156 νέα κρούσματα. 2.401 συνολικά στην Ελλάδα. 121 νεκροί – Σταθερό στο ραντεβού του και φέτος το καθιερωμένο «θαύμα» στο Γηροκομείο Αθηνών (Video)

Εκατόν πενήντα έξι νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση. Τα 150 εξ αυτών αφορούν ανθρώπους από τη δομή στο Κρανίδι. Παράλληλα, 121 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του Covid-19.

Από τα συνολικά 2.401 κρούσματα το 56,4% είναι άνδρες. Τα 572 εξ αυτών συνδέονται με κρούσματα του εξωτερικού ενώ 1111 κρούσματα συνδέονται με άλλο κρούσμα εσωτερικού.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 59 συμπολίτες μας με μέση ηλικία τα 67 χρόνια. Εξ αυτών οι 16 είναι γυναίκες. Το 84,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

46 άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σήμερα ανακοινώθηκε ακόμα 5 θάνατοι ανεβάζοντας τους θανάτους συνολικά σε 121. Η μέση ηλικία ήταν τα 74 χρόνια ενώ εξ αυτών οι 32 ήταν γυναίκες. Το 91% είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 55.666 τεστ.

Όσον αφορά τα θετικά κρούσματα στην προσφυγική δομή στο Κρανίδι, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως εκ των 150 κρουσμάτων, τα 148 αφορούν κατοίκους της δομής και τα δύο είναι εργαζόμενοι.

Η δομή έχει μπει σε καραντίνα από την , ενώ πρόσθεσε πως συνεχίζεται η ιχνηλάτηση.

Οι ηλικίες των κρουσμάτων και των θανάτων

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας χαρτογραφώντας τα κρούσματα:

  • Το 30,9% των κρουσμάτων ήταν από 18 έως 39 χρόνων
  • Το 44% των κρουσμάτων από 40 έως 64 χρόνων
  • Το 22% από 65 και άνω, ενώ μόλις 79 κρούσματα ήταν από 0 έως 17 χρόνων.

Όσον αφορά τους θανάτους:

  • Δεν είχαμε κανένα θάνατο σε ηλικίες από 0 έως 17 ετών.
  • Δύο θανάτους από 18 έως 29 χρόνων
  • 29 θανάτους από 40 έως 64 χρόνων και οι υπόλοιποι από 65 και άνω.

«Δεν υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις για την εξέλιξη της νόσου»

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι ακόμη δεν μπορούν να υπάρξουν ξεκάθαρες απαντήσεις από την επιστημονική κοινότητα, όσον αφορά τη συμπεριφορά του ιού, αλλά και την εξέλιξη της νόσου. Παράλληλα, σε ερώτηση για τη χρήση κλιματιστικού και το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει, ο λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι είναι προτιμότερη η ανανέωση του αέρα μέσω του ανοιχτού παράθυρου.

Τα μέτρα για το Κρανίδι

Συνολικά, στη δομή του Κρανιδίου εξετάστηκαν 497 δείγματα, 150 βρέθηκαν θετικά, εκ των οποίων τα 148 αφορούν φιλοξενούμενους στη δομή ενώ τα άλλα δύο μία εργαζόμενη εκεί και ένα στέλεχος της δομής.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς για τις επόμενες 14 μέρες έχουν παρθεί μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί με βάση τις διαδικασίες που προβλέπονται το ζήτημα. Από τη Μ. Πέμπτη, η δομή τέθηκε σε καραντίνα ώστε να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα. «Η δομή μπαίνει σε αποκλεισμό, σε στεγανοποίηση, κανείς δεν μπαίνει κανείς δεν βγαίνει. Ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους εμπλεκόμενους έχει αναλάβει το κομμάτι της τροφοδοσίας και ό,τι χρειάζεται σε υγειονομικό υλικό και στα ζητήματα που θα προκύψουν από τις ανάγκες αυτών των 14 ημερών», δήλωσε ο υφυπουργός και προσέθεσε:

Για τις επόμενες 14 μέρες ο Δήμος της περιοχής μπαίνει σε περιορισμό, και συγκεκριμένα σε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί, ενώ η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση θα γίνεται μόνο για τους όρους και τις περιπτώσεις Β1, Β2, Β3, άρα, Β4, Β5, Β6 για τις επόμενες 14 μέρες αναστέλλονται. Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών, των παζαριών και οποιασδήποτε διαδικασίας υπαίθριου εμπορίου.

 

Σταθερό στο ραντεβού του και φέτος το καθιερωμένο «θαύμα» στο Γηροκομείο Αθηνών (Video)

Το 2017 το χέρι της Αγίας Αναστασίας σε μία εικόνα λαμπύριζε για πέντε, έξι ημέρες. Το Πάσχα του 2019 ανέβλυζε μύρο από την εικόνα της Παναγίας.

Φέτος, ήρθε η ώρα να τρέξει αίμα και μύρο (ή νερό) η εικόνα του Εσταυρωμένου. Το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα, εντός του Γηροκομείου Αθηνών, που έχει κοστίσει ο κούκος αηδόνι, φαίνεται να μη χάνει το… καθιερωμένο του ραντεβού τα τελευταία χρόνια με τα θαύματα.

