμα και το νερό τελείωσαν. Ο πανικός άρχισε να διαπερνά το πλοίο. Εκείνη την ώρα, οι άνθρωποι άρχισαν να χάνουν τις αισθήσεις τους», περιέγραψε ο Αχμέντ.

«Έπεσαν στο έδαφος. Λιποθυμούσαν. Κάποιοι έτρεμαν. Βλέπαμε δεκάδες, εκατοντάδες ανθρώπους σε αυτή την κατάσταση». Όπως περιέγραψε στο Al Jazeera, την τέταρτη μέρα, άκουσαν ανησυχητικά νέα από το αμπάρι. «Υπάρχουν νεκροί εκεί κάτω», μας είπαν.  «Είπαν ότι υπήρχαν έξι πτώματα στο σκάφος. Πέντε πτώματα ήταν κάτω και δεν τα είδαμε. Το ένα ήταν στο πάνω κατάστρωμα. Τον είδαμε».

 

Στήλη Άλατος: Που χάθηκε ο Άλεξ (Πατέλης); Ο Μάντζος, ο δικηγόρος των funds που παίρνουν τα σπίτι του κοσμάκη αποκλείει την συνεργασία με τον Συριζα, γιατί του το είπε ο …Νίκος!

Σήμερα ξεκινάμε με ένα Quiz καλά μου παιδιά. Πως αισθάνεται αλήθεια ο πολύς κ Άλεξ Πατέλης με το νέο επιτελείο του Μαξίμου; Όλα καλά, ή …

Τιμημένοι μου αναγνώστες, φαίνεται ότι στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, του Νίκου Ανδρουλάκη, όλα έχουν φτιαχτεί στα μέτρα του προέδρου, που δεν αποτελεί και θετικό πρότυπο, εδώ που τα λέμε μεταξύ μας. Μάλλον μικρομεγαλισμό αναδύει, καλά μου παιδιά και αυτό είναι ανεκτό όταν πρόκειται για νήπια, αλλά όταν ξεπερνά κάποιος την εφηβεία, πρέπει να μάθει να αναγνωρίζει τις πραγματικές του δυνατότητες και να μην τις μπερδεύει με τις … φιλοδοξίες του. Και τελικά όλα τα στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος, από το πιο μικρό μέχρι το πιο προβεβλημένο, έχουν την ίδια κοψιά στην σκέψη. Μα την Παναγιά, καλά μου παιδιά, γνωρίζω η Στήλη Άλατος, έναν τύπο, που είναι άσημος στο ευρύ κοινό, και κινείται νομίζοντας, ότι έχει την πονηριά του Ρασπούτιν και το πολιτικό μέγεθος του Τσώρτσιλ. Είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και φανερά στηρίζει όποιον πολιτευτή της ΝΔ, περάσει από δίπλα του. Όπως ακριβώς έκανε και ο Λοβέρδος, (αλλά αυτός πάει έφυγε πλέον, να’ χαμε να λέγαμε δηλαδή).

Έτσι που λέτε, δεν τον ενοχλεί τον νεαρό πασόκο, να χαριεντίζεται με τον οποιονδήποτε ακροδεξιάς κοπής της ΝΔ, αλλά αντιδρά με όποιον σύντροφό του στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μιλήσει για συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων στις αυτοδιοικητικές. Αν τυχόν ο σύντροφός τολμήσει να πει την λέξη Συριζα, ο νεαρός πασόκος, που νομίζει ότι αποτελεί κελεπούρι στο πολιτικό σκηνικό, (μιας κωμόπολης της επαρχίας εν προκειμένω, σας είπα δεν τον ξέρετε καλά μου παιδιά), γίνεται Τούρκος.
Έτσι ακριβώς όπως έγινε Τούρκος καλά μου παιδιά και ο Μάντζος, όταν ρωτήθηκε αν η Χαριλάου Τρικούπη θα συνεργαστεί με τον Συριζα, στις περιφέρειες και στους δήμους τον Οκτώβριο. Ε, καλά τώρα τιμημένοι μου αναγνώστες, είναι δυνατόν να μην γνωρίζετε τον Μάντζο, τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τον βουλευτή που μπήκε στην Βουλή για να διδάξει ήθος; Όχι δεν είναι καθόλου ειρωνικό, αυτό που γράφω, καλά μου παιδιά. Ο Μάντζος, που πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη, συγγνώμη με τις υπογραφές του, στα κατασχετήρια υπέρ των funds, που παίρνουν τα σπίτια του κοσμάκη, θα διδάξει ήθος στην Βουλή. Θα αποδείξει επίσης ότι το νόμιμο είναι και ηθικό, όταν μας βολεύει.
Τέλος πάντων αυτός ο Μάντζος, ο δικηγόρος των funds, που μπήκε στην Βουλή, ως βουλευτής Επικρατείας, δηλαδή επιλογή Ανδρουλάκη και όχι με σταυρό από τους πολίτες ( τα σπίτια των οποίων παίρνουν τα κοράκια που αυτός εκπροσωπεί), απέκλεισε την συνεργασία με τον Συριζα, χρησιμοποιώντας μάλιστα, τέτοια επιχειρήματα, που ντρέπομαι να αναπαράγω η Στήλη Άλατος.
Σας το είπα τιμημένοι μου αναγνώστες όλοι είναι κομμένοι και ραμμένοι, στα μέτρα του αρχηγού τους, του Ανδρουλάκη…