Χαράλαμπος Αθανασίου: SLAPP

ΕΚ - Χαραλαμπος Αθανασιου

Ο πρώην δικαστικός και νυν βουλευτής της ΝΔ περνάει στην Ιστορία ως «Μπάμπης, ο SLAPP»!

Η δίκη κατέληξε σε θρίαμβο του μηνυθέντος και πανωλεθρία του μηνυτή!

Θα περνούσε ως κοινή υπόθεση, αν ο μηνυθείς δεν ήταν δημοσιογράφος και εκδότης και ο μηνυτής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και εν ενέργεια βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

Το τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε ομόφωνα τον Κώστα Βαξεβάνη από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης του Χαράλαμπου Αθανασίου.

Η υπόθεση αφορά δημοσίευμα στο «Documento» που απέδιδε στον Αθανασίου απονομή χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών, νομοθετήσεις που ευνόησαν εγκληματίες του λευκού κολάρου και μαρτυρία για μίζα με σκοπό την απελευθέρωση κρατούμενου..

Ο Βαξεβάνης-ως ο πιο στοχοποιημένος δημοσιογράφος της οικογένειας Μητσοτάκη-δικαιώθηκε.

Όλα μαζί συνθέτουν θρίαμβο της Δημοσιογραφίας, χωρίς τη… δημοσιογραφία: τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αγνόησαν την απόφαση και τα επαγγελματικά όργανα κλάδου τη δίκη.

Την τιμή της ενημέρωσης, διέσωσε η εισαγγελέας της έδρας Μαρία Πετρουλάκη με την αγόρευση της υπέρ της «ελευθερίας του Τύπου, ως προϋπόθεση για τη Δημοκρατία».

Συνιστά στοιχείο αναπηρίας του συστήματος ενημέρωσης ότι η δίκη δεν πήρε μεγάλη δημοσιότητα.

Προφανώς ,γιατί τελικά στο «εδώλιο» βρέθηκε πολιτικός του κόμματος που έχει μετατρέψει τις καταμηνύσεις σκοπιμότητας εναντίον δημοσιογράφων σε βιομηχανία μέσο εκφοβισμού.

Είναι η αβάσιμη και καταχρηστική μήνυση ή αγωγή, κατά δημοσιογράφων, για να τους φιμώσουν.

Πρόσφατα το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε κοινοτική Οδηγία για το anti-SLAPP, ως δίχτυ προστασίας τους από κυβερνήσεις και οικονομικά συμφέροντα.

Μέρος αυτής της Ελλάδας ο πρώην δικαστικός και νυν βουλευτής της ΝΔ , περνάει στην Ιστορία ως «Μπάμπης, ο SLAPP».

Γιώργος Λακόπουλος

Γιώργος Λακόπουλος