Τζόρτζια Μελόνι: Κόβει την οικονομική στήριξη σε άνεργους και χαμηλά εισοδήματα — Η κυβέρνηση Ζελένσκι ξηλώνει το σφυροδρέπανο από το άγαλμα της Μητέρας Πατρίδας! — Το Ισραήλ διολισθαίνει στην αυταρχικότητα

 

Τζόρτζια Μελόνι

Το μέτρο θα επηρεάσει οικογένειες οι οποίες έχουν μέλη που θεωρείται ότι είναι σε θέση να αναζητήσουν νέα εργασία – Κάνουν «πόλεμο κατά των φτωχών»

Κόβει από 169.000 οικογένειες το κοινωνικό εισόδημα η κυβέρνηση Μελόνι ήδη από αύριο, σε νοικοκυριά που δεν υπάρχουν μέλη με αναπηρία, ανήλικα ή μέλη άνω των 65 ετών, όπως απαιτείται από τους νέους κανονισμούς.

Την απόφαση αυτή έμαθαν οι ενδιαφερόμενοι μέσω SMS, οι οποίοι ξαφνιασμένοι ζήτησαν από τους αρμόδιους εξηγήσεις.

«Υπάρχει ανάγκη για σαφήνεια», δηλώνει δημοτικός σύμβουλος της Νάπολης. «Αυτές τις ώρες στα γραφεία των κοινωνικών υπηρεσιών μας σε όλους τους δήμους, βρίσκονται εκατοντάδες πολίτες», συνεχίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με το ιταλικό Rai News, το μήνυμα που έλαβαν οι δικαιούχοι έλεγε πως «η αίτηση για το κοινωνικό εισόδημα από το κράτος αναστέλλεται, όπως προβλέπεται από το άρθρο 28 του νόμου 20/23».

Σε όσους κόπηκε το εισόδημα, η ιταλική κυβέρνηση τους θεωρεί «απασχολήσιμους», δηλαδή είναι μεταξύ 18 και 59 ετών, δεν έχουν εξαρτώμενα μέλη με αναπηρία και δεν έχουν ανήλικα παιδιά και μπορούν να λαμβάνουν 350 ευρώ το μήνα ως ενίσχυση για επαγγελματική κατάρτιση.

Τα άτομα που έχουν ανήλικα παιδιά ως εξαρτώμενα μέλη, είναι άνω των 60 ετών και έχουν άτομα με αναπηρία στο νοικοκυριό τους θα εξακολουθούν να λαμβάνουν το εισόδημα της του κράτους μέχρι τον Δεκέμβριο.

Σχεδόν 37.000 γραπτά μηνύματα έφτασαν σε οικογένειες που επωφελούνται από το εισόδημα του πολίτη στην Καμπανία για την αναστολή του επιδόματος από τον Αύγουστο. Στην επαρχία της Νάπολης τα sms ήταν πάνω από 21.500. Η Νάπολη είναι αυτή με τον μεγαλύτερο αριθμό αναστολών.

Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση και τα Πέντε Αστέρια κατηγορούν την κυβέρνηση Μελόνι ότι, με την κατάργηση του «κοινωνικού εισοδήματος», ουσιαστικά ξεκίνησε «πόλεμο κατά των φτωχότερων πολιτών».

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνησή της απαντούν όμως ότι πρόκειται για μέτρα που δεν μπορούν να μετατραπούν σε μόνιμα βοηθήματα, ιδίως για όποιον μπορεί να προσπαθήσει να επανενταχθεί στην αγορά της εργασίας.

 

Η κυβέρνηση Ζελένσκι ξηλώνει το σφυροδρέπανο από το άγαλμα της Μητέρας Πατρίδας!image

Το έμβλημα του σφυροδρέπανου ξηλώνει η αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου από το άγαλμα της Μητέρας Πατρίδας, συνεχίζοντας να καταστρέφει κάθε..

Το έμβλημα του σφυροδρέπανου ξηλώνει η αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου από το άγαλμα της Μητέρας Πατρίδας, συνεχίζοντας να καταστρέφει κάθε τι που θύμιζε στον ουκρανικό λαό την Σοβιετική Ένωση.

Το άγαλμα της Μητέρας Πατρίδας, αυτό το μεγαλειώδες μνημείο της Αντιφασιστικής Νίκης, είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα και το ύψος του ξεπερνά τα 100 μέτρα, μαζί με το βάθρο του.

Το γιγαντιαίο γλυπτό αποτελεί μέρος του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας της Ουκρανίας για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Απεικονίζει το άγαλμα μιας γυναίκας που σηκώνει ένα ξίφος στο ένα χέρι και μια ασπίδα με το έμβλημα της Σοβιετικής Ένωσης στο άλλο, αυτό που ξηλώνουν οι αρχές του Κιέβου.

Μέσα στο βάθρο υπάρχει μια αίθουσα μνήμης, επενδυμένη με μαρμάρινες πλάκες με τα ονόματα περισσότερων από 11.000 στρατιωτών και 200 ​​εργατών που έλαβαν τους τίτλους του Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης και του Ήρωα της Σοσιαλιστικής Εργασίας.

Το άγαλμα της Μητέρας Πατρίδας τοποθετήθηκε στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου το 1981, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Ημέρας της Νίκης. Σχεδιάστηκε από τον Σοβιετικό γλύπτη Yevgeny Vuchetich. Στο πλαίσιο της «αποκομμουνιστικοποίησης» η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει ξηλώσει δεκάδες αγάλματα και μνημεία που θύμιζαν το σοσιαλιστικό, σοβιετικό παρελθόν. Μετά την εισβολή της Ρωσίας, η διαδικασία αυτή επιταχύνθηκε.

