Φασούλας: «Ο Γκάλης ανήκει στην ΕΟΚ όποτε θέλει αυτός» * Γαβριήλ: «Νιώθω ευλογημένος που εργάζομαι στη Λάρισα» * Τεράστια έκπληξη με Μπουρούση. Ποια ελληνική ομάδα τον θέλει

Φασούλας

Ο «γκάνγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης θέλοντας να αναφερθεί στα σενάρια που τον ενέπλεξαν με την ΕΟΚ είπε ότι δεν πρόκειται να προδώσει ποτέ τους συμπαίκτες του και ο Παναγιώτης Φασούλας δεν το άφησε ασχολίαστο.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του για πρόεδρος της ΕΟΚ και έκανε ειδική αναφορά στα όσα είπε ο Νίκος Γκάλης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το κίνητρο για την υποψηφιότητά του:

«Γινόταν συζήτηση αρκετό καιρό τώρα γιατί δεν βγαίνουν μπροστά οι αθλητές, οι πρώην αθλητές. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα κι εγώ μπας και βρεθεί κάποιος άλλος, να δω κάποια κινητικότητα. Δεν υπήρχε με τους περισσότερους που μιλούσα να μου λένε “γιατί δε βγαίνεις εσύ μπροστά;”.

Και έτσι το αποφάσισα, γιατί θεωρώ ότι το μπάσκετ είναι κάτι το οποίο, τουλάχιστον με τους ανθρώπους που συζητάω, τους μπασκετικούς που έχουμε μεγαλώσει μαζί, είτε ως προπονητές είτε ως παίκτες, το μπάσκετ είναι κάτι που πραγματικά μπορεί να μας ενώσει.

Τα τελευταία χρόνια μας λείπει αυτή η καλή συζήτηση για το μπάσκετ, η καλή διάθεση του κόσμου απέναντι στο μπάσκετ, οι καλές ειδήσεις από το μπάσκετ».

Για την επιβεβλημένη αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της ομοσπονδίας:

«Η Ομοσπονδία του μπάσκετ οφείλει να είναι πιο εξωστρεφής, πιο διαφανής και οφείλει να εξηγεί στον κόσμο τις αποφάσεις που παίρνει. Και οφείλει να απολαμβάνει τα εύσημα των φιλάθλων και των υπόλοιπων Ελλήνων, αλλά και να αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν.

Ειδικά σε κακές στιγμές. Κακές στιγμές θα υπάρχουν πάντα, αλλά ευελπιστούμε ότι θα υπάρχουν και καλές από εδώ και πέρα. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή εγώ θεωρώ ότι το πρώτο που πρέπει να γίνει στην Ομοσπονδία είναι να λειτουργεί ως οργανισμός, όχι ως επιχείρηση.

Ένας οργανισμός που έχει οργανόγραμμα, που έχει γενικό διευθυντή, που αναλαμβάνουν άνθρωποι να κάνουν πράγματα και που έχουν την ευθύνη αυτών των πραγμάτων».

Για τους πρώην συμπαίκτες και συνεργάτες που βρίσκονται στο ψηφοδέλτιό του:

«Είναι τεράστια τιμή για μένα που τόσα παιδιά είναι υποψήφιοι. Δεν είναι ψήφος δημοφιλίας. Απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κόσμο. Αυτοί που είναι μαζί μου δεν είναι απλά πρώην αθλητές, έχουν εκλεγεί βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες.

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει προστιθέμενη αξία το γεγονός ότι έχουν ζήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό από τις χαμηλότερες βαθμίδες μέχρι και το κορυφαίο επίπεδο. Ξέρουμε τι έχουν περάσει αυτοί οι άνθρωποι, τί προσπάθεια χρειάζεται για να διατηρήσεις σοβαρή ομάδα μπάσκετ».

Για τη φιλοσοφία του για την επόμενη ημέρα στο ελληνικό μπάσκετ:

«Το έχω πει από την πρώτη μέρα. Το ζήτημα που εμείς θέλουμε να φέρουμε στο προσκήνιο είναι ότι πρώτα είναι το μπάσκετ και μετά όλοι εμείς οι άλλοι. Είτε ως παίκτες, είτε ως προπονητές, είτε ως παράγοντες, αντιλαμβανόμαστε ότι μεγαλύτερο από όλους μας είναι το μπάσκετ.
Τείνουμε να το ξεχάσουμε τα τελευταία χρόνια, το μπάσκετ είναι αυτό που μας ενώνει, δίνει προοπτική και ελπίδα σε παιδιά να βγουν από μια μονότονη ζωή και να αναδείξουν τα προσόντα τους. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο πράγματα για να κερδίσει κανείς από το μπάσκετ. Μόνο στην Ελλάδα το “πρώην αθλητής” είναι μειονέκτημα για κάποιον».

Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη διαιτησία:

«Έχουμε καταθέσει ολόκληρο πρόγραμμα για τη διαιτησία, το οποίο θα λειτουργήσει με διαφορετικό τρόπο. Εμείς πιστεύουμε καταρχήν ότι στον αθλητισμό όλοι τιμωρούνται, όλοι υποβιβάζονται.

Μόνο οι διαιτητές έχουν ανοδική πορεία. Θεωρώ ότι έχουμε πολλούς καλούς διαιτητές. Αλλά το σύστημα ορισμού και αξιολόγησης τους, αλλά και των παρατηρητών, είναι απαρχαιωμένο».

Για τις επαφές που έχει κάνει με τους προέδρους των Ενώσεων:

«Από την αρχή έχω τη διάθεση και πηγαίνω σε όλη την Ελλάδα με όσους είναι υποψήφιοι και βλέπουμε τα σωματεία ένα-ένα ξεχωριστά και βεβαίως τους προέδρους των Ενώσεων. Πιστεύω πραγματικά στο ρόλο των Ενώσεων και με τιμά η επιστολή που έστειλαν, γιατί βγήκαν μπροστά και είπαν ότι θέλουν να συμπορευθούν μαζί μας».

Για τις πιέσεις που έχουν δεχθεί οι Ενώσεις που είναι στο πλευρό του, στηρίζοντας την υποψηφιότητά του:

«Προφανώς και δέχονται πιέσεις. Δεν είμαι εδώ για να γκρινιάξω για τις πιέσεις, είναι μεγάλοι άνθρωποι και ισχυροί παράγοντες στο ελληνικό μπάσκετ. Επιμένω, δεν εκφράζουν τις Ενώσεις, εκφράζουν τον εαυτούς τους. Ένα άλλο θέμα είναι το πώς χρηματοδοτούνται οι Ενώσεις.

Υπάρχει κάποιος μαθηματικός τύπος; Λαμβάνουμε υπόψη τον αριθμό των αθλητών; Την τελευταία φορά που κοίταξα το μητρώο των αθλητών ήταν 520.000. Σ’ αυτό το μητρώο πρέπει να είμαι ακόμα εγώ γραμμένος. Δεν έχει γίνει επικαιροποίηση σε ό,τι αφορά την καταγραφή των αθλητών».

Για τη θητεία του στο Δήμο του Πειραιά:

«Αν δεν υπήρχαμε εμείς, δεν θα υπήρχε Δημοτικό Θέατρο. Έχουν γίνει πράγματα στον Δήμο Πειραιά. Πάντα με ρωτάνε γι’ αυτό και εγώ πρέπει να απαριθμώ πράγματα που έγιναν και να απολογούμαι για πράγματα που δε γίνανε. Σκοτωθήκαμε για να γίνουν πράγματα εκείνη την εποχή. Ο Γιάννης Μώραλης έχει κάνει αρκετά πράγματα για τον Πειραιά».

Για τη στήριξη του Νίκου Γκάλη στην υποψηφιότητά του και τη σχέση του με τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα:

«Με συγκίνησε πραγματικά ο Νίκος. Μίλησα μαζί του, θα ήθελα να τον ευχαριστήσω κι εγώ εκ μέρους όλων των υπολοίπων, γιατί ήταν μια αντρίκια, παλικαρίσια δήλωση από τον άνθρωπο που πραγματικά είναι ο κορυφαίος των κορυφαίων στην Ελλάδα όσον αφορά στο μπάσκετ.

Το μήνυμα που του έστειλα ήταν ότι με έκανε και έκλαψα ξανά μετά από 33 χρόνια. Ήταν εξαιρετική τιμή γιατί ο Νίκος Γκάλης ανήκει στην ΕΟΚ, όταν, όπως, όποτε κι όπου θέλει αυτός».

Για τη θέση του μπάσκετ στις καρδιές των Ελλήνων φιλάθλων:

