15 νέα κρούσματα. 2.591 συνολικά και 140 θάνατοι στην Ελλάδα – Επιστρέφει στον Κορυδαλλό ο Βασίλης Δημάκης

Δεκαπέντε νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά, έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 2.591 κρούσματα, ενώ 140 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους.

Από τα 2.591 κρούσματα, τα 591 συνδέονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ τα 1286 με ήδη γνωστό κρούσμα. Το 56% είναι άνδρες.

Σήμερα ανακοινώθηκε άλλος ένας νεκρός με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 140. Εξ αυτών οι 37 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία των ατόμων που εξέπνευσαν είναι τα 74 έτη. Το 92% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 χρόνων.

Παράλληλα, διασωληνωμένα σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 38 άτομα με μέση ηλικία τα 67 χρόνια, 10 εκ των οποίων είναι γυναίκες. Το 88% του συνόλου έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα είναι άνω των 70 ετών.

Συνολικά 74 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο.

Στη χώρα μας έχουν ληφθεί συνολικά 75.170 κλινικά δείγματα.

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί πάνω από 3.248.000 κρούσματα με πάνω από 1.016.000 να έχουν γίνει καλά αλλά και 229.399 νεκρούς.

Συστάσεις Χαρδαλιά για την Πρωτομαγιά

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στην Πρωτομαγιά, τονίζοντας ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας. «Δεν επιτρέπεται να πάμε ούτε στο εξοχικό ούτε στο χωριό».

Παράλληλα, κάλεσε τα σωματεία των εργαζομένων και τις πολιτικές δυνάμεις «να αναγνωρίσουν με τη στάση τους την κρισιμότητα των στιγμών, τους κινδύνους πρώτα απ’ όλα για τα ίδια τους τα μέλη τους και να συμβάλλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι μέχρι τη Δευτέρα ισχύουν στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα κίνησης και σημείωσε: «Μένουμε σπίτι μέχρι τη Δευτέρα και στη συνέχεια βγαίνουμε με προσοχή με βάση τους νέους κανόνες». Τόνισε πως χέρια, αποστάσεις, μάσκες είναι το τρίπτυχο του νέου σχεδίου.

 

Επιστρέφει στον Κορυδαλλό ο Βασίλης Δημάκης

Στον Κορυδαλλό επιστρέφει ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης που είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας.

Για την επιστροφή του στο κατάστημα του Κορυδαλλού έτσι ώστε να συνεχίσει τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 13.000 υπογραφές στο ιντερντετικό ψήφισμα του avaaz .

«Και ναι, έχουμε απόφαση του Συμβουλίου! Το Συμβούλιο των Φυλακών Γρεβενών κάνει δεκτό το αίτημα του κρατούμενου, ήτοι τη μεταγωγή του σε κατάστημα κράτησης πλησίον του ακαδημαϊκού ιδρύματος στο οποίο σπουδάζει», έγραψε στο Facebook ο συνήγορος του Βασίλη Δημάκη, Θανάσης Καμπαγιάννης.

Ολόκληρη η ανάρτηση: 

«Δεν αποδεχτήκαμε την “προφορική δέσμευση”, δεν επιλέξαμε να γίνουμε αγωγοί της πίεσης προς τον Βασίλη να σταματήσει χωρίς απόφαση Συμβουλίου. Και ναι, έχουμε απόφαση του Συμβουλίου!

…Κατόπιν επικοινωνίας του συνηγόρου του Βασίλη, Θανάση Καμπαγιάννη, με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πληροφορηθήκαμε ότι κοινοποιήθηκε έγγραφο με το ακόλουθο περιεχόμενο:

“Το Συμβούλιο των Φυλακών Γρεβενών κάνει δεκτό το αίτημα του κρατούμενου, ήτοι τη μεταγωγή του σε κατάστημα κράτησης πλησίον του ακαδημαϊκού ιδρύματος στο οποίο σπουδάζει”…»