Όταν έκλεισαν οι κάμερες στο Μαξίμου: «Αρκετά το εκμεταλλεύθηκες το Μάτι. Τις πήρες τις εκλογές – Δούρου: Μια ανεύθυνη κυβέρνηση που δεν κυβερνά, επιστρέφει σε νοοτροπίες του ’50 περί “εσωτερικού εχθρού”

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκρούονται διαρκώς ήδη από το 2016.

Ωστόσο, σε κάθε συνάντησή τους -ανεξαρτήτως των ρόλων που ο καθένας είχε- η συζήτηση ήταν ειλικρινής και ουσιαστική. Όμως, χθες τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Το ότι η Κουμουνδούρου έσπευσε να αφήσει να διαρρεύσει πως η συνάντηση «διεξήχθη σε βαρύ κλίμα», όπως έλεγαν ανώτατες κομματικές πηγές, δεν ήταν τυχαίο, ούτε η διαρροή ήταν «τυπική».

Αντιθέτως, ο Αλέξης Τσίπρας το τελευταίο διάστημα είναι… έξαλλος με τον πρωθυπουργό, καταλογίζοντάς του χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Με άλλα λόγια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως πληροφορείται ο Neo, θεωρεί ότι πίσω από τις «αποκαλύψεις» με τα ηχητικά και τις κασέτες, βρίσκεται μία ενορχηστρωμένη επίθεση, για την οποία έχει δώσει το «πράσινο φως» ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ταυτοχρόνως, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ενοχληθεί και από τον τρόπο με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να ποντάρει πολιτικά πάνω στην εθνική τραγωδία στο Μάτι.

Γι’ αυτό και χθες, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε για όλα αυτά τον πρωθυπουργό του, προειδοποιώντας τον ότι εφεξής η σχέση τους δε θα είναι όπως παλιά. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή ακούστηκε και η εξής φράση: «Αρκετά το εκμεταλλεύθηκες το Μάτι. Τις πήρες τις εκλογές. Άσε τώρα τις ψυχές των ανθρώπων στην ησυχία τους».

 

Ανάρτηση-κόλαφος της Ρένας Δούρου για τη ΝΔ με αφορμή την επέτειο της Δημοκρατίας: Μια ανεύθυνη κυβέρνηση που δεν κυβερνά, επιστρέφει σε νοοτροπίες του ’50 περί “εσωτερικού εχθρού”

Σε μία ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση προχώρησε η Ρένα Δούρου με αφορμή τη σημερινή 46η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, βάλλοντας κατά της κυβέρνησης που “ιδεοληπτική και ανιστόρητη, έχει επιλέξει να επιστρέψει σε νοοτροπίες της δεκαετίας του ’50, αντιλήψεις περί “εσωτερικού εχθρού, τον οποίο ανακαλύπτει στους πολιτικούς της αντιπάλους“.

Κάνει μάλιστα λόγο για “καθεστώς ανελεύθερης δημοκρατίας που κτίζεται σήμερα στην πατρίδα μας” και ξεκαθαρίζει ότι το θέμα δεν είναι κομματικό, του ΣΥΡΙΖΑ ή του Τσίπρα, της Αριστεράς ή της Δεξιάς αλλά “έχει να κάνει με το χρέος όλων των δημοκρατών πατριωτών να αποτρέψουμε την επανάληψη της ιστορίας”.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ρένας Δούρου:

Επέτειος σήμερα της Δημοκρατίας όμως το κυρίαρχο δεν είναι ο διάλογος για την περαιτέρω ανάπτυξή της αλλά ο προβληματισμός για την ποιότητά της.

Διάχυτη είναι η αίσθηση ότι στην κοιτίδα της η Δημοκρατία βάλλεται. Απαξιώνεται. Υπονομεύεται. Και μάλιστα εντός του Κοινοβουλίου.

Από μια ιδεοληπτική και ανιστόρητη κυβέρνηση που, αν και ο τόπος βρίσκεται αντιμέτωπος ξανά με την προκλητική επιθετικότητα της Τουρκίας, έχει επιλέξει να επιστρέψει σε νοοτροπίες δεκαετίας του 1950, αντιλήψεις περί “εσωτερικού εχθρού”, τον οποίο ανακαλύπτει στους πολιτικούς της αντιπάλους.

Χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης απέναντι στο Σύνταγμα που ορκίστηκε να τηρεί, η σημερινή κυβέρνηση επενδύει στο διχασμό, στα μικροπολιτικά οφέλη, στην επιστροφή σε ένα παρελθόν που πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά ο τόπος.

Μια ανεύθυνη κυβέρνηση που δεν κυβερνά. Αλλά κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, ποινικοποιώντας την πολιτική ζωή, πλήττοντας το κράτος δικαίου, τη δικαιοσύνη, τις ελευθερίες.

Το θέμα δεν είναι κομματικό. Δεν είναι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Δεν είναι θέμα του ΣΥΡΙΖΑ ή του Τσίπρα. Δεν είναι καν θέμα Αριστεράς ή Δεξιάς.

Έχει να κάνει με το καθεστώς της ανελεύθερης δημοκρατίας που κτίζεται σήμερα στην πατρίδα μας από τους πολιτικούς επιγόνους εκείνων, που τυφλωμένοι από τον φανατισμό τους, την οδήγησαν στις μεγαλύτερες τραγωδίες της ιστορίας μας.

Έχει να κάνει με το χρέος όλων των δημοκρατών πατριωτών να αποτρέψουμε την επανάληψη της ιστορίας.

Rena Dourou

Επέτειος σήμερα της Δημοκρατίας όμως το κυρίαρχο δεν είναι ο διάλογος για την περαιτέρω ανάπτυξή της αλλά ο προβληματισμός για την ποιότητά της.

Διάχυτη είναι η αίσθηση ότι στην κοιτίδα της η Δημοκρατία βάλλεται. Απαξιώνεται. Υπονομεύεται. Και μάλιστα εντός του Κοινοβουλίου.

Από μια ιδεοληπτική και ανιστόρητη κυβέρνηση που, αν και ο τόπος βρίσκεται αντιμέτωπος ξανά με την προκλητική επιθετικότητα της Τουρκίας, έχει επιλέξει να επιστρέψει σε νοοτροπίες δεκαετίας του 1950, αν