74 νέα κρούσματα – 966 συνολικά στην Ελλάδα – Στους 29 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 74 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24 ωρο. Συνολικά, έχουν καταμετρηθεί 966 κρούσματα του Covid-19 με 28 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανέφερε επίσης ότι 66 εξ αυτών νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, 65 είναι διασωληνωμένοι και 52 έχουν πάρει εξιτήριο. Τα θύματα του κορονοϊού ανέρχονται σε 28 (23 άνδρες και 5 γυναίκες), ενώ στο 89% εξ αυτών εντοπίστηκε υποκείμενο νόσημα.

13.000 διαγνωστικά τεστ – Η άποψη του Τσιόδρα

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα έχουν διενεργηθεί συνολικά 13.000 διαγνωστικά τεστ στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι σε αυτή τη φάση τα ειδικά τεστ αντισωμάτων δεν συστήνονται προς χρήση, καθώς ένα τεστ μπορεί να είναι «ψευδώς θετικό» ή το αντίθετο. Όπως τόνισε, τα πιο αξιόπιστα τεστ είναι τα μοριακά.

Πήρε εξιτήριο η μητέρα στο Αττικό

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η μητέρα που είχε βρεθεί θετική στον ιό και γέννησε στο Αττικό πήρε εξιτήριο, ενώ ο κ. Τσιόδρας σημείωσε επίσης ότι 4 ασθενείς έχουν αποσωληνωθεί. Για τους τελευταίους τονίστηκε ότι είχαν ηλικία από 52 έως 67 έτη και δύο εκ των τεσσάρων αντιμετώπιζαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ωστόσο, τα κατάφεραν λαμβάνοντας αντιϊική θεραπεία.

 

Στους 29 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα

Νοσοκομείο Καστοριάς

Κατέληξε σήμερα το πρωί ένας ακόμη άνδρας ο οποίος νοσηλευόταν στον Νοσοκομείο της Καστοριάς. Είναι ο 5ος άνθρωπος που χάνει τη ζωή του στο νομό από τον ιό.

Ένας 70χρονος άνδρας που νοσηλευόταν με κορονοϊό στο νοσοκομείο της Καστοριάς έχασε τη ζωή του από τον ιό , ανεβάζοντας το κατάλογο των νεκρών της Ελλάδας στους 29. Είναι δε το 50 θύμα του ιού από την περιοχή αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ασθενής έπασχε από σοβαρό υποκείμενο νόσημα (ήταν νεφροπαθής), κατέληξε τα ξημερώματα. Πρόκειται για τον πέμπτο άνθρωπο από την περιοχή της Καστοριάς που χάνει τη ζωή του από τον κορονοϊό, ενώ το τοπικό νοσοκομείο εκπέμπει σήμα κινδύνου για τις αντοχές του.

Υπενθυμίζεται ότι η Καστοριά είναι η περιοχή της Ελλάδας η οποία αντιμετωπίζει το σημαντικότερο πρόβλημα από τη διασπορά της επιδημίας, με τα κρούσματα στην περιοχή να έχουν τη μεγαλύτερη αναλογία φτάνοντας περίπου τους 38 ανά 100.000.

Συνολικά στο νοσοκομείο της Καστοριάς νοσηλεύονται 14 άτομα ενώ άλλοι 22 βρίσκονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.