Σφοδρά πυρά εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Λίνας Μενδώνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Λίνα Μενδώνη

Σφοδρά πυρά εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Λίνας Μενδώνη στον απόηχο των δηλώσεων της υπουργού Πολιτισμού περί «εξαπάτησης» της ίδιας αλλά και της κυβέρνησης στην υπόθεση Λιγνάδη.

Αντιπολίτευση για υπόθεση Λιγνάδη: Με εντολή Μητσοτάκη η συγκάλυψη, εξοργιστική η μη παραίτηση Μενδώνη

 Όπως τονίζουν η απόπειρα συκάλυψης της υπόθεσης αλλά και ο διορισμός του Δημήτρη Λιγνάδη έγινε με εντολή του πρωθυπουργού, ενώ ζητούν και την άμεση παραίτηση της υπουργού, με τον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο να τονίζει πως «η παραίτησή της δεν είναι πλέον αρκετή».

► ΣΥΡΙΖΑ: Η παραίτηση Μενδώνη πλέον δεν είναι αρκετή, η συγκάλυψη βαραίνει στο ακέραιο τον Μητσοτάκη

«Μνημείο πολιτικής δειλίας και απάτης», χαρακτηρίζει σε δήλωσή του, τη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Λίνας Μενδώνη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Ο κ. Ηλιόπουλος, τονίζει ότι η υπουργός Πολιτισμού «ανακάλυψε με 20 μέρες καθυστέρηση ότι ο κ. Λιγνάδης “είναι επικίνδυνος”».

«Το μόνο που περιμέναμε σήμερα από την κ. Μενδώνη ήταν η παραίτηση και η απολογία της για τη συγκάλυψη. Η παραίτησή της πλέον δεν είναι αρκετή. Η μη παραίτησή της όμως είναι εξοργιστική», προσθέτει. «Η ευθύνη για την προσπάθεια συγκάλυψης βαραίνει στο ακέραιο τον κ. Μητσοτάκη, του οποίου προσωπική επιλογή ήταν ο κ. Λιγνάδης», καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

► ΚΙΝΑΛ: Με εντολή Μητσοτάκη και ο διορισμός και η συγκάλυψη

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μενδώνη έσπασαν σήμερα κάθε ρεκόρ της υποκρισίας και θράσους. Προκαλούν την κοινή γνώμη» επισημαίνει από τη μεριά της η η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, και διερωτάται: «Αλήθεια ποιος διόρισε στο Εθνικό Θέατρο τον “επικίνδυνο”, όπως ομολόγησαν κ. Λιγνάδη ; Αλήθεια ποιος επί εβδομάδες προσπαθεί με κάθε τρόπο να συγκαλύψει την υπόθεση;»

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συνεχίζει σημειώνοντας: «Την απάντηση πλέον την γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες. Και για τα δύο ερωτήματα. Η κ. Μενδώνη, με εντολή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Η υπόθεση έχει ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και δεν πείθει κανέναν η σημερινή καθυστερημένη αντίδραση της Κυβέρνησης. Σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα, κάποιος θα είχε αναλάβει την ευθύνη και θα είχε παραιτηθεί. Αλλά εδώ για την Κυβέρνηση της ΝΔ η λέξη “φιλότιμο”, είναι απόλυτα άγνωστη. Ντροπή!» καταλήγει.

► ΚΚΕ: Οι ευθύνες της Μενδώνη και κυρίως του Μητσοτάκη δεν κρύβονται

Για τη διατήρηση του πρώην πλέον καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου «παρά τις καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης ακόμα και ανηλίκων» κατηγορεί την  κυβέρνηση και το ΚΚΕ.

«Οι ευθύνες της υπουργού Πολιτισμού και κυρίως του πρωθυπουργού για την “υπόθεση Λιγνάδη” δεν κρύβονται ούτε παραγράφονται με καθυστερημένες δηλώσεις καταδίκης» σημείωνει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του και τονίζει: «Οι ευθύνες τους αφορούν κυρίως στη διατήρηση του Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, παρά τις φήμες κι ακόμη περισσότερο τις καταγγελίες, για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, ακόμη και ανηλίκων. Αντί να πάρουν θέση για αυτά τα φαινόμενα, κρύβονταν πίσω από εξαγγελίες για “Κώδικες Δεοντολογίας”, αλλά και από υποκριτικά καλέσματα ορισμένων προς τον πρωθυπουργό “να προχωρήσει σε κάθαρση”».

«Οι ευθύνες τους, όμως, έχουν να κάνουν και με το γεγονός ότι συντηρούν κι εντείνουν την εργασιακή ζούγκλα και την ανασφάλεια στον χώρο του Πολιτισμού -και όχι μόνο- αναπαράγοντας τις οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις, που υποχρεώνουν κάποιον ή κάποια να “μένουν σιωπηλοί”. Αλλά και διατηρώντας το απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο του Ποινικού Κώδικα, που ρίχνει στα μαλακά τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας».

► ΜΕΡΑ25: Έκδηλη αγωνία της να προστατεύσει τον πρωθυπουργό αλλά και τον εαυτό της

«Τα θύματα κακοποίησης και βιασμού από τον “γνωστό σκηνοθέτη” σήμερα δέχτηκαν άλλη μια επίθεση, αυτή τη φορά από την κυβέρνηση η οποία όφειλε ως θεματοφύλακας να στείλει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει ασφαλής χώρος για κτήνη», αναφέρει από την πλευρά του το ΜεΡΑ25 και προσθέτει: «Αντίθετα η κυρία Μενδώνη προσπάθησε στη σημερινή της συνέντευξη Τύπου να διασπείρει την ενοχή σε οποιονδήποτε είχε παρακολουθήσει έστω μία παράσταση του κυρίου Λιγνάδη, σε μια πολιτιστική βερσιόν του “Μαζί τα φάγαμε”».

«Η έκδηλη αγωνία της να προστατεύσει τον πρωθυπουργό αλλά και τον εαυτό της από την υπόνοια των ίδιων στενών σχέσεων που μέχρι πριν το ξέσπασμα του σκανδάλου διαφημίζανε αφειδώς, δείχνει ότι καμία κάθαρση δεν θα έρθει οικειοθελώς, και κανένας δεν πρόκειται όχι να παραιτηθεί, αλλά έστω να αναγνωρίσει ολιγωρία απέναντι σε ένα “κοινό μυστικό”», αναφέρει στην ανακοίνωση και καταλήγει: «Είναι πλέον σαφές μετά το σημερινό, ότι το μπαλάκι της ευθύνης έχει φύγει από την κυρία Μενδώνη. Αλλά δεν έχει φύγει από τον πρωθυπουργό, ο οποίος σήμερα κλώτσησε τη μπάλα προς την πλευρά της Προέδρου της Δημοκρατίας, αντίθετα με την μέχρι σήμερα τακτική του να “επεμβαίνει αποφασιστικά” όταν οι εγκληματικές ευθύνες υπουργών του είναι πλέον αδύνατον να συμμαζευτούν». «Όσο αργεί η κάθαρση, εμπεδώνεται η συνενοχή», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Άποψη: Αντιπολίτευση για υπόθεση Λιγνάδη: Με εντολή Μητσοτάκη η συγκάλυψη, εξοργιστική η μη παραίτηση Μενδώνη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*