53 θάνατοι συνολικά στην Ελλάδα – 91 ασθενείς σε ΜΕΘ

Ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, συν 23 επιπλέον τα οποία καταγράφηκαν σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα. Συνολικά, 53 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Όπως ανακοίνωσε ο κ Τσιόδρας τα νέα κρούσματα είναι 27 αλλά πρέπει να προστεθούν άλλα 23 από την προσφυγική δομή της Ριτσώνας αλλά και επιπλέον 49 κρούσματα από το κρουαζιερόπλοιο στον Πειραιά. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον 1.514, κάτι που, όπως επεσήμανε, ίσχυε λίγη ώρα πριν από την έναρξη της ενημέρωσης.

Συνολικά δηλαδή ανακοινώθηκαν μέχρι στιγμής 79 νέα κρούσματα. Σημειώνεται πως στη συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για 119 συνολικά κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, διασωληνωμένοι παραμένουν 91 συμπολίτες μας με μέση ηλικία τα 65 χρόνια. Εξ αυτών οι γυναίκες είναι 16. Το 75% εξ αυτών έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

Σε καραντίνα η δομή στη Ριτσώνα

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, η δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα τέθηκε σε καραντίνα 14 ημερών.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι 23 από αυτούς είναι θετικοί στον κορονοϊό, χωρίς να νοσούν και να έχουν συμπτώματα», ανέφερε ο υφυπουργός.

Αναστέλλονται οι οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι ελήφθη η απόφαση για αναστολή των οικοδομικών εργασιών στο νησί της Μυκόνου, λόγω εντοπισμού κρούσματος κορονοϊού σε κάτοικο του νησιού. Πρόκειται για μία γυναίκα ηλικίας 69 ετών.