Φυγομαχία Μητσοτάκη για το θέμα των Μέσων Μεταφοράς – Η δημοκρατία δεν θα μπει σε καραντίνα, απαντάει ο Αλ. Τσίπρας

Τσίπρας για Μετρό Θεσσαλονίκης: ''Ο Μητσοτάκης έκανε ξανά το μετρό  ανέκδοτο'' - seleo.gr

«Δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία» είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός και αυτό, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, είναι αρκετή απάντηση. Έντονη η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχίθα και του προέδρου του, ο οποίος θα παραχωρήσει την Παρασκευή 6/11 συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Δεν θα απαντήσει τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τον συνωστισμό των πολιτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το θεωρούν περιττό στη ΝΔ, με πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος να υποστηρίζουν ότι «μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και του lockdown που ισχύει από το Σάββατο τα ξημερώματα παρέλκει η συζήτηση της ερώτησης που έχει καταθέσει ο κύριος Τσίπρας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Στη ΝΔ εκτιμούν ότι απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα όσα επισήμανε στην ερώτησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τι είπε όμως στην ενημέρωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης; «Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε», υποστήριξε. «Δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία από το πουθενά», σημείωσε χαρακτηριστικά στην ενημέρωση με τον Σωτ. Τσιόδρα. «Μιλάμε για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παντού στον κόσμο παρατηρείται έντονος συγχρωτισμός στα Μέσα» δικαιολογήθηκε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ανυπόστατη την κριτική από την αντιπολίτευση.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την ματαίωση της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα. «Η κυβέρνηση το βάζει στα πόδια», σχολίασε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Ραγκούσης. Έκανε λόγο για «δειλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα μέσα στον Ναό της Δημοκρατίας», ενώ μίλησε για «απαράδεκτη» και «αστήρικτη» απόφαση, που βάζει σε καταστολή την λειτουργία του  Κοινοβουλίου και του διαλόγου.

«Δεν υπήρχε τίποτα ανεπίκαιρο στην ερώτηση» ώστε να αναβληθεί η συζήτησή της, σχολιάζουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «άρνηση» του πρωθυπουργού να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει.

Με συνέντευξη Τύπου (6/11) απαντάει ο Αλέξης Τσίπρας

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη φυγομαχία Μητσοτάκη. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του:

Μετά το νέο lockdown και την ομολογία της αποτυχίας του, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να βάλει φίμωτρο και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ακυρώνει την αυριανή συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησής μου που αφορά στις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για την αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης προτιμά το μονόλογο και τη μονοφωνία των επιχορηγούμενων από τη λίστα Πέτσα ΜΜΕ και δεν θέλει να βρεθεί στη δύσκολη θέση να υπάρχει αντίλογος και επιχειρήματα για τις παλινωδίες που οδήγησαν στο νέο lockdown.

Η δημοκρατία όμως δεν θα μπει σε καραντίνα.

Όσο κι αν αυτό ενοχλεί τον κ. Μητσοτάκη.

Τα επιχειρήματα θα ακουστούν και θα νικήσουν την προπαγάνδα.

Γι’ αυτόν το λόγο αύριο, Παρασκευή, θα παραχωρήσω Συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Alexis Tsipras

Μετά το νέο lockdown και την ομολογία της αποτυχίας του, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να βάλει φίμωτρο και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ακυρώνει την αυριανή συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησής μου που αφορά στις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για την αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης προτιμά το μονόλογο και τη μονοφωνία των επιχορηγούμενων από τη λίστα Πέτσα ΜΜΕ και δεν θέλει να βρεθεί στη δύσκολη θέση να υπάρχει αντίλογος και επιχειρήματα