1.413 ευρώ λογαριασμός, 1.227 ευρώ ρήτρα αναπροσαρμογής. Είστε κλέφτες — Καύσιμα: “Η βενζίνη θα φτάσει 3 ευρώ”. Σύγκριση με χώρες της Ευρώπης — Το Bloomberg «καίει» Μητσοτάκη για τα F-16: Ο Μπάιντεν στηρίζει την αναβάθμιση των τουρκικών μαχητικών

Αυτή δεν είναι λεηλασία! Αυτή είναι ληστεία! Κλεψιά! Μια αρπαγή που εμφανίζεται …«νόμιμη». Με κρατική σφραγίδα. Με υπογραφή της κυβέρνησης..

Αυτή δεν είναι λεηλασία! Αυτή είναι ληστεία! Κλεψιά! Μια αρπαγή που εμφανίζεται …«νόμιμη». Με κρατική σφραγίδα. Με υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Εκκαθαριστικός λογαριασμός της ΔΕΗ που έλαβε ζευγάρι ηλικιωμένων για σπίτι 87 τ.μ στη Μεταμόρφωση Αττικής ανήλθε στο αστρονομικό ποσό των 1.413 ευρώ!

Όμως το εξωφρενικό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι από το πόσο των 1.413 ευρώ τα 1.227,02 αφορούν την πληρωμή της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής που έχουν επιβάλλει οι κυβερνώντες στους λογαριασμούς των λαϊκών νοικοκυριών!

Δηλαδή από τα 1.413 ευρώ μόλις τα 186 ευρώ αφορούν την κατανάλωση ρεύματος και όσα συνοδεύουν το λογαριασμό της ΔΕΗ (Δημοτικοί Φόροι, ΕΡΤ, ΦΠΑ κ.α).

Μόλις τα 186 ευρώ!!! Τα υπόλοιπα 1.227,02 της περιβόητης ρήτρα αναπροσαρμογής το συγκεκριμένο ζευγάρι των ηλικιωμένων (όπως και χιλιάδες νοικοκυριά στη χώρα) το πληρώνουν για να μην κινδυνέψουν τα κέρδη των μετόχων και των  επιχειρηματιών της ενέργειας!

Αυτούς πληρώνουν. Αυτούς που επί 10 μήνες λεηλατούν τον ελληνικό λαό. Θησαυρίζουν και αυγατίζουν κεφάλαια και κέρδη.

Για να το πληρώσουν όμως τον λογαριασμό οι συγκεκριμένοι ηλικιωμένοι πρέπει και οι δύο μαζί να παραδώσουν τις συντάξεις που θα λάβουν στα τέλη Μάη στον γκισέ της ΔΕΗ!!! Πώς θα βγάλουν το μήνα ποσώς φυσικά ενδιαφέρει τους μετόχους της ΔΕΗ και τους κυβερνώντες – ληστές των πενιχρών εισοδημάτων του λαού.

Το πολιτικό προσωπικό των αφεντικών που θεσμοθέτησε το συγκεκριμένο χαράτσι κλέβει για ακόμα αφορά το λαό. Είστε λοιπόν κλέφτες κ. Μητσοτάκη! Είστε κλέφτες και ταυτόχρονα πολιτικοί αγύρτες! Γιατί αυτή την ξετσίπωτη κλοπή βγήκατε με ύφος δέκα καρδιναλίων να μας ανακοινώσετε ότι θα την «καταργήσετε»!!! Αφού πρώτα τα αρπάξατε για λογαριασμό της τάξης σας, τώρα ανακοινώνετε ότι θα επιστρέψετε και ένα μικρό κομμάτι από τα κλοπιμαία…

Δεν είστε όμως «Ρομπέν» των αστών κ. Μητσοτάκη. Είστε το πολιτικό υπαλληλάκι τους, ο νομοθέτης τους, ο οποίο έχει αναλάβει να «ξεζουμίζει» το λαό – ακόμα και για κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα – για να διαφυλάξει τους νόμους της κερδοφορίας του ληστρικού καπιταλιστικού συστήματός σας…

 

Καύσιμα: “Η βενζίνη θα φτάσει 3 ευρώ” – Σύγκριση με χώρες της ΕυρώπηςΒενζινάδικα Φωτογραφίες Αρχείου, Royalty Free Βενζινάδικα Εικόνες | Depositphotos

Κύμα ανόδου καταγράφει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα, γεγονός που φέρνει σε απόγνωση τα νοικοκυριά με τον ήδη επιβαρυμένο  οικογενειακό προϋπολογισμό λόγω ακρίβειας.

