Όταν το ΚΙΝΑΛ συναντήθηκε με τα θυμαράκια… Χρήστος Ξανθάκης

«Το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.) είναι κεντροαριστερό ελληνικό πολιτικό κόμμα. Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018 και πρόεδρός του είναι η Φώφη Γεννηματά. Πρόκειται για συνασπισμό κομμάτων, στον οποίο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Το κόμμα εκπροσωπείται στη Βουλή των Ελλήνων με 22 βουλευτές. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκπροσωπείται από δύο ευρωβουλευτές, στη Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.
Επίσης, είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».

Αυτά λέει η Βικιπαίδεια για το ΚΙΝΑΛ, να ζήσουμε να το θυμόμαστε λέω εγώ!

Ε ναι παιδιά, αλήθειες να λέμε και να μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας. Μετά από την απόφασή του να ψηφίσει το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις και τη ριζοσπαστικοποίηση, κανένα λόγο ύπαρξης δεν έχει πλέον το κόμμα της Φώφης Γεννηματά. Έτοιμο είναι να ενσωματωθεί στη Νέα Δημοκρατία, να αλλάξει το κοκκινοπράσινο χρώμα του με γαλάζιο, ν’ αρχίσει να τραγουδάει «ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία». Εξεμέτρησε το ζην, σώθηκε το λαδάκι του, κόπηκε το νήμα του, πώς αλλιώς να το πω; Φρέσκα κουλούρια φωνάζει ο κουλουράς!

Λεηλατημένο ήταν ούτως ή άλλως το κεντροαριστερό μέτωπο του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, αφού είχε κοπτάρει ένα σωρό στελέχη του σε κυβερνητικά πόστα ο Κυριάκος. Τόσο από το δουκάτο του Βενιζέλου όσο και από τη βαρονία του Γιώργου Παπανδρέου, ψώνισε όσους και όσες χρειαζόταν για να το δουλέψει το μαγαζί χωρίς να σκοτίζεται τι θα πουν οι παραδοσιακοί δεξιοί της παρατάξεως. Ως κεντρώο άλλωστε λογάριαζε πάντοτε τον εαυτό της η οικογένεια Μητσοτάκη, οπότε δεν είχε καμία αγκύλωση ή προκατάληψη όσον αφορά στις διευρύνσεις. Για πλάκα τον έκοψε τον γόρδιο δεσμό ο πρωθυπουργός, που κέρδισε την παρτίδα με μοναδική ευκολία από τη δόλια τη Φώφη!

Και ναι, τα λέω χοντρά και ίσως υπερβολικά αλλά δεν υπάρχει και άλλος τρόπος έκφρασης. Συγγνώμη δηλαδή, αλλά είσαι ένα κόμμα που έχει κληρονομήσει τη μαχητική παράδοση του ΠΑΣΟΚ, έχει κληρονομήσει τους αγώνες του, έχει κληρονομήσει τους τσαμπουκάδες του και πας και ξεβρακώνεσαι έτσι για πλάκα σε πρώτη ευκαιρία; Και σε νομοσχέδιο του Χρυσοχοϊδη μάλιστα, που σ’ έχει φτύσει κατάμουτρα για να υπουργοποιηθεί; Ρε φίλε και μόνο για την κόντρα και μόνο για το νταηλίκι και μόνο για τον καυγά έπρεπε να πεις «όχι» ηχηρό και να τους τρίψεις στη μούρη τα άρθρα και τις διατάξεις. Αντ’ αυτού, κάνεις κο-κο-κο και δηλώνεις ότι ικανοποιήθηκαν οι προϋποθέσεις που είχες θέσει…

Και δεν δήλωνες καλύτερα προσχώρηση στη Νέα Δημοκρατία; Πιο έντιμο θα ήταν και ο κόσμος της μεσαίας τάξεως που τόσο τρέμεις από τη μια και τόσο λατρεύεις από την άλλη, θα το εκτιμούσε περισσότερο. Ενώ τώρα, τι να θαυμάσουν; Την υποταγή ή την οσφυοκαμψία; Ή το γεγονός ότι αναδεικνύεις τον Μητσοτάκη σε απόλυτο αφεντικό όλου του χώρου που ξεκινάει από τον Βελόπουλο και καταλήγει στον ΣΥΡΙΖΑ; Και πάλι μπράβο στον Κυριάκο, δεν λέω, που σε ισοπέδωσε, αλλά στο ΚΙΝΑΛ τι να πω;

Ή μάλλον άσε το βρήκα, πάλι στη θρησκεία μας θα καταφύγω:
«Χους ει και εις χουν απελεύσει»!

 

Χρήστος Ξανθάκης | Athens Voice