40 βουλευτές της ΝΔ απειλούν το Μητσοτάκη με καταψήφιση αν φέρει τις συμφωνίες με τη Β.Μακεδονία στη Βουλή

Ανακοίνωση για το ζήτημα που προέκυψε με το Χρήστο Σταϊκούρα στο υπουργικό συμβούλιο έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ωστόσο προχωρά και σε μία αναφορά-“βόμβα” για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το “πάγωμα” της εισαγωγής των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία στη Βουλή γιατί δεν το “επιτρέπουν” στον Κυριάκο Μητσοτάκη “περί τους 40 βουλευτές της ΝΔ” που απειλούν με καταψήφιση!

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: “Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης δήθεν έτριξε τα δόντια στους υπουργούς του για τις ευθύνες για το γενικευμένο κυβερνητικό μπάχαλο, η κα Κεραμέως χρεώνει το φιάσκο με τις μάσκες και τα κενά στα σχολεία σε όλους πλην του εαυτού της, ο κ. Σταϊκούρας βγάζει ανακοίνωση για την τοποθέτηση του στο υπουργικό συμβούλιο και την αντίθεση του στην προσφυγική δομή στην εκλογική του περιφέρεια καρφώνοντας τον κ. Μηταράκη και περί τους σαράντα βουλευτές της ΝΔ δεν επιτρέπουν στον κ. Μητσοτάκη να φέρει στη βουλή για ψήφιση τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία απειλώντας με καταψήφιση. Αν η κατάσταση απόλυτου χάους δεν ήταν τραγική για τους πολίτες, η κυβέρνηση θα θύμιζε απλά Δελφινάριο”.

Ανάλογη αναφορά σε “σύνδρομο απώλειας  της δεδηλωμένης” κάνει σε άρθρο του και ο Γ.Λακόπουλος στο anoixtoparathyro.gr όπου αναφέρει:

Η κυβερνητική διολίσθηση των ημερών κορυφώθηκε στη Βουλή, όπου ανέλαβε, ως μη όφειλε, ο Πρόεδρος της, να μεταφέρει την απίστευτη απόφαση του Πρωθυπουργού να μην κυρώσει τρεις συμφωνίες με τα Σκόπια, που όφειλε να κάνει ήδη από τις ημέρες που επισκέφθηκε την Ελλάδα ο Πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας Ζ. Ζάεφ.

Η διακηρυγμένη πρόθεση της ομάδας Σαμαρά, των ακροδεξιών της Κ.Ο.  και ενδεχομένως και άλλων  βουλευτών – ο Πλεύρης και ο Μαρκόπουλος εναντιώθηκαν ήδη στην πρωθυπουργική υποστήριξη στη συμφωνία- προκάλεσαν στην κυβέρνηση σύνδρομο απώλειας της δεδηλωμένης. Επί της ουσίας τουλάχιστον, αν όχι και τύποις, οπότε οι εξελίξεις θα ήταν ραγδαίες.

Μεταφέροντας στο μέλλον τη κύρωση, απλώς έκρυψε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί. Αλλά  έτσι επιδεινώνει τη θέση της.

Στο Μακεδονικό -που προσκαλεί αντίδραση βουλευτών, ενώ ο Σαμαράς  στρατολογεί  τις οργανώσεις των αποδήμων Μακεδόνων δια των οποίων έστησε να συλλαλητήρια- θα προστεθεί και ο «διάλογος» υποχωρήσεων στο Αιγαίο που θα προκαλέσει τη μεγάλη εξέγερση των Καραμανλικών.

Ακόμα και το antinews, σε σημερινό του άρθρο αναφέρεται στο ενδεχόμενο καταψήφισης από βουλευτές της ΝΔ των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία, όταν έρθουν στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι όταν φτάσει εκείνη η ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης “θα κάνει τεμενάδες στους βουλευτές της αντιπολίτευσης μπας και τον στηρίξουν για να μην καταρρεύσει”:

Μπορεί ωστόσο να καταφέρει να πείσει αρκετούς εκμαυλισμένους νεοέλληνες -οι οποίοι συνεχίζουν απτόητοι να ψηφίζουν ψεύτικους σωτήρες βαυκαλιζόμενοι ότι θα επιστρέψουν στις… χρυσές πασοκικές εποχές- για τα οφέλη της προδοσίας, αλλά δεν πρόκειται με τίποτα να πείσει τις πατριωτικές δυνάμεις της ΝΔ.

Οι οποίες κατόπιν της οργής που εξέφρασαν για τα… σκοπιανά μνημόνια αναγκάζοντας τον Μητσοτάκη να τα κλειδώσει στο συρτάρι του μέχρι νεωτέρας, έχουν ανέβει ακόμη πιο ψηλά στα κάγκελα με τα περί… ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών.

Ως αναμενόμενο, και σε αυτή την περίπτωση, ο… νέος Μωυσής έκανε ακόμη μια κωλοτούμπα διατάζοντας τον ογκόλιθο της ελληνικής διπλωματίας να μην ξεστομίσει ξανά τέτοια λέξη, αλλά δεν νομίζουμε ότι κατευνάστηκε ο θυμός που προκάλεσε η ντροπή της πράξης.

Που σημαίνει ότι όταν φέρει την συνθηκολόγηση στην Ελλάδα για να ανοίξει ο δρόμος για την επικύρωση της προδοσίας στη Χάγη, θα κάνει τεμενάδες στους βουλευτές της αντιπολίτευσης μπας και τον στηρίξουν για να μην καταρρεύσει.