Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ: «Tον κοίταξα μέσα στα μάτια βαθιά και είπε ψέματα…»… Ορέστης Μεταξάς

Πλέον οι ξένοι δημοσιογράφοι τον έχουν πάρει χαμπάρι. Και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον ξένο τύπο για τον έλεγχο της κυβέρνησης του στον τομέα της ενημέρωσης. Δύσκολα πλέον ο Μητσοτάκης θα δίνει με ασφάλεια συνέντευξη σε ξένους δημοσιογράφους. Διότι οι ερωτήσεις θα είναι κανονικές. Και όχι Πορτοσάλτιες και Πρετεντέριες.

Ο πρώτος που την πάτησε ήταν ο πρώην υπουργός τουρισμού Χάρης ΘεοχάρηςΣε συνέντευξη του στο BBC και στον δημοσιογράφο Στίβεν Σακούρ, βρήκε απέναντι του έναν κανονικό δημοσιογράφο και όχι ένα κλειστό στόμα της διαπλοκής και της λίστας Πέτσα. Ο Στίβεν Σακούρ έκανε κανονικές ερωτήσεις, τον έφερε σε παρά πολύ δύσκολη θέση και τον εξέθεσε.

Χτες ήταν σειρά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην κοινή συνέντευξη του με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτεβρήκε μπροστά του μια κανονική δημοσιογράφο την Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ και όχι ένα κλειστό στόμα της διαπλοκής και της λίστας Πέτσα. Του έκανε μια κανονική ερώτηση κι ο συνηθισμένος αλλιώς Κυριάκος Μητσοτάκης εκνευρίστηκε. Τον ρώτησε για τις επαναπροωθήσεις των προσφύγων που γίνονται στο Αιγαίο. Κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης νευριασμένος απάντησε ότι η ερώτηση της αυτή προσβάλει τον ίδιο και την χώρα.

Κατ’ αρχήν άλλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι άλλο η χώρα. Όταν κάνουν ερωτήσεις στον Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό και ρωτάνε για την δική του πολιτική, δεν προσβάλλεται η χώρα. Αντίθετα εκείνος προσβάλει την χώρα και τους πολίτες της έχοντας εγκαθιδρύσει ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς στην ενημέρωση που τα πάντα εξαγοράζονται, ειδήσεις εξαφανίζονται, η προπαγάνδα είναι κύριο συστατικό της ενημέρωσης και τα ΜΜΕ ελέγχονται ασφυκτικά. Δημοκρατία υπό όρους.

Ενοχλήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν απέναντι του βρήκε μια κανονική δημοσιογράφο που του έκανε κανονικές ερωτήσεις. Διότι δεν έχει βρεθεί κανένας Έλληνας δημοσιογράφος από αυτούς που έχουν πρόσβαση και μιλούν μαζί του, να του κάνει κανονικές ερωτήσεις. Να τον ρωτήσει τι γίνεται με την πανδημία και πως κατάφερε από Μωυσής που αρχικά μας έσωσε, να οδηγήσει σήμερα τη χώρα σε μια από τις χειρότερες υγειονομικές κρίσεις στην Ευρώπη. Να τον ρωτήσει για την αστυνομική βία και για τον θάνατο του δεκαοκτάχρονου άοπλου Ρομά από πυρά αστυνομικών. Και γιατί οι υπουργοί του, προφανώς κατ’ εντολή του, κάλυψαν τους αστυνομικούς που πυροβόλησαν.

Κανένας Έλληνας δημοσιογράφος δεν θα κάνει τέτοιες ενοχλητικές ερωτήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί το σύστημα Μήτσοτακη δεν ανέχεται τέτοιες ερωτήσεις.

Πλέον οι ξένοι δημοσιογράφοι τον έχουν πάρει χαμπάρι. Και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον ξένο τύπο για τον έλεγχο της κυβέρνησης του στον τομέα της ενημέρωσης. Δύσκολα πλέον ο Μητσοτάκης θα δίνει με ασφάλεια συνέντευξη σε ξένους δημοσιογράφους. Διότι οι ερωτήσεις θα είναι κανονικές. Και όχι Πορτοσάλτιες και Πρετεντέριες.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος έγραψε μετά την επεισοδιακή συνέντευξη στο Facebook: « Ήταν σουρεαλιστικό. Ο Μητσοτάκης τα έχασε εντελώς. Η πιο φρικτή εμπειρία ήταν ότι τον κοίταξα μέσα στα μάτια βαθιά και είπε ψέματα. Είναι φοβερό! Ονόμασε την αλήθεια “προσβολή”».Το επεισόδιο του Μαξίμου κάνει τον γύρο του κόσμου. Η Ελληνική κυβέρνηση αρχίζει πλέον και γίνεται σημείο αναφοράς όπως η κυβέρνηση Όρμπαν στην Ουγγαρία και οι υπόλοιπες δημοκρατικές δυνάμεις του Βίσεγκραντ.

Η Ελλάδα χώρα του Βίσεγκραντ. Στο κράξιμο της Ευρώπης. Το κατάφερε κι αυτό ο Κυριάκος.