Νέος πρόεδρος του Eurogroup ο Πασκάλ Ντόναχιου – Αρρώστια: Νεοναζί ενθαρρύνουν οπαδούς τους να ”μολύνουν” Εβραίους με κορονοϊό

 Νέος πρόεδρος του Eurogroup ο Πασκάλ Ντόναχιου

O Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Πασκάλ Ντόναχιου εξελέγη νέος πρόεδρος του Eurogroup.

Ο Πασκάλ Ντόναχιου θα αντικαταστήσει τον Μάριο Σεντένο, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι δεν επιθυμούσε να διεκδικήσει δεύτερη θητεία.

«Η οικονομία της Ιρλανδίας είχε πολλές επιτυχίες, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη και με πολλές προκλήσεις. Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό, αλλά και την εμπειρία μου έτσι ώστε να διαβεβαιώσω ότι το Eurogroup θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση μιας ολοκληρωμένης ανάκαμψης» είχε δηλώσει ο Ντόναχιου πριν από την ψηφοφορία που ξεκίνησε στις 18.00 ώρα Βρυξελλών.

Ο πρώτος γύρος για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Eurogroup ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα αφού κανείς από τους τρεις υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες δέκα ψήφους. Aπό τον δεύτερο γύρο αποσύρθηκε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πιερ Γκραμένγκα που συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους και αναμετρήθηκαν η Ισπανίδα Νάντια Καλβίνιο με τον Πασκάλ Ντόναχιου.

 

Αρρώστια: Νεοναζί ενθαρρύνουν οπαδούς τους να ”μολύνουν” Εβραίους με κορονοϊό – Νέος πρόεδρος του Eurogroup ο Πασκάλ Ντόναχιου

Combat 18: Οι νεοναζί που ξεκίνησαν από τη Βρετανία και μολύνουν τα πάντα
Οι Νεοναζί χρησιμοποιούν την πανδημία του κορονοϊού για να προωθήσουν την ατζέντα τους, σύμφωνα με έκθεση κυβερνητικής υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πορεία Νεοναζί

Οι νεοναζί λένε στους οπαδούς τους να «μολύνουν σκόπιμα» Εβραίους και μουσουλμάνους με κορονοϊό, προειδοποίησε η βρετανική κυβέρνηση την Πέμπτη, καθώς οι εξτρεμιστές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πανδημία.

Σύμφωνα με το CNN, από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, η Επιτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού δήλωσε ότι έχει λάβει αυξανόμενες αναφορές ακροδεξιών, ακροαριστερών και ισλαμιστών εξτρεμιστών που εκμεταλλεύονται την κρίση για να προωθήσουν διχαστικές, ξενοφοβικές και ρατσιστικές αφηγήσεις, «να σπείρουν διχασμό» και να δημιουργήσουν κοινωνικές διχόνοιες.

ADVERTISING

Η επιτροπή ανέφερε ότι είχε ακούσει αναφορές παραπληροφόρησης και προπαγάνδας σε όλο το ιδεολογικό φάσμα: οι ισλαμιστικές ομάδες «διαδίδουν αντιδημοκρατικές και αντι-δυτικές αφηγήσεις», ισχυριζόμενοι ότι ο Covid-19 είναι θεϊκή τιμωρία στη Δύση για φερόμενο «εκφυλισμό» ή τιμωρία στην Κίνα για τη μεταχείριση των Μουσουλμάνων και των Ουιγούρων στη χώρα.

“Έχουμε ακούσει αναφορές ακτιβιστών της βρετανικής ακροδεξιάς και νεοναζιστικών ομάδων που προωθούν αφηγήσεις κατά των μειονοτήτων ενθαρρύνοντας τους χρήστες να μολύνουν σκόπιμα ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των εβραϊκών κοινοτήτων”, προειδοποίησε η έκθεση.

Άλλες θεωρίες συνωμοσίας περιελάμβαναν μια που έδειχνε ότι ο ιός ήταν μέρος μιας «εβραϊκής συνωμοσίας» ή ότι το 5G συνδέθηκε με την πανδημία.

Προωθείται ο λαϊκισμός

Εν τω μεταξύ, ακροδεξιοί πολιτικοί και ειδησεογραφικοί οργανισμοί έχουν χρησιμοποιήσει τον ιό “για να προωθήσουν το αντι-μεταναστευτικό και το λαϊκιστικό τους μήνυμα”, ανέφερε η έκθεση.

Προβλήθηκαν επίσης ανησυχίες ότι η συγκεκριμένη πολιτική θα μπορούσε να οδηγήσει τους ανθρώπους να γίνουν πιο ευάλωτοι στη ριζοσπαστικοποίηση και την περιποίηση.

Τον Ιούνιο, ο επικεφαλής επιθεωρητής Nik Adams, ο εθνικός συντονιστής για το πρόγραμμα πρόληψης της τρομοκρατίας του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποίησε ότι ορισμένοι ευάλωτοι άνθρωποι θα «τραβηχτούν προς την τρομοκρατική δραστηριότητα», καθώς τα σχολεία, οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας και οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας πλήττονται από την πανδημία.

Η επιτροπή προειδοποίησε επίσης ότι οι αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας και η παραπληροφόρηση διαδόθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο διαδίκτυο, μια ψεύτικη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους μουσουλμάνους που παραβιάζουν το κλείδωμα κοινοποιήθηκε 2.700 φορές, σύμφωνα με την έκθεση.