Χριστιανοταλιμπάν της κολάσεως

Τι οξύμωρο να πιστεύεις στον χριστό της αγάπης και της αλληλεγγύης και να εύχεσαι να πνίγονται άνθρωποι στην θάλασσα!

Αναμφίβολα η Ελλάδα ανήκει στις χώρες όπου το θρησκευτικό στοιχείο παρουσιάζεται έντονα στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Είμαστε πιστοί και δεν το κρύβουμε. Άλλωστε γιατί να το κρύψουμε; ‘Ομως, μέσα από αυτή την πλειάδα πιστών, κατά καιρούς ξεπροβάλλει μια θλιβερή μειοψηφία, μια χούφτα χριστιανοταλιμπάν, παρερμηνεύοντας και προβάλλοντας κατά το δοκούν το μήνυμα του χριστιανισμού, επιτιθέμενοι σε όσους το «προσβάλλουν».

Είναι αυτοί που βρέθηκαν περήφανα και όχι από διαμαρτυρία στην κάλπη της χρυσής αυγής. Αυτοί που ορκίζονται πίστη μέχρι θανάτου, μόνο που δεν εννοούν τον δικό τους αλλά των αλλόθρησκων. Τι οξύμωρο να πιστεύεις στον χριστό της αγάπης και της αλληλεγγύης και να εύχεσαι να πνίγονται άνθρωποι στην θάλασσα! Αυτοί που βαδίζουν με γνώμονα το μίσος, που έχουν αυτοεγκλωβιστοί σε μια ζωή γεμάτη φθόνο και σκοτάδι.

Είναι αυτοί οι γνωστοί νταήδες που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους άλλοτε για θέματα σεξουαλικότητας, όπως με την ένταξη της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία (τους πειράζει η διδασκαλία αλλά δεν κόπτονται ιδιαίτερα για τις συνεχόμενες γυναικοκτονίες, τους βιασμούς και τις κακοποιήσεις), άλλοτε για τα πολιτικά όπως στη συμφωνία των Πρεσπών (λες και έχει κάποια σχέση η θρησκεία με τις πολιτικές αποφάσεις) ενώ σήμερα βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης κατά του «σατανικού» εμβολίου. 

Πριν λίγες ημέρες βρέθηκαν στη Λάρισα, έξω από εκκλησία που μετατράπηκε σε εμβολιαστικό κέντρο, προκαλώντας ένταση και φωνάζοντας χυδαία υβριστικά συνθήματα κατά του μητροπολίτη. Το ίδιο συνέβη και ένα μήνα πριν στην Κρήτη. Και θα ξανασυμβεί όποτε μια εκκλησία τολμήσει να συνδράμει στους εμβολιασμούς. Όμως, ας κάνουμε μερικές αναγκαίες διατυπώσεις:

1.  Το σύστημα εκκλησία ως εμβολιαστικό κέντρο δούλεψε και μάλιστα πολύ. Σημειώθηκαν εκατοντάδες εμβολιασμοί ανθρώπων μέσα σε λίγες ώρες. Αυτό αποδεικνύει την θεμιτή ανάγκη ορισμένων πιστών να νιώσουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία από τα Θεία,
προφανώς υπό τον φόβο των όποιων παρενεργειών.

2.  Εφόσον, λοιπόν, αυτό το σύστημα χαίρει άκρας επιτυχίας γιατί έχει μείνει στάσιμο; Γιατί ενώ έχουμε χιλιάδες ναούς είναι μετρημένοι στα δάχτυλα όσοι προχώρησαν σ’ αυτή την κίνηση; Εν γένει, ποιος ο ρόλος και οι ευθύνες της εκκλησίας στους εμβολιασμούς;

3.  Καλές οι ξεκάθαρες ανακοινώσεις από τα επίσημα όργανα της, η πραγματικότητα όμως διαφέρει άρδην. Αυτή η χούφτα χριστιανοταλιμπάν καλύπτεται και αγκαλιάζεται από ιερείς, οι οποίοι πρωτοστατούν στις διαδηλώσεις. Δεν ξέρω αν πλειοψηφούν ή μειοψηφούν, εντούτοις έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν πιστά πλήθη. Μήπως θα έπρεπε να υπάρχουν κάποιες κυρώσεις γι’ αυτούς καθώς φέρουν ευθύνη για τα καθηλωμένα ποσοστά εμβολιασμών;

Συνοψίζοντας, ο κάθε ιερέας ξεχωριστά οφείλει να αντιληφθεί τις ευθύνες του έναντι του κοινωνικού συνόλου και εμείς, οι πολίτες, να διαχωρίσουμε επιτέλους τους αντισυστημικούς που φανατίζονται κατά του εμβολιασμού, απ’ όσους ακόμη φοβούνται και έχουν διπλές και τριπλές σκέψεις.

Όσο για τους χριστιανοταλιμπάν μάλλον έχουν κλείσει πρώτο τραπέζι πίστα στα καζάνια της κολάσεως!

Θεόκριτος Αργυριάδης