71 νέα κρούσματα. 892 συνολικά στην Ελλάδα. 26 νεκροί – Πολάκης: Μνημείο διαστρέβλωσης η απάντηση Πέτσα για το κόστος των ιδιωτικών κλινικών (Video)

Εβδομήντα ένα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη ενημέρωση. Συνολικά, τα κρούσματα ανέρχονται σε 892, ενώ 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, με τέσσερις θανάτους να ανακοινώνονται σήμερα.

Παράλληλα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι 57 ασθενείς βρίσκονται σε ΜΕΘ και 54 είναι διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Οσον αφορά τους νεκρούς, οι 21 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες. Η μέση ηλικία των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους ήταν 73 έτη.

Αναφερόμενος στον θάνατο του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη ο κ. Τσιόδρας είπε πως είχε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, που έχει συσχετιστεί με τον νέο ιό.

«Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της μάχης» σημείωσε ο λοιμοξιωλόγος, αν και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση της νόσου στην Ελλάδα.«Δεν είμαστε σε καμιά περίπτωση σε κατάσταση εφησυχασμού είμαστε σε κατάσταση επαγρύπνησης» επισήμανε.

Ο κ. Τσιόδρας ενέφερε επίσης πως 42 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Αναφερόμενος σε έρευνες ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως απουσία μέτρων προβλέπεται πως ο ιός θα εξαπλωθεί γρηγορότερα. «Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε κατ’ αυτό τον τρόπο, δεν έχουμε εκθετική άσκηση, αλλά αν αρθούν τα μέτρα θα έχουμε την ίδια εικόνα με την Ιταλία και την Ισπανία».

Ταυτόχρονα τόνισε πως οι ηλικιωμένοι είναι η πιο ευάλωτη ομάδα και πρέπει να προστατευθεί.

Ν. Χαρδαλιάς: Η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα

Η εμπειρία των πρώτων ημερών δείχνει ότι η αναγκαιότητα των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρη για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μια πραγματικά δύσκολη στιγμή.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις, επισήμανε επίσης.

Β. Κοντοζαμάνης: «Δεν έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος»

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανέφερε ότι ο κίνδυνος από τον κορονοϊό δεν έχει ξεπεραστεί, τονίζοντας την ανάγκη διατήρησης της συνέπειας από πλευράς πολιτών, στα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Ερωτώμενος για τις τιμές στις ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών, ο υφυπουργός Υγείας απάντησε: «Από την στιγμή που ξέσπασε η κρίση, το σύστημα υγείας έχει στην διάθεση του περισσότερες μονάδες εντατικής θεραπείας διότι άνοιξαν στα δημόσια νοσοκομεία μονάδες οι οποίες μέχρι προ ολίγων ημερών ήταν κλειστές και επειδή υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Στην αρχή του χειμώνα, όταν σήμανε η έναρξη της επιδημίας της γρίπης το υπουργείο Υγείας είχε προχωρήσει σε συμφωνία με τιςιδιωτικές κλινικές προκειμένου να διατεθούν επιπλέον 80 κλίνες εντατικής θεραπείας στο κόστος το οποίο μέχρι σήμερα ίσχυε. Από την στιγμή που ξέσπασε η κρίση του κορονοϊού το υπουργείο υγείας σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα εξασφάλισε 55 ΜΕΘ προκειμένου να νοσηλεύσουν περιστατικά που θα χρήζουν νοσηλείας σε περίπτωση έξαρσης του Covid-19.

Σε αυτή την περίπτωση των επιπλέον ΜΕΘ προβλέφθηκε ένα νέο κόστος το οποίο αφορά στο μισθολογικό κόστος που έχουν οι ιδιωτικές μονάδες προκειμένου να ανταποκριθούν στην παροχή των υπηρεσιών υγείας»

Σχετικά με τον εργαστηριακό έλεγχο στο υγειονομικό προσωπικόο Βασίλης Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι: «Η προστασία τους έιναι το πρώτο μας μέλημα. Φυσικά και θα ελέγχονται. Υπάρχει πρωτόκολλο προφύλαξης αυτών των ανθρώπων με ειδική φαρμακευτική αγωγή το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

 

Πολάκης: Μνημείο διαστρέβλωσης η απάντηση Πέτσα για το κόστος των ιδιωτικών κλινικών (Video)

«Η σημερινή «απάντηση» του κυρίου Πέτσα για το σκανδαλώδη διπλασιασμό της αμοιβής των ιδιωτικών κλινικών που έδωσαν ΤΩΡΑ κρεββατια Μεθ λόγω κορωναϊού θα αποτελέσει μνημείο διαστρέβλωσης, μνημείο άγνοιας και πρωτοφανής συγκάλυψη αρπαχτής για τον ιστορικό του μέλλοντος!!!», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης

«Προσπαθούν να καλύψουν το προκλητικό «δώρο-αρπαχτή» σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ κλινικαρχες οι οποίοι μέχρι τώρα ΔΕΝ είχαν δώσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΜΕΘ για δωρεάν νοσηλεία ασθενών που δεν έβρισκαν κρεββάτι σε δημόσιο νοσοκομείο», προσθέτει μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης.

Διαβάστε το σχόλιο – απάντηση του Παύλου Πολάκη:

Η σημερινή «απάντηση» του κυρίου Πέτσα για το σκανδαλώδη διπλασιασμό της αμοιβής των ιδιωτικών κλινικών που έδωσαν ΤΩΡΑ κρεββατια Μεθ λόγω κορωναϊού θα αποτελέσει μνημείο διαστρέβλωσης,μνημείο άγνοιας και πρωτοφανης συγκάλυψη αρπαχτης για τον ιστορικό του μέλλοντος!!!