Με αυτές τις εργασίες βεβήλωσης που γίνονται στο άγαλμα, το σφυροδρέπανο στην ασπίδα θα αντικατασταθεί από την τρίαινα που απεικονίζει υποτίθεται το οικόσημο της Ουκρανίας.

Οι εργασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 24 Αυγούστου που γιορτάζεται η «Ημέρα της Ανεξαρτησίας» όπως ονομάζουν την απόσχιση της Ουκρανίας από το Σοβιετικό Κράτος, ένα κράτος στο οποίο ζούσαν αδελφωμένοι Ουκρανοί και Ρώσοι για δεκαετίες.

Βεβαίως, ότι και να κάνουν η μνήμη δεν διαγράφεται. Ο Κόκκινος Στρατός και η ΕΣΣΔ ήταν η ψυχή της συντριβής τους φασισμού, έδωσαν ποτάμια αίμα για να τσακίσουν το φασιστικό τέρας. Από 902.gr

 

Το Ισραήλ διολισθαίνει στην αυταρχικότηταΤο Ισραήλ διολισθαίνει στην αυταρχικότητα

Ολα τα ακροδεξιά μέλη της κυβέρνησης Νετανιάχου πέταξαν από χαρά όταν οι διαδηλώσεις στους δρόμους καταστέλλονταν βίαια

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει καταφέρει να ενώσει όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του Ισραήλ εναντίον του. Η δικαστική μεταρρύθμιση που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Κνεσέτ –μόνο από κυβερνητικούς βουλευτές, αφού σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε από την αίθουσα– υπονομεύει τις εξουσίες του Ανώτατου Δικαστηρίου με μια απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Κατ’ αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για μια κοινοβουλευτική απολυταρχία, στην οποία εκείνος που συγκεντρώνει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο έχει ουσιαστικά τη δυνατότητα να καταργήσει τη διάκριση των εξουσιών.

Η αλλαγή που φέρνει ο νέος νόμος είναι ότι αφαιρεί τη δυνατότητα από το Ανώτατο Δικαστήριο να αναιρεί μια απόφαση της εκτελεστικής εξουσίας αν θεωρεί ότι είναι υπερβολική. Οταν τεθεί σε ισχύ ο νόμος οι δικαστές δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν πια αυτή την αιτιολογία, αλλά θα μπορούν να εκδίδουν αποφάσεις που να εναντιώνονται σε κυβερνητικές πολιτικές χρησιμοποιώντας ωστόσο άλλη νομική αιτιολογία. Ετσι δίνεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση να λαμβάνει αποφάσεις και να προσλαμβάνει άτομα κατά το δοκούν χωρίς θεσμική αντίσταση. Παράλληλα, υπάρχει ο φόβος ότι μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα της Βουλής ο Νετανιάχου θα προσπαθήσει να περάσει και άλλες προβλέψεις για τον περιορισμό της δικαστικής εξουσίας. Αλλωστε, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλεσε τον νόμο αυτό «το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της ισορροπίας ανάμεσα στις εξουσίες».

Κατάχρηση εξουσίας

Οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας ανησυχούν ότι οι ακροδεξιοί υπουργοί του Νετανιάχου θα αποχαλινωθούν, καθώς θα γνωρίζουν ότι τα μέτρα που προτείνουν στα νομοσχέδιά τους δεν θα πρέπει να πληρούν την ελάχιστη προϋπόθεση να είναι εντός λογικών ορίων. Παράλληλα, στο απώτερο μέλλον, μια αδύναμη δικαστική εξουσία δεν θα μπορεί να προστατέψει τους πολίτες από τυχόν αυθαιρεσίες, ενώ και η υπεράσπιση της χώρας στο εξωτερικό μπορεί να αρχίσει να χωλαίνει.

Η ανησυχία ότι το Ισραήλ κατρακυλά σε δημοκρατικό κατήφορο είναι εύλογη καθώς στην κυβέρνηση συμμετέχουν ακροδεξιοί φονταμενταλιστές όπως ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, έποικος που έχει καταδικαστεί για τρομοκρατία. Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιαρίβ Λεβίν και ο βουλευτής του Θρησκευτικού Σιωνιστικού Κόμματος Σίμτσα Ρόθμαν πρωτοστάτησαν στις αλλαγές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Νετανιάχου να αποφύγει τη δίωξη στη δίκη του για διαφθορά…

Ο Λεβίν και ο Ρόθμαν επιθυμούν εδώ και καιρό την υπονόμευση του Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο θεωρούν υπερβολικά ισχυρό και προκατειλημμένο ενάντια στο κίνημα των εποίκων, την υπερθρησκευτική κοινότητα του Ισραήλ και τον πληθυσμό Μιζράχι, Εβραίους με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή. Συγκεκριμένα, πολλοί από την ισραηλινή Δεξιά δεν συγχώρεσαν ποτέ στο δικαστήριο αποφάσεις που σχετίζονται με τη μονομερή αποχώρηση του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας το 2005.

Αντιδράσεις

Ο πρώην υπουργός Αμυνας Μπένι Γκαντζ είπε ότι αυτός ο νόμος «θα καταργηθεί αργά ή γρήγορα». Οι πολίτες που βγήκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους του Ισραήλ αντιμετωπίστηκαν με σφοδρή καταστολή, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ να συμβουλεύει για ηπιότερη μεταχείριση των πολιτών από την αστυνομία. Ο αρχηγός της Μοσάντ Νταβίντ Μπαρνέα είπε ότι θα βρεθεί «στη σωστή πλευρά της ιστορίας αν ξεδιπλωθεί μια συνταγματική κρίση» στο Ισραήλ, ενώ στις διαδηλώσεις έλαβε μέρος και ο πρώην αρχηγός της Σιν Μπετ, της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας, Ναντάβ Αργκαμάν.