Η “Θεία” παρουσία στο… αμαρτωλό Γηροκομείο φαίνεται να έλκεται όλως τυχαίως από την περίοδο της προσωρινής διοίκησης με πρόεδρο τον Ζώη Κολιό. Λίγο καιρό δηλαδή μετά το “ξύρισμα” του αρχιμανδρίτη Μπούμπα, πρώην προέδρου της ΕΕΑ ο οποίος κάθεται μαζί με ακόμη δυο στελέχη της διοίκησής του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αντιμέτωπος με βαριά κακουργήματα για την τεράστια μαύρη τρύπα στα οικονομικά του ιδρύματος.

Το αποκαλούμενο ως «θαύμα» διαφημιζόταν στο διαδίκτυο για κάποιες ημέρες από διάφορες ιστοσελίδες θρησκευτικού περιεχομένου, μηδαμινής επισκεψιμότητας. Σήμερα, πήρε σειρά η εφημερίδα Espresso που στο πρωτοσέλιδό της μιλά για “μέγα θαύμα στο Γηροκομείο των Αθηνών”, δημοσιεύοντας και “φωτογραφία ντοκουμέντο”.

Επειδή όμως βρισκόμαστε στο 2020, δεν μπορούσε να λείπει και το “βίντεο ντοκουμέντο”. Σ’ αυτό φαίνεται να… ρέει «αίμα» από τα μάτια, το κεφάλι και γενικά το σώμα από την εικόνα του Εσταυρωμένου.

Το υποτιθέμενο «θαύμα», έγινε τη Μ. Πέμπτη με τον πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης, Ζώη Κολιό, που δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε εκλογές στην ΕΕΑ αν και αυτό είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα των προσωρινών διοικήσεων από το 2016 και έπειτα, να βγαίνει σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή για να μιλήσει για “σημάδι από τον Κύριο” και “θαύματα σε όλο το Γηροκομείο”.

Όλως τυχαίως, ο κ. Κολιός, που στο παρελθόν έχει απειλήσει το koutipandoras.gr και το Documento, επειδή πολύ απλά κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ήταν από τους… λίγους αυτόπτες μάρτυρες που είδαν από κοντά το “θαύμα”.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, το “θαύμα” δείχνει πως ο Χριστός σηκώνει τις πληγές του Γηροκομείου, που είναι ένας ιερός και άγιος τόπος.

Επειδή όμως τα πραγματικά κίνητρα δεν γίνεται να κρυφτούν, ο κ. Κολιός ξεπέρασε γρήγορα το πώς, το πότε, το γιατί και τις άλλες ερωτήσεις επί πραγματικών δεδομένων (που φυσικά δεν του τέθηκαν) και κατέληξε εκεί που ήθελε.

Ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης έκανε “σημάδι” το “θαύμα”, σαν κάτι άλλους που κάνουν τώρα την κρίση ευκαιρία.

Σαν βγήκε την κατάλληλη στιγμή από το τσεπάκι του, για να το συνδέσει με την απόφαση του δικαστηρίου που παρατείνει τη θητεία της προσωρινής του διοίκησης για 8 ακόμη μήνες.

Πρώτη προτεραιότητα φυσικά παραμένει και πάλι η διενέργεια εκλογών αλλά κάτι μας λέει ότι… ως εκ θαύματος, αυτές δεν θα γίνουν.

Μισό εκατ. ευρώ για… «βελτιώσεις» στο «θαυματουργό» εκκλησάκι

Το αγαπημένο εκκλησάκι των… “θαυμάτων”, αυτό του Αγίου Ανδρέα έχει μακρά ιστορία. Σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ στοίχισαν κάποτε, επί διοίκησης του υπόδικου Μπούμπα, “βελτιώσεις – φάντασμα” στο κτίριο.

Είναι το ίδιο εκκλησάκι, όπως αποκάλυπτε τον Απρίλιο του 2019, για το οποίο το Γηροκομείο αγόραζε πανάκριβες κολυμπήθρες, ευαγγέλια και εξαπτέρυγα την ίδια στιγμή που φέσωνε και άλλο τους εργαζόμενους.

Το 2008-09 αγοράστηκαν δύο φανάρια κήπου έναντι… 10.000 ευρώ και ευαγγέλιο αξίας 10.800 ευρώ. Έγινε αγορά επιστολόχαρτων αξίας 14.119,03 ευρώ και ημερολογίων αξίας 17.493 ευρώ. Από τον Αύγουστο του 2010 εν τω μεταξύ οι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι.

Η διοίκηση δεν σταμάτησε να αγοράζει. Πήρε «σταυρό ευλογίας» έναντι 2.660 ευρώ, ακόμη ένα ευαγγέλιο έναντι 4.000 ευρώ ενώ το 2012, δύο χρόνια κατά τα οποία οι εργαζόμενοι στο γηροκομείο παραμένουν απλήρωτοι, αγοράζονται σκαλιστά ευαγγέλια, δισκοπότηρα, θυμιατά και σταυροί.