Δηλαδή:(ακούστε το βίντεο και μετά διαβάστε τα παρακάτω )

1) η διεθνής αναλογία νοσηλευτριών ανά κρεββάτι ΜΕΘ σε ιδανική κατάσταση είναι 1 κρεββάτι -τρεις νοσηλεύτριες .ΚΑΜΙΑ ιδιωτική κλινική δεν έχει αυτή την αναλογία του του 1:3 ,ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ την αναλογία 1:5 που αναίσχυντα αναφέρει πως έχουν !!!

2) Ποτέ (ούτε και τώρα) δεν υπήρχε πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ προς τις κλινικές που είχαν σύμβαση ξεχωριστά για τα υλικά και ξεχωριστά για το προσωπικό! Με το ημερήσιο νοσηλειο ΜΕΘ που εμείς αυξήσαμε με τον ΕΚΠΥ (ενιαίος κανονισμός παροχών Υγειας) που ψηφίστηκε το 2018 και μπήκε σε εφαρμογή το 2019 οι κλινικαρχες πλήρωναν και το προσωπικό που υπηρετεί στις ΜΕΘ!!(γιατρους και νοσηλεύτριες)

3) Προσπαθούν να καλύψουν το προκλητικό «δώρο-αρπαχτή» σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ κλινικαρχες οι οποίοι μέχρι τώρα ΔΕΝ είχαν δώσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΜΕΘ για δωρεάν νοσηλεία ασθενών που δεν έβρισκαν κρεββάτι σε δημόσιο νοσοκομείο ,παίζοντας το και καλά «φιλεργατικοι»που καλύπτουν το εργατικό κόστος .Την ίδια στιγμή που ο Βρούτσης επιτρέπει τη μείωση μισθών έως 50% στον ιδιωτικό τομεα λόγω μείωσης τζίρου !!ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΠΕΤΣΑ;;;

4) Αφού είστε τόσο large (ψεύτες, αλλά ας πάω με τη λογική σας ) γιατί αυτό το διπλασιασμό της αμοιβής του ημερήσιου νοσηλειου ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΝΕΤΕ και στις κλινικές που μέχρι τώρα,προ κορωναϊού ,έδιναν 70 κρεββατια στον Εοπυυ και στο Εκαβ για δωρεάν νοσηλεία ασθενών;;Αυτοί δεν έχουν εργατικό κόστος που σας έπιασε ο καυμος τώρα;;;Γιατί επιβραβεύετε αυτούς τους ιδιοκτήτες των ΜΕΓΑΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ που μέχρι τώρα ΔΕΝ έδιναν κανένα κρεββάτι ΜΕΘ γιατί οικονομουσαν χοντρά χρεώνοντας 3-4-5000 ευρώ τη μέρα το κρεββάτι με ιδιωτική τιμή και τις πολλές μικρομεσαίες κλινικές που έδιναν κρεββατια τα προηγούμενα χρόνια τους έχετε με το σύστημα που ισχύει ;;;Μια χαρά κερδίζουν και αυτοί με το ΙΣΧΥΟΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ (που μάλιστα ΕΜΕΙΣ εξαιρεσαμε από το clawback ) γιατί αν δεν κέρδιζαν δεν θα έκαναν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ .

5) Αφήστε κατά μέρος τις ψευτιές για να καλύψετε την απερίγραπτη αρπαχτή που θέλουν να κάνουν οι Κλινικαρχες που μυρίστηκαν ψητό την ώρα της κρίσης και της πανδημίας και ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (210 περίπου) ΜΕ ΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΚΠΥ !! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΞΗ !

6) Όσο γι αυτό που σας γράψανε να πείτε για το συντελεστή 2,09 των υπηκόων ξένων χωρών και να το μπερδέψετε με τα ιδιωτικά κρεββατια ΜΕΘ ,δυστυχώς Κύριε Πέτσα μου μάλλον εσείς μπερδεύετε τα αγγούρια με τις αντζούγιες!! ΑΣΤΟ ΔΕΝ ΤΟΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ …/

ΥΓ Έχω πει σε άλλη ανάρτηση πως θα μπορούσαμε να δεχτούμε λόγω μείωσης του τζίρου και των κλινικών, με την απαγόρευση κυκλοφορίας την αναβολή των χειρουργείων κλπκλπ ,για το διάστημα μόνο που διαρκεί η κρίση από τον κορωναϊό ,μια αύξηση του ημερήσιου νοσηλειου για τις ιδιωτικές ΜΕΘ της τάξης του 20-25% ως βοήθεια προς τις επιχειρήσεις αυτές.Για ΟΛΟΥΣ όμως και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ,όχι για συγκεκριμένους και με όσα κρεββατια θέλουν να δώσουν!!

Ελπίζω να συνεχιστεί η ελεγχόμενη πορεία της επιδημίας στη χώρα μας .

Για τα τεστ σε άλλη ανάρτηση σύντομα, γιατί μαθαίνω για «μεγάλο ντιλ» σε εξέλιξη …με μια διαγνωστικη αλυσιδα σημερα για το τεστ με την pcr (το τεστ που γινεται σημερα δηλαδη με μοριακη τεχνικη) και με μια εταιρεια – παλαια γνωριμη φαρμακευτικη- που θα φερει “γρηγορο τεστ” αυριο και εχει μπλοκαρει την αγορα των τεστ που υπαρχουν τωρα διαθεσιμα απο τους κινεζους …..ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ…κυριε Πετσα μου…