Φωτογραφικές «στιγμές» από τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη

Σήμερα θρηνεί η Ελλάδα. Ο άνθρωπος που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της, ο αστείρευτος μουσικοσυνθέτης και ακατάβλητος αγωνιστής, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης «έφυγε» σε ηλικία 96 ετών για τη συνοικία των αγγέλων αφήνοντας πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη.

Φωτογραφία αρχείου που εικονίζει τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη να μιλάει σε αντιμνημονιακή συγκέντρωση των πανεπιστημιακών στα Προπύλαια, όπου ήταν κεντρικός ομιλητής, την Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Φωτογραφία αρχείου που εικονίζει τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη σε συνέντευξη Τύπου για το έργο του «Οδύσσεια», στο Παλλάς, Τρίτη 20 Μαρτίου 2007.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Φωτογραφία αρχείου που εικονίζει τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη να μιλά με τον Ζυλ Ντασέν κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του Φώντα Λάδη «Μίκης Θεοδωράκης. Το χρονικό μιας επανάστασης, 1960-1967», 15 Μαΐου 2001.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΑΪΤΑΣ Π.

Φωτογραφία αρχείου που εικονίζει τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη κατά τη διάρκεια της αναγόρευσής του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, 17 Φεβρουαρίου 2000

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΚΡΙΔΗΣ Π.

Φωτογραφία αρχείου που εικονίζει τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη μαζί με το Γιώργο Νταλάρα κατά τη διάρκεια συναυλίας καλλιτεχνών στο Σύνταγμα, κατά των νατοϊκών βομβαρδισμών, 27 Απριλίου 1999.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΤΣΙΚΡΙΚΑ ΕΛ.

Ο Μίκης Θεοδωράκης με την Μελίνα Μερκούρη
Στιγμιότυπο από τη μεγάλη συναυλία μετά την πτώση της χούντας

Στιγμιότυπο από τη μεγάλη συναυλία με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Αντώνη Καλογιάννη

Συναυλία κατά των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία.

Ο Μίκης Θεοδωράκης παρέα με τον μεγάλο Μανώλη Γλέζο

Από την αναγόρευσή του σε επίτιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

MotionTeam / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Από τη συνέντευξη για τη συναυλία για τη Μακρόνησο του 2003

Eurokinissi / Στράτος Χαβαλεζής