Έφη Αχτσιόγλου: Άδικο το ασφαλιστικό της ΝΔ, κερδίζουν τα ανώτερα εισοδήματα (βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟ Έφη Αχτσιόγλου"
Τους λόγους για τους οποίος το ασφαλιστικό της ΝΔ έχει άδικα στοιχεία εξήγησε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τα χρήματα που έχει προβλέψει η κυβέρνηση να ξοδέψει για τις συντάξεις φέτος είναι κατά 200 εκατ. λιγότερα από αυτά που δόθηκαν το 2019. «Έχουμε μία ανάποδη αναδιανομή.  Εννέα στους δέκα συνταξιούχους θα έχουν απώλεια εισοδήματος από τις συντάξεις και ένας στους δέκα θα δει αύξηση. Αυτός ο ένας θα είναι των ανώτερων εισοδημάτων» υπογράμμισε η Έ. Αχτσιόγλου.

Αντίστοιχα, όπως είπε, εννέα στους δέκα ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν επιβάρυνση κατά 20% στις εισφορές, ενώ ο ένας των ανώτερων εισοδημάτων θα ελαφρυνθεί.  «Το ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο μέχρι το 2070. Συνεπώς ζήτημα περί βιωσιμότητας δεν υφίσταται» τόνισε.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης στην τουρκική προκλητικότητα, η οποία, όπως είπε, είναι η πιο οξυμένη της τελευταίας 20ετίας.  «Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται ένας άλλος χειρισμός σε σχέση με αυτόν που πραγματοποιεί η σημερινή κυβέρνηση» σημείωσε.

Η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε η αρχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην κάνει  αντιπολίτευση στα εθνικά ζητήματα. «Όμως είναι πάρα πολύ σοβαρό όταν υπάρχει διαχείριση με όρους προχειρότητας και διπλωματικών σφαλμάτων σε τόσο κρίσιμες περιστάσεις. Η απουσία της χώρας από τη συζήτηση για το λιβυκό, ήταν κορυφαίο διπλωματικό ατόπημα και σφάλμα» κατέληξε.

Έφη Αχτσιόγλου: Άδικο το ασφαλιστικό της ΝΔ, κερδίζουν τα ανώτερα εισοδήματα (βίντεο)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*