Η τιμή της αμόλυβδης παραμένει σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο στο σύνολο των περιοχών της Αττικής,  ακόμη πιο αυξημένες είναι οι τιμές στην περιφέρεια, ενώ οι τάσεις είναι ανοδικές. Αποτέλεσμα η επιδότηση καυσίμων που δίνεται στους δικαιούχους, να «εξατμίζεται» με το πρώτο γέμισμα του ρεζερβουάρ.

Η τιμή της βενζίνης στη χώρα μας κινείται σε πρωτοφανή επίπεδα. Λαμβάνοντας ως τιμή αναφοράς την τιμή της 9ης Μαΐου, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη οκτάδα των χωρών με την πιο ακριβή (2.171 ευρώ/λίτρο) βενζίνη.

Σύμφωνα με το globalpetrolprices.com, όταν η μέση τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα ανερχόταν στα 2.171 ευρώ/λίτρο ήταν μια ανάσα από την Ισλανδία (2.178 ευρώ/λίτρο), τη Φινλανδία (2.211 ευρώ/λίτρο), τη Δανία (2.214 ευρώ/λίτρο) και… το Μονακό (2.263 ευρώ/λίτρο).

Ήδη στην Ελλάδα η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά έφτασε στις 12 Μαΐου στα 2,191 ευρώ/λίτρο, ενώ κάθε μέρα αυξάνεται έστω και λίγα σεντ.

Φτηνότερη βενζίνη από την Ελλάδα έχουν:

  • Γερμανία: 2,038 ευρώ/λίτρο
  • Σουηδία: 1,955 ευρώ/λίτρο
  • Πορτογαλία: 1,915 ευρώ/λίτρο
  • Γαλλία: 1,885 ευρώ/λίτρο
  • Ισπανία: 1,883 ευρώ/λίτρο
  • Ιταλία:1,832 ευρώ/λίτρο
  • Αυστρία: 1,755 ευρώ/λίτρο
  • Βουλγαρία: 1,526 ευρώ/λίτρο
  • Ρουμανία: 1,609 ευρώ/λίτρο
  • Τουρκία: 1,283 ευρώ/λίτρο

Ακριβότερη κατά 31,69% είναι η απλή αμόλυβδη βενζίνη στην Ελλάδα τον Μάιο του 2022, συγκριτικά με ένα χρόνο πριν, όπως προκύπτει από στοιχεία της Κομισιόν.

Ειδικότερα, στις 3 Μαΐου του 2021 η μέση τιμή λιανικής της βενζίνης 95 οκτανίων διαμορφωνόταν σε 1,6 ευρώ το λίτρο, ενώ στις 2 Μαΐου του 2022 ανήλθε σε 2,107 ευρώ. Πρόκειται για τη 13η μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή του συγκεκριμένου καυσίμου στην Ε.Ε.-27.

Η υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση, τις ίδιες ημέρες σύγκρισης, καταγράφηκε στη Βουλγαρία (44,96%). Ακολούθησαν η Τσεχία (41,84%), η Λετονία (40,14%), η Αυστρία (40,13%) κ.ο.κ. Η μόνη χώρα στην οποία διατηρήθηκε σταθερή η τιμή, σε 1,34 ευρώ το λίτρο, ήταν η Μάλτα, ενώ δεν υπήρξε μείωση τιμής σε κανένα κράτος. Οσο για τη μικρότερη αύξηση, παρατηρήθηκε στην Ουγγαρία (7,46%).

Σε χώρες της Μεσογείου, όπως, για παράδειγμα, στην Ισπανία, η αύξηση έφτασε σε 37,91% (7η στη σχετική κατάταξη), ενώ στην Ιταλία ήταν πολύ μικρότερη, συγκεκριμένα ανήλθε σε 12,60%, γεγονός που την κατέταξε στην 25η θέση της λίστας. Επιπρόσθετα, στην Κύπρο, η τιμή κινήθηκε ανοδικά, κατά 26,20% (18η θέση).

Η κυβέρνηση έχει επισημάνει πολλάκις ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, αναφέροντας ότι οι παρεμβάσεις της γίνονται με βάση τις (δημοσιονομικές) δυνατότητες που υπάρχουν.

Μιλώντας στο Mega σχετικά η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτα Καλαποθαράκου, η οποία είπα χαρακτηριστικά ότι: «Η αισχροκέρδεια και στα καύσιμα καλά κρατεί, και δε γίνονται έλεγχοι. Πρέπει να γίνει παρέμβαση της κυβέρνησης ως προς τον ειδικό φόρο κατανάλωσης», σχολίασε η κ. Καλαποθαράκου, ενώ πρόσθεσε ότι «Αν δε λειτουργήσουν οι εποπτικές αρχές, μπορεί να φτάσουμε και στα 3 ευρώ στο λίτρο».

 

Το Bloomberg «καίει» Μητσοτάκη για τα F-16: Ο Μπάιντεν στηρίζει την αναβάθμιση των τουρκικών μαχητικώνΤο Bloomberg «καίει» Μητσοτάκη για τα F-16: Ο Μπάιντεν στηρίζει την αναβάθμιση των τουρκικών μαχητικών

Παρά την κυβερνητική απόπειρα να υποβαθμιστεί το ζήτημα της αναβάθμισης των τουρκικών F-16, μία κίνηση που ερμηνεύεται ως «δώρο» του Τζο Μπάιντεν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα δημοσιεύματα των αμερικανικών ΜΜΕ αποτυπώνουν την πραγματικότητα, διαψεύδοντας την κυβέρνηση. Η αμηχανία του Μαξίμου είναι πρόδηλη για τη διαφαινόμενη «αναθέρμανση» των σχέσεων των ΗΠΑ με την Τουρκία.

Ειδικότερα, τη στιγμή που ο Κυρ. Μητοστάκης από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη επιχείρησε να αποφύγει τις αναφορές και να αποσιωπήσει το ζήτημα λέγοντας πως είναι «διαδικαστικό θέμα». Ωστόσο, νέο δημοσίευμα, αυτή τη φορά από το Bloomberg, τονίζει ότι: «Η Τουρκία κερδίζει τη στήριξη Μπάιντεν για τις αναβαθμίσεις των μαχητικών F-16».

Στο άρθρο που υπογράφουν οι Daniel Flatley και Selcan Hacaoglu, αναφέρεται πως ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε το Κογκρέσο να πει «ναι» στην πώληση όπλων αλλά και την αναβάθμιση εξοπλισμού στον τουρκικό στόλο μαχητικών αεροσκαφών F-16 αμερικανικής κατασκευής.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα του Bloomberg, η αγορά όπλων της Τουρκίας αναμένεται να αγγίξει τα 500 εκατ. δολάρια.

Ο Δένδιας επιβεβαίωσε την πρόθεση Μπάιντεν για αναβάθμιση των τουρκικών F-16

Στην επιβεβαίωση του δημοσιεύματος της Wall Street Journal προχώρησε την Πέμπτη ο Νίκος Δένδιας αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης Μπάιντεν για την αναβάθμιση των τουρκικών F-16. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ανέφερε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ έστειλε «pre-notification» στο Κογκρέσο τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να βρεθεί στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη Δευτέρα.

«Η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι εστάλη pre-notification» επισήμανε, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στο αίτημα του Κώστα Σκανδαλίδη να ξεκαθαριστεί το τοπίο σε σχέση με την αναβάθμιση ή μη των τουρκικών F-16, καθώς -όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- «από αυτό θα εξαρτηθεί η ψήφος μας για την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ».

Ο υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε πως το «pre-notification» δεν συνιστά «τελεσθείσα πράξη», όμως, η αναβάθμιση του «τουρκικού οπλοστασίου» με πυραύλους και ραντάρ αποτελεί πρόβλημα διότι η Άγκυρα έχει εκδώσει απειλή πολέμου (casus belli) και παραβιάζει -μέσω υπερπτήσεων- την κυριαρχία της Ελλάδας.