Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Έρχομαι από τις λάσπες… Τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα»

Αλκίνοος Ιωαννίδης / «Έρχομαι από τις λάσπες… Τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα»

Με μια αιχμηρή και συγκινητική τοποθέτηση, γροθιά στο στομάχι, ξεκίνησε τη συναυλία του το βράδυ της Δευτέρας στην Τεχνόπολη στο Γκάζι ο τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης.

«Έρχομαι από τις λάσπες»… έτσι ξεκίνησε ο Αλκίνοος, ο οποίος μένει μόνιμα στο χωριό «Σταγιάτες» του Πηλίου, σε κοντινή απόσταση από την πόλη του Βόλου.

Ολόκληρη η τοποθέτησή του

«Έρχομαι από την καταιγίδα, έρχομαι από την λάσπη, τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο. Από τα αποκομμένα χωριά, από τα πεσμένα γεφύρια, τους βουλιαγμένους δρόμους, τα κατεστραμμένα σπίτια, τα γκρεμισμένα. Έρχομαι από τη λάσπη. Τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα.

Από τις κομμένες εθνικές οδούς. Από την κομμένη, την καμένη, την πνιγμένη χώρα μας.

Έρχομαι από τον Βόλο, που ο δήμαρχος της πόλης, πριν από τρεις μέρες -ο ανεκδιήγητος δήμαρχος- ανεβασμένος σε μία μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά -εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος- “Ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε!”. Για την κάμερα, κάνοντας προεκλογικό σποτ μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς.

Έρχομαι από την χώρα που θα τον ξαναψηφίσουν όμως. Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν -δεκαετίες τώρα- όσους μας ρημάζουν. Από τη χώρα χωρίς παιδεία, χωρίς υγεία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς πρόβλεψη, χωρίς προετοιμασία, χωρίς πρόνοια, χωρίς έγνοια, χωρίς φροντίδα, χωρίς ευθύνη.

Έρχομαι από τη λάσπη.

Και σας ευχαριστώ, μετά τις έντονες, πολύ έντονες ημέρες και νύχτες που είστε σήμερα εδώ.

Καλώς βρεθήκαμε. Καλή μοιρασιά, αδέλφια».

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*