Aυστραλία: Η απόκοσμη ροζ λάμψη στον ουρανό και η…πεζή εξήγηση για τη δημιουργία της — Η Ελλάδα προστέθηκε στη “μαύρη” λίστα των “μη φιλικών χωρών” της Ρωσίας

Οι κάτοικοι της πόλης Μιλντούρα στην Αυστραλία έμειναν άφωνοι το βράδυ της Τετάρτης (20/7) κοιτάζοντας τον ουρανό, που είχε πάρει μια απόκοσμη ροζ λάμψη. Η εξήγηση για το μυστήριο ήταν τελικά πολή…πεζή

Όταν μια ροζ λάμψη φώτισε τον βραδινό ουρανό πάνω από μια πόλη της Αυστραλίας την Τετάρτη, η κάτοικος Τάμι Σαμόφσκι αναρωτήθηκε αν είχε φτάσει η αποκάλυψη. «Ήμουν απλώς μια ήρεμη μαμά και έλεγα στα παιδιά μου: «Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε», είπε στο BBC. «Μα μέσα μου έλεγα, τι στο καλό είναι αυτό;»

Όπως αποδείχθηκε ότι ήταν φως που προερχόταν από ένα αγρόκτημα κάνναβης λίγο έξω από την πόλη, στη βόρεια Βικτώρια. Αλλά όπως και άλλοι έκπληκτοι ντόπιοι, η γυναίκα νόμισε οτι συνέβαινε κάτι πολύ πιο μυστηριώδες, από εισβολή εξωγήινων, μέχρι αστεροειδή;

Ένας άλλος ντόπιος, σκέφτηκε αρχικά ότι ήταν ένα πραγματικά λαμπερό κόκκινο φεγγάρι ,πριν συνειδητοποιήσει ότι το φως προερχόταν από το έδαφος. «Όλα αυτά τα σενάρια για το τέλος του κόσμου πέρασαν από το μυαλό μου», είπε στο BBC, προσθέτοντας οτι σκέφτηκε ακόμη και οτι πρόκειται για τη νέα σεζόν του Stranger Things

Τελικά, το μυστικό αγρόκτημα αποκαλύφθηκε. Η φαρμακευτική εταιρεία Cann Group επιβεβαίωσε ότι τα φώτα ήταν από την τοπική μονάδα της φαρμακευτικής κάνναβης, όπου είχαν μείνει ανοιχτά τα στόρια. Η εν λόγω εταιρεία ήταν η πρώτη στην Αυστραλία που εξασφάλισε άδεια για την καλλιέργεια κάνναβης, για ιατρικούς και ερευνητικούς σκοπούς.

Η φαρμακευτική κάνναβη νομιμοποιήθηκε στην Αυστραλία το 2016, αλλά η ψυχαγωγική χρήση του ναρκωτικού απαγορεύεται. Υπάρχουν ελάχιστες εγκαταστάσεις καλλιέργειας και οι τοποθεσίες τους είναι άκρως απόρρητες για λόγους ασφαλείας.

Τα φώτα με κοκκινωπή απόχρωση χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν την ανάπτυξη της καλλιέργειας. Συνήθως, τα στόρια συσκότισης κατεβαίνουν το σούρουπο. Την Τετάρτη δεν λειτούργησαν, αποκάλυψε εκπρόσωπος της Cann Group. Και επειδή ήταν μια συννεφιασμένη νύχτα, τα φώτα δημιούργησαν όλο αυτό το οπτικό εφέ που μπορούσε να εντοπιστεί σχεδόν μια ώρα από την εγκατάσταση.

Στη Μιλντούρα και τις γύρω πόλεις, άνθρωποι βγήκαν σε αυλές για να φωτογραφίσουν το φαινόμενο. «Η φαντασία των παιδιών κάλπασε και σαφώς αναφέρθηκε το θέμα των εξωγήινων», δήλωσε η Αλεξάντρια Τάλεντ. «Ο σύζυγος μου κι εγώ ήμασταν λίγο πιο αισιόδοξοι», συμπλήρωσε.

Η Ελλάδα προστέθηκε στη “μαύρη” λίστα των “μη φιλικών χωρών” της ΡωσίαςΗ σημαία της Ρωσίας

Μεταξύ της Δανίς, της Κροατίας, της Σλοβενίας και της Σλοβακίας, βρίσκεται η Ελλάδα στη λίστα των “μη φιλικών χωρών” της Ρωσίας. Τι σημαίνει αυτό για τη χώρα μας.

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, αυτό του διατάγματος, η Ελλάδα προστέθηκε στη ρωσική λίστα των χωρών που αποκαλεί “μη φιλικές”.

Το σχετικό διάταγμα υπέγραψε στις 20 Ιουλίου ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν.

Μαζί με την Ελλάδα, στην εν λόγω λίστα μπήκαν η Κροατία, η Δανία, η Σλοβενία και η Σλοβακία. Μέχρι στιγμής, συνολικά τη μαύρη λίστα “κοσμούν” 48 χώρες.

Το έγγραφο που δημοσίευσε η υπηρεσία Τύπου του Υπουργικού Συμβουλίου, αναφέρει τον αριθμό των υπαλλήλων που μπορούν πλέον να προσλάβουν οι πρεσβείες και τα προξενεία των κρατών στη Ρωσία.

Βάσει αυτής της απόφασης, για την Ελλάδα τέθηκε όριο 34 ατόμων, για τη Δανία 20 και για τη Σλοβακία 16.

Μεγαλύτερη η επίπτωση για τη Σλοβενία και την Κροατία, που πλέον δεν μπορούν να απασχολούν τοπικό προσωπικό στις διπλωματικές και προξενικές αποστολές.

“Ο κατάλογος που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση δεν είναι οριστικός και, λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες εχθρικές ενέργειες ξένων κρατών που στρέφονται κατά των ρωσικών αποστολών στο εξωτερικό, μπορεί να διευρυνθεί”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.