Χ. Μαμουλάκης: Αυξήσεις φωτιά σε προϊόντα και υπηρεσίες οδηγούν σε αδιέξοδο τα νοικοκυριά – ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού

Η Κυβέρνηση της ΝΔ παρακολουθεί αμήχανα το ράλι ανόδου των τιμών που μειώνει ακόμα περισσότερο το εισόδημα των νοικοκυριών

Με αφορμή τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή – ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιούλιο του 2021, τα οποία καταγράφουν σημαντικές ​αυξήσεις στις τιμές δεκάδων προϊόντων και υπηρεσιών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι αυξήσεις στα καύσιμα, στο ρεύμα, σε υπηρεσίες και προϊόντα πρώτης ανάγκης που επηρεάζουν άμεσα και καθοριστικά την πλειονότητα των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα όσους ανήκουν στα χαμηλά και μεσαία οικονομικά στρώματα, έχουν γίνει δυστυχώς καθημερινότητα. Παρά δε το ότι το ήδη μειωμένο εισόδημα των νοικοκυριών ψαλιδίζεται έτι περαιτέρω, η Κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα αυτό το ράλι ανόδου των τιμών, ανίκανη να πάρει την οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τη συγκράτησή τους. Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και η κοινωνία πληρώνει το τίμημα.».

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα έχει κατατεθεί και σχετική Επίκαιρη Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Οικονομικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, από τους Τομεάρχες Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Χαρίτση, Έφη Αχτσιόγλου και Σωκράτη Φάμελλο, με την συνυπογραφή και του Χάρη Μαμουλάκη, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον Ιούλιο του 2021 προκύπτουν ανατιμήσεις σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020 στο πετρέλαιο κίνησης 20,25%, στη βενζίνη 16,8%, στο φυσικό αέριο 72,32%, ενώ ανάλογες αυξήσεις έχουν επιβληθεί σε πολλές ακόμη κατηγορίες προϊόντων. Αξίζει τέλος να τονιστεί ότι σύμφωνα σχετικά δημοσιεύματα, η Ένωση Τεχνικών της ΔΕΗ προβλέπει και νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, ακόμα και άνω του 30%.

 

ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικούΚατάστημα ΟΑΕΔ (φωτογραφία αρχείου)

Πρόκειται για συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου για τις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ, σχολικού έτους 2021-2022.

Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021, στις 18:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων υποψηφίων εκπαιδευτικών, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, για τις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ, σχολικού έτους 2021-2022. Η ημερομηνία λήξης της διαδικασίας είναι η Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, στις 23:59.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, ο ΟΑΕΔ υλοποιεί τη διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης των αιτήσεων των υποψηφίων, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με σκοπό να διασφαλίσει τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την ταχύτερη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.

Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης γίνεται αποκλειστικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου (www.gov.gr), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/epaggelmaties-ekpaideuses/ekpaideutes-epaggelmatikon-skholon-epas-matheteias-tou-oaed.

Ειδικότερα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Επαγγελματίες Εκπαίδευσης → Εκπαιδευτές Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Η μοριοδότηση των υποψηφίων θα γίνει, σύμφωνα με κριτήρια που δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στα ακαδημαϊκά προσόντα και στην επαγγελματική εμπειρία των υποψηφίων (ΦΕΚ 3552/Β/03-08-2021), με απώτερο στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της εκπαίδευσης στις ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, 50 ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ με 33 ειδικότητες υψηλής ζήτησης εφαρμόζουν το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυικό σύστημα στη χώρα μας, που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στη Σχολή με την πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job-training). Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στον ιστότοπο του Οργανισμού (www.oaed.gr).