71 νέα κρούσματα. 1.955 συνολικά στην Ελλάδα. 86 νεκροί – «Πέρασαν» από τη Βουλή τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Εβδομήντα ένα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση ο Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά, στη χώρα έχουν καταγραφεί 1.955 κρούσματα, ενώ ανακοινώθηκαν και άλλοι τρεις θάνατοι, ανεβάζοντας το σύνολο των απωλειών από τον κορονοϊό στις 86.

Εκ των 1.995 συνολικά κρουσμάτων το 57% είναι άνδρες. Εξ αυτών τα 518 συνδέονται με το εξωτερικό και τα 734 με εσωτερικά κρούσματα.

Αναλυτικά μεταξύ του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων: 18 – 39 ετών είναι το 30% εξ αυτών, 40 – 64 ετών το 45%, και 65 και άνω ετών το 21% των κρουσμάτων. Κρούσματα κάτω των 17 ετών καταγράφηκαν λιγότερα από 3%.

Το τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν άλλοι 3 νεκροί ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 86 με μέσο όρο ηλικίας τα 73 χρόνια. Εξ αυτών οι 23 γυναίκες και με υποκείμενο νόσημα ή άνω των 70 ετών το 86%.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 79 συμπολίτες μας με μέση ηλικία τα 67 χρόνια. Εξ αυτών οι 16 είναι γυναίκες και το 77% έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

Παγκοσμίως έχουν σημειωθεί πάνω από 1.538.000 κρούσματα με 89.795 θανάτους αλλά και 340.000 άτομα που έχουν θεραπευθεί.

Στις ΗΠΑ τα κρούσματα είναι 435.000 με 14.865 θανάτους.

«Ψεύτικη αίσθηση ασφαλείας δίνει η εκτεταμένη χρήση γαντιών»

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας έκανε λόγο και στην χρήση γαντιών, για τα οποία υπάρχουν: «Λίγες ενδείξεις για το ότι προσφέρει προστασία η χρήση τους». Όπως σημείωσε: «Υπάρχουν καλές προθέσεις μεν, αλλά η εκτεταμένη χρήση τους είναι πολλές φορές μάταιη. Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια προκαλεί ψεύτικη αίσθηση ασφαλείας και μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό».

Νίκος Χαρδαλιάς: «Κλειστοί οι ναοί για τους πιστούς τη Μεγάλη Εβδομάδα»

Στην δική του παρέμβαση ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Προστασίας του πολίτη, κατέστησε σαφές πως οι ναοί θα είναι κλειστοί κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας για τους πιστούς.

«Οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι, προσηλωμένοι στην κατ’ οίκον προσευχή», ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό… το κερί μας θα το ανάψουμε όταν τελειώσει αυτή η κρίση. Θα περιορισθούμε στην ατομική προσευχή, ας προσευχηθούμε από το σπίτι», υπογράμμισε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε παράλληλα ότι όλοι οι επιβάτες όλων των τακτικών πτήσεων υποβάλλονται σε τεστ για κορoνοϊό. Οι επιβάτες μένουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο. Όσοι είναι αρνητικοί επιστρέφουν στα σπίτια τους, όσοι είναι θετικοί παραμένουν σε καραντίνα.

 

«Πέρασαν» από τη Βουλή τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού covid 19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».

Το σχέδιο νόμου «πέρασε» με τις ψήφους της ΝΔ, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ το καταψήφισαν, ενώ το ΚΙΝΑΛ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 δήλωσαν «παρών».