Σε κάθε σπίτι ένας τρελός… Νόρα Ράλλη

Πείτε με εθνικίστρια, πείτε με Αδωνη, Πλεύρη, Βορίδη, Μπουμπούκα, Τζουτζούκα… ό,τι θέτε πείτε με. Αλλά θα τα πω κι εγώ: μα καλά, πάνε καλά αυτοί οι Φινλανδοί;

Πρώτα μου βγάζουν για πρωθυπουργό μία σαν κι εμένα, αλλά στο πιο μελαχρινό, στο πιο γαλανομάτικο, σίγουρα στο πιο μικρομύτικο. Δηλαδή, πώς λέμε σαν κι εμένα; Καμία σχέση. Είμαστε όμως ίδια ηλικία, τουτέστιν νεότατες! Βγάλαν, λοιπόν, τη νεότατη, που τη μεγάλωσαν δύο γυναίκες λέει (για όνομα του ρόδου!) και είναι και φεμινίστρια λέει (όχι που δεν θα ‘ταν) και κάτι βαθιά ντεκολτέ φοράει, ως συμβολική κίνηση λέει, απέναντι στον σεξισμό και την τυπολατρία λέει, και να σου τσιτάτα για την ισότητα και δώσ’ του τιτιβίσματα υπέρ της διαφορετικότητας, της συμπεριληπτικότητας, της ετερότητας και τα μούσια του Καράμπελα!

Λες και δεν σκαμπάζουμε εμείς, εδώ στην Ελλάδα, από ετερότητες! Βρε κατακαημένη, εμείς εδώ βγάζουμε πρωθυπουργούς που βγάζουν σέλφι με μαγιουδάκι τσίτα ενώ η χώρα καίγεται κι ανοίγουν και πουκαμισάκι τέρμα, να κάνουν ξέστερνοι το εμβόλιο – και θα μας πεις εσύ για πρωτοπορίες; Μπορεί να μην έχουμε ποικιλία στα επώνυμα -Μητσοτάκης/Παπανδρέου το παίζουμε συνήθως- αλλά άμα κάτι είναι σταθερή αξία, το αλλάζεις; Οχι που θ’ αφήσουμε τα τιμημένα ντολμαδάκια της Μαρίκας, που ανέθρεψαν γενιές και γενιές πρωθυπουργών, και θ’ αρχίσουμε να ψάχνουμε στα μούλικα της κάθε λεσβίας μπας και βρούμε την «άλλη φωνή»! Εδώ βρε, ένας αλητάμπουρας που σε κάτι δεκαπενταμελή ήταν και κάτι καταλήψεις έκανε κι είπε να πάρει αέρα και να σηκώσει μπαϊράκι και του κόψαμε τη φόρα στο τσακ και μπαμ – στο ντεκολτέ σου θα σκαλώσουμε;

Πήγε λέει η Σάνα (έτσι τη λένε την εν λόγω) σε μπαρ. Με παρέα. Να τα πιούνε δηλαδή. Εμβολιασμένη μεν, αλλά με υπουργό που ‘χει ιό. Και την κράξανε! Λες κι εμείς δεν έχουμε πρωθυπουργάρα που με κάργα τον κορονοϊό, βρε όχι σε ξεπλυμένα μπαρ αλλά σε ικαριώτικα γιορτάσια πήγε κι εμείς κιχ; Ρουθούνι δεν άνοιξε! Που σαν εμείς μόνο τον σκύλο μας για κατούρημα μπορούσαμε να βγάλουμε, αυτός έτρεχε στα βουνά για ποδηλασίες, με την Αψογοτάτη πάνω σε κάτι μηχανάρες να! Παράνομα μεν, υπέρκομψα δε. Πάλι κιχ εμείς. Γιατί έχουμε πολιτισμό εμείς! Βρε εδώ δεν είχε βελάξει ο κόσμος για νερό σαν έπεσαν κάτι χιόνια και χάλασε το δίκτυο, κι ο δικός μας έπινε ατάραχο καφεδάκι στο Ντα Κάπο; Που όσο να το πεις, έχει και μίαν αίγλην, ένα στάτους, ένα κβο… δεν είναι τυχάρπαστο μπαράκι της μπασκλασαρίας!

Βρε ξέρεις τι θα πει Ελλην; Να σ’ το πω και στα φινλανδικά να με καταλάβεις: Ελλην τι πάει να πει, ξέρεις;

Ελλην θα πει τσιγκελωτό μουστάκι και παγωτό καϊμάκι. Ελλην θα πει μου κόβουν τη σύνταξη μια φορά, μου την κόβουν δυο, μου την κόβουν δώδεκα, ε σε αυτόν που θα μου την κόψει δεκατρείς – αυτόν δεν θα ξαναψηφίσω! Ελλην θα πει απογοητεύομαι με τον έναν και θέλω τον Κανέναν! Ελλην θα πει βγαίνω με στολή μακεδονομάχου, μετά με σβάστικα, λίγο πιο μετά με στολή Καραγκούνας και οπλαρχηγού της Επαναστάσεως, ακόμα πιο μετά με άμφια και λιβανιστήρια να διώξω τον ιό (ενώ σφιχταγκαλιάζομαι με τον υιό), στο ενδιάμεσο ρίχνω κι ένα μπερντάκι στο γυναικάκι και μετά δεν στέλνω το παιδί μου στο σχολείο γιατί μπορεί να κολλήσει και να κολλήσει κι όλο μου το σόι και γούστο έχει να μου μείνει αμανάτι μοναχά το μούλικο! Κάλλιο, όμως, να πάω φυλακή από τα χεράκια της Καμερέως παρά να πάω κόντρα στην κυβέρνηση! Που έχει και υπουργάρα Υγείας έναν που δεν θέλει τις ΜΕΘ (να δεις που ο Πλεύρης θα νομίζει πως ΜΕΘ σημαίνει ΜΕταναστευτικοί Θύλακες, γι’ αυτό και δεν!) και πρωθυπουργό, τον μόσχο τον σιτευτό.

Ελλην θα πει ξέρω (πάντα!) τι πρέπει να κάνω, αλλά είμαι Ελλην κι ό,τι δεν θέλω κάνω!

Κατάλαβες, κοριτσάκι; Γιατί εμείς κάτι Φινλανδέζες, Ολλανδέζες και Φιλιππινέζες τις έχουμε για μπρέκφαστ.

Οχι που θα, σε μας, που να!

Νόρα Ράλλη | Athens Voice