108 οι νεκροί από κοροναϊό στην Ελλάδα – Παράταση βάσει…ΚΑΔ στην προστασία της πρώτης κατοικίας;

Δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα ανεβάζοντας των αριθμό των θυμάτων σε 108.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο άνδρες.

Ο πρώτος θάνατος καταγράφηκε στις 06:10 το πρωί στην Πτολεμαΐδα στο Μποδοσάκειο. Πρόκειται για άνδρα 91 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Ο δεύτερος θάνατος καταγράφηκε στις 06:30 στην Αθήνα στο νοσοκομείο Σωτηρία . Πρόκειται για άνδρα 77 ετών, ο οποίος είχε υποκείμενα νοσήματα.

 

Παράταση βάσει…ΚΑΔ στην προστασία της πρώτης κατοικίας; -Τι συζητήθηκε σε σύσκεψη κυβέρνησης, τραπεζών

Σύμφωνα με το OPEN TV, μία πολύ κρίσιμη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη για την πρώτη κατοικία. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των θεσμών, των τραπεζών και του οικονομικού επιτελείου.

Με βάση πληροφορίες που προέρχονται από κυβερνητικό στέλεχος, όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να δοθεί μια παράταση κλιμακωτή σε όλους αυτούς τους δανειολήπτες που έχουν κόκκινα δάνεια. Πώς θα γίνει, όμως, αυτό;

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του έτους σε όσους έχουν πληγεί από την κρίση, δηλαδή όσους είναι μέσα στους ΚΑΔ, είτε είναι επιχειρήσεις (επαγγελματίες) είτε φυσικά πρόσωπα. Επίσης, θα πρέπει να είναι εργαζόμενοι με σύμβαση αναστολής της εργασίας τους.

Θα δοθεί παράταση τεσσάρων μηνών για νοικοκυριά (εκτός των οικονομικών μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό).

Κι αυτό γιατί, στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στο κυβερνητικό επιτελείο να προετοιμάσει τον νέο πτωχευτικό (αναμένεται να είναι έτοιμος τον Σεπτέμβριο). Σε αυτόν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα υπάρχουν ευεργετήματα για τους πλέον οικονομικά αδύναμους.

Για παράδειγμα, σε κάποιον που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τα δάνειά του, θα έρχεται το κράτος που θα δημιουργήσει έναν άλλο φορέα, ο οποίος θα παίρνει το σπίτι του δανειολήπτη και θα του δίνει το δικαίωμα να παραμένει μέσα σε αυτό, πληρώνοντας κάποιο ενοίκιο, το οποίο ενδεχομένως να είναι και επιδοτούμενο για κάποιες περιπτώσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*