Ύστερα από μήνες πιέσεων προσλαμβάνονται 300 γιατροί στο ΕΣΥ: Για εγκληματική καθυστέρηση μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Πανό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεάι Κουμουνδούρου

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μετά τη παρουσίαση της τροπολογίας του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια, που προβλέπει μεταξύ άλλων την άμεση πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και την αναγκαστική διάθεση ιδιωτικών κλινικών στο ΕΣΥ. «Κίνηση πανικού» βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία μάλιστα ενδέχεται να έρχεται «πολύ αργά» με «ακέραια εγκληματική» ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας, οι γιατροί θα ενταχθούν στο σύστημα υγείας από τη Δευτέρα και θα επεκταθεί η δυνατότητα σε όσους ειδικευόμενους το επιθυμούν να υπηρετήσουν το ΕΣΥ.

Γιατί σήμερα και όχι προ μηνών; Αυτό είναι το αμείλικτο ερώτημα των πολιτών και των γιατρών για την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνησή σας, αντείπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης: Η ιστορία θα γράψει για εσάς κε Κικίλια ό,τι και η τροπολογία σας: ότι είστε πολιτικά “εκπρόθεσμοι”. Έντονη κριτική άσκησε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια, όταν και οι νέες ΜΕΘ στον “Ευαγγελισμό” δεν είναι δικό της έργο, αλλά δωρεά της Βουλής. Οι ΜΕΘ που λέτε ότι στελεχώνετε, έπρεπε να είναι στελεχωμένες από καιρό, “και μην περιμένετε να αγκαλιάσουμε τις ανακοινώσεις σας σαν να είναι στην ώρα τους..” είπε η κα Λιακούλη.

Απαντώντας στον Γ. Ραγκούση που μίλησε για γιγαντιαία ευθύνη της κυβέρνησης για το ότι η χώρα μπαίνει σε μια μεγάλη τραγωδία, ο υπουργός Υγείας ζήτησε από την αντιπολίτευση να σεβαστεί το έργο της Πολιτείας και των γιατρών που έχουν σώσει πάρα πολλές ζωές. “Καλό είναι να μάθετε ότι σε καιρούς κρίσης πάμε όλοι μαζί” είπε ο κ. Κικίλιας, που επέκρινε τους λίγους – όπως είπε – που μένουν στη γωνία, μίζεροι και μεψίμοιροι για τα “ψηφαλάκια”.

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βρίσκεται σε απόλυτο πανικό.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ανέφερε:

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βρίσκεται σε απόλυτο πανικό. Αλλιώς δεν εξηγείται πως σε μια τροπολογία καταφέρνει να ξεγυμνώσει όλη την εγκληματική του ανεπάρκεια στην πανδημία.

Έξι μήνες η βασική μας κριτική στη κυβέρνηση είναι ότι άνοιξε αλλοπρόσαλλα τον τουρισμό δίχως σχέδιο, αφού δεν επέβαλε πρωτόκολλα για υποχρεωτικό αρνητικό τεστ στις πύλες εισόδου.

Και ότι δεν ενισχύει το ΕΣΥ με πρόσληψη μόνιμων γιατρών και επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ.

Έξι μήνες ο κ. Μητσοτάκης απαντάει ότι το πρώτο δε γίνεται και το δεύτερο δε χρειάζεται.

Έπρεπε να φτάσουν οι νεκροί τους 700 και τα κρούσματα τα 3.000 τη μέρα για να προχωρήσει στα αυτονόητα και να τα κάνει πράξη.

Μόνο που τώρα είναι πολύ αργά και την εγκληματική ευθύνη φέρει ακέραια ο κ. Μητσοτάκης».