5 νέα κρούσματα – 1156 συνολικά και 38 οι θάνατοι- Σοκ! Μετέφεραν φαντάρους στον Έβρο χωρίς καμία προστασία (εικόνες)

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία ο κορονοϊός στη χώρα μας. Το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 95 νέα κρούσματα και άλλοι έξι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους. Ωστόσο η  καμπύλη της αύξησης της επιδημίας στη χώρα μας δειχνει βραδύτερο ρυθμό αύξησης από άλλες χώρες του κόσμου οπως Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία και ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας  69 ασθενείς νοσηλεύονται στις ΜΕΘ διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών αυτών είναι τα 71 έτη. Τα περισσότερα κρούσματα  καταγράφονται στην Αττική.

Σχετικά με τις θεραπευτικές επιλογές ο κ Τσιόδρας είπε οτι 5 ασθενείς στην Κίνα πήραν ορό με αντισώματα με κάποια πρώιμα ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Στην Ελλάδα οι ασθενείς που διασωληνώνονται έχουν μέση ηλικία τα 66 έτη και περίπου το 47% έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η πολιτεία εξετάζει το ενδεχόμενο μαζικής στρατηγικής στα τεστ οταν κριθεί απαραίτητο.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη σχετικά με τους θανάτους σε ανθρώπους που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ αναφέρεται θνητότητα που φτάνει εως και 47%.

Γιατί δεν κανουμε περισσοτερα τεστ

Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατι δεν κάνουμε στην Ελλάδα τεστ παρόλο που διεθνείς έρευνες αναφέρουν ότι όσο πιο πολλά τεστ γίνονται τόσο καλύτερα ελέγχεται η επιδημία, ο κ Τσιόδρας απάντησε: “Ελάχιστες χώρες στο κόμσο εφαρμοζουν την στρατηγική τηςΤαϊβάν και της Νότιας Κορέας, οι οποίες ήταν έτοιμες για αυτή την στρατιγική ήταν πολυ πιο πρώιμες στο χρόνο απο εμάς και είχαν και αντιστοιχή εμπειρία από τον SARS. Οι περισσότερες χώρες στο κόσμο δεν εφαρμόζουν τέτοια στρατηγική. Εξετάζεται αυτή την στιγμη το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί μια τέτοια στρατηγική στις περισσότερες χώρες του κοσμου όταν αρθούν τα μέτρα”.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας προσθεσε επίσης για το θέμα “εξετάζει το ενδεχόμενο μαζικής στρατηγικής στα τεστ οταν κριθεί απαραίτητο, επιδημιολογικά και όταν όπως είπε χαρακτηριστικά θα έχει μια αξιόπιστη τεχνική η οποίο θα του δώσει καλά αποτελέσματα”.

 

Σοκ! Μετέφεραν φαντάρους στον Έβρο χωρίς καμία προστασία (εικόνες)

ΜΙΑ ΠΟΛΎ ΣΟΒΑΡΉ ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ ΚΆΝΕΙ ΤΟ “ΔΊΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΈΡΩΝ ΦΑΝΤΆΡΩΝ- “ΣΠΆΡΤΑΚΟΣ”, ΣΥΝΟΔΕΎΟΝΤΑΣ ΤΗΝ, ΜΆΛΙΣΤΑ, ΜΕ ΠΕΙΣΤΉΡΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ: ΕΝ ΜΈΣΩ ΠΑΝΔΗΜΊΑΣ, ΈΓΙΝΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΉΣΕΙΣ ΦΑΝΤΆΡΩΝ ΑΠΌ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΈΒΡΟ ΔΊΧΩΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΏΔΗ ΜΈΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΤΟΥΣ. ΌΠΩΣ ΔΕΊΧΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ, ΟΠΛΊΤΕΣ ΜΕΤΑΦΈΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΒΑΓΜΈΝΟΙ Ο ΈΝΑΣ ΠΆΝΩ ΣΤΟΝ ΆΛΛΟ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΊΑ! ΤΟ ΘΈΜΑ ΠΡΟΚΆΛΕΣΕ ΜΕ ΜΕΓΆΛΗ ΚΑΘΥΣΤΈΡΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΣ.

ΠΑΡΑΘΈΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟΎΣΙΟ ΤΟ “ΡΕΠΟΡΤΆΖ” ΤΟΥ ΔΙΚΤΎΟΥ, ΌΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ ΤΟΥ:

Ο ΑΓΏΝΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΏΖΕΙ ΖΩΈΣ: ΛΙΓΌΤΕΡΟΙ ΦΑΝΤΆΡΟΙ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΊΑ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΉ!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Υποχρέωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού και το Υπουργείο Άμυνας να εκδώσουν διαταγή την Παρασκευή 27/03.

Η Διαταγή αφορά τη μετακίνηση των συναδέλφων φαντάρων με στρατιωτικά οχήματα ή οχήματα που απασχολεί ο Στρατός για τις ανάγκες κίνησης μας.

Είχε προηγηθεί η συνεχή και επαναλαμβανόμενη προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ να καταγγείλει την Επικίνδυνη μετακίνηση στρατιωτών στον Έβρο χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο προστασίας για τον Κορονοιό.
Μάλιστα, αφού η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ δέχτηκε πληθώρα καταγγελιών από φαντάρους και γονείς, επικοινώνησε με το ΓΕΣ το πρωί της Παρασκευής 27/03 και Απαίτησε τη λήψη μέτρων.
Η Διαταγή που αναφέρουμε είναι επομένως αποτέλεσμα αυτών των πιέσεων και αγωνιστικών πρωτοβουλιών.
Όμως το ΓΕΣ δεν εξέδωσε μόνο τη Διαταγή αλλά την εφάρμοσε κιόλας.
Σύμφωνα με ανταποκρίσεις γονιών που τα παιδιά τους Υποχρεώθηκαν να Υπηρετήσουν στην Στρατονομία και μετακινήθηκαν από τα νησιά στην Καρδίτσα, στο Λεωφορείο 60 θέσεων που τα μετακίνησε από την Αθήνα προς Καρδίτσα υπήρχαν μόλις 20 συνάδελφοι.
Επίσης, οι γονείς εκτίμησαν ιδιαίτερα την συμπεριφορά των στρατιωτικών στο Φρουραρχείο της Αθήνας που έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον για τα παιδιά τους.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι συνάδελφοι φαντάροι μας καταγγέλλουν ότι η Διαταγή αυτή καταστρατηγείτε από Διοικητές που μετακινούν στρατιώτες με ΡΕΟ χωρίς να λαμβάνουν κανένα μέτρο.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι όταν οι Φαντάροι Υπερασπίζονται τα Δικαιώματα του Φαντάρου -Πολίτη με Στολή Κερδίζουν.
Το Κίνημα τα Φαντάρων και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι η απαραίτητη προυπόθεση για να Υπερασπίσουμε την Υγεία και την Ζωή μας.
Αυτή η ΝΙΚΗ των Φαντάρων είναι η απάντηση στις Κασσάνδρες που διαδίδουν ότι στο Στρατό δεν υπάρχουν δικαιώματα, ο αγώνας των φαντάρων δεν φέρνει αποτέλεσμα…
Δυστυχώς για αυτούς και όσους Παραβιάζουν τα δικαιώματα μας στον Στρατό υπάρχει το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Θυμίζουμε:
Μεταφέρθηκαν 150 στρατιώτες στον Έβρο χωρίς κανένα μέτρο προστασίας! Οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Αυτοί είναι η ΑΠΕΙΛΗ: το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ.
Δείτε τι κάνουν στους φαντάρους η πολιτική ηγεσία των Παναγιωτόπουλου-Στεφανή και η στρατιωτική ηγεσία των ΑΓΕΕΘΑ Φλώρου, ΑΓΕΣ Λαλούση.
Μάλιστα, η συγκεκριμένη δημοσιογραφική ανάρτηση του  https://evrosonline.gr επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/03/40.html
Πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά καθώς την Παρασκευή δημοσιεύσαμε τις καταγγελίες των γονιών όταν ο Στρατός φόρτωνε στα Γιάννενα με προορισμένο τον Έβρο, σε 2 λεωφορεία δεκάδες φαντάρους, χωρίς να λάβει κανένα μέτρο προστασίας από αυτά για τα οποία είχε δεσμευτεί ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ επικοινώνησε το πρωί της Παρασκευής με το ΓΕΣ που δεσμεύτηκε να κοιτάξει το θέμα…
Η φωτογραφία αποδεικνύει το “ενδιαφέρον” τους για τους φαντάρους και πως τηρούν τα μέτρα για τον Κορονοιό….
Απίστευτες εικόνες – Μεταφέρθηκαν 150 στρατιώτες στον Έβρο χωρίς κανένα μέτρο προστασίας!
Την ώρα που οι πολίτες καλούνται να επιδείξουν ατομική ευθύνη και η αυστηρότητα των μέτρων έχει εξαντληθεί στον τομέα αυτό, με τους περισσότερους να σέβονται τα μέτρα και να παραμένουν στο σπίτι, η πολιτεία δείχνει να ξεχνά την κρατική ευθύνη, τουλάχιστον σε κάποιες περιπτώσεις.
Απίστευτες εικόνες ανευθυνότητας καταγράφηκαν σε μεταφορά στρατιωτών από την Ήπειρο στον Έβρο. Όπως αναφέρει το www.epiruspost.gr, 150 στρατιώτες μεταφέρθηκαν χωρίς κανένα μέτρο ή μέσο προστασίας, στον Έβρο, από τα Γιάννινα, το Καλπάκι και την Άρτα.
Μάλιστα, εν μέσω της πανδημίας, υποχρεώθηκαν να ταξιδέψουν επί πολλές ώρες στοιβαγμένοι στα λεωφορεία! Χωρίς μάσκες, χωρίς γάντια, χωρίς κανένα απολυμαντικό! Τα λεωφορεία είναι υπερπλήρη, καθώς οι αρμόδιοι φαίνεται ότι ξέχασαν όλες τις οδηγίες που ισχύουν από την έναρξη της επιδημίας και μέχρι σήμερα.
Οι εικόνες που έστειλαν στρατεύσιμοι της Ηπείρου από τα λεωφορεία που τους μετέφεραν στον Έβρο είναι ενδεικτικές της κατάστασης και αποκαλυπτικές της αδιαφορίας για την προστασία των νέων…σημειώνει το epiruspost.gr.
EVROS_METAFORA5
Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε όλους τους στρατιώτες δόθηκε μία σφραγισμένη μάσκα για προστασία από τυχόν χημικά (!) με την επισήμανση να μην την ανοίξουν αν δεν λάβουν εντολή!!!
Οι παρακάτω εικόνες από την μεταφορά των 150 στρατιωτών είναι ενδεικτικές της ανευθυνότητας…

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*