Ένας από τους δύο λέει ψέματα

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης για την καραντίνα στη Θεσσαλονίκη, πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου.

Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός (7 Δεκεμβρίου 2020):
«Έχω πει ότι εκ των υστέρων ότι μπορεί να έκλεινα τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, μια εβδομάδα νωρίτερα, αλλά ξέρετε τότε δεν υπήρχαν αιτήματα να κλείσουμε νωρίτερα, από κανέναν, ούτε κανένας ειδικός μας το είχε υποδείξει αυτό».
Στο βίντεο μετά το 7′.40”:

Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων (5 Ιανουαρίου 2021):

«Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην ορθοδοξία, στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου».

Στο βίντεο μετά το 3.45:

Ακούγοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, αυτό που μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι ένας από τους δύο λέει ψέματα.

Το ίδιο ισχύει ακόμα και αν δεχθεί κανείς την διευκρινιστική δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη: «Ουδέποτε αναφέρθηκα, στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, σε εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Αναφέρθηκα σε κάποιους λοιμωξιολόγους, αυτούς που έβγαιναν στα τηλεοπτικά δίκτυα και εισηγούντο αυστηρότερα μέτρα». Ο πρωθυπουργός, στη δήλωση του στον Alpha (βίντεο επάνω) είναι συγκεκριμένος: «Δεν υπήρχαν αιτήματα να κλείσουμε νωρίτερα, από κανέναν, ούτε κανένας ειδικός μας το είχε υποδείξει αυτό».

Και οι δύο, πάντως, όπως και συνολικά η κυβέρνηση, έχουν ευθύνη για το υγειονομικό έγκλημα στη Θεσσαλονίκη.