Φωτιά κοντά στους Δελφούς, οριοθετημένο το μέτωπο στην Ηλεία – Φωτιά στην Κεφαλονιά

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα και βρίσκεται σε εξέλιξη, σε δασική έκταση στην περιοχή Αλαφόκαστρο του δήμου Δελφών Φωκίδας. Η φωτιά καίει πουρνάρια, και είναι Βορειο-ανατολικά των Δελφών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά δεν απειλεί οικισμούς και πλέον έχει καλύτερη εικόνα, χωρίς ωστόσο να έχει οριοθετηθεί ή να είναι σε ύφεση.

Φωτιά τώρα στους Δελφούς

«Δείχνει να έχουμε προλάβει τα χειρότερα», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Γιώργος Δελμούζος, προσθέτοντας: «Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια. Κανείς δεν μπορεί να ξέρεις τι θα γίνει με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Δόθηκε μία τιτάνια μάχη έτσι ώστε περιμετρικά να μπορέσουν να ελέγξουν την επέκταση της και τώρα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, χωματουργικά μηχανήματα από την περιφέρεια και τον Δήμο Δελφών, όπως επίσης και βυτιοφόρα που διατέθηκαν από την Περιφέρεια Στερεάς προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στην πυρκαγιά επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα, 6 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο μεταξύ οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ, σε δυσπρόσιτη περιοχή στην Κορυφή Ηλείας.

Από νωρίς το πρωί ένα ελικόπτερο μετέχει στις προσπάθειες κατάσβεσης, ενώ στη μάχη έχουν ριχτεί ισχυρές επίγειες δυνάμεις αποτελούμενες από 68 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα και 19 οχήματα.

 

Φωτιά τώρα στην ΚεφαλονιάΦωτιά τώρα στην Κεφαλονιά

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Φωτιά σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Λευκές.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.