Φωτιά στην Ανδρο: 2 οικισμοί εκκενώθηκαν. Ακόμα 2 σε ετοιμότητα

Ανδρος φωτιά
Πηγή: Favebook/Dimitris Lotsaris

Φωτιά στην Ανδρο: 2 οικισμοί εκκενώθηκαν – Ακόμα 2 σε ετοιμότητα

Ανδρος φωτιά
Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για το σβήσιμο της φωτιάς στην Ανδρο – Δύο οικισμοί έχουν ήδη εκκενωθεί

Δύο είναι οι οικισμοί της Ανδρου οι οποίοι έχουν ήδη εκκενωθεί εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στο νησί. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον οικισμό Ρέματα, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά τα ξημερώματα της Κυριακής, γύρω στη 1:30 αλλά και ο οικισμός Ατένι. Οπως μετέδωσε στο OPEN TV η Ευλαμπία Ρέβη, οι κάτοικοι στα χωριά Αρνη και Κατάκοιλο έχουν λάβει οδηγίες ότι εάν και εφόσον χρειαστεί θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να εκκενώσουν τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά φαίνεται πως οδεύει προς τα εκεί.

Μεγάλη φωτιά στην Άνδρο – Εκκενώθηκαν σπίτια

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφοριές η φωτιά βρίσκεται κοντά στους οικισμούς και καίει χαμηλή βλάστηση, αλλά δεν έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια. Ωστόσο η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς κρίνεται αρκετά δύσκολη καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ξεπερνούν ακόμα και τα 7 μποφόρ και η φωτιά αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις και έχει πάρει αρκετά μεγάλη έκταση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2 αεροσκάφη, ενώ κινητοποιήθηκε μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου της 1ης ΕΜΑΚ που μετέβη στην Ανδρο με ελικόπτερο.


Νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες για τραυματισμό ενός πυροσβέστη όμως όπως μετέδωσε το OPEN TV, ο τραυματισμός δεν ήταν σοβαρός και ο πυροσβέστης έχει ήδη επιστρέψει στο επιχειρησιακό του έργο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για τα αίτια της πυρκαγιάς. Το βράδυ ωστόσο στο νησί σημειώθηκε και μία δεύτερη φωτιά από ένα αυτοκίνητο. Οι Αρχές μέχρι τώρα δεν συνδέουν τις δύο πυρκαγιές αλλά μετά την κατάσβεση αναμένεται να υπάρξει ο απαραίτητος έλεγχος για να διαπιστώσει η Πυροσβεστική εάν πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια.

Δήμαρχος Ανδρου: Παρακαλούνται οι κάτοικοι να εκκενώσουν τις περιοχές

Νωρίτερα μέσω Facebook ο δήμαρχος της Ανδρου,  Δημήτρης Λοτσάρης, ανακοίνωσε μέσω Facebook πως έχει ζητηθεί να εκκενωθούν περιοχές. Ο κύριος Λοτσάρης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την επείγουσα ανακοίνωση:

«ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ – ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ
Παρακαλούμε τους κατοίκους του χωρίου των Ρεμάτων όπως εκκενώσουν τις οικίες τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και προβλημάτων με τον καπνό που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή. Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες σταθμευμένων οχημάτων ν’ απομακρύνουν ΑΜΕΣΑ τα Ι.Χ. τους από την περιοχή. Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Σ.Ε.Δ.Α., ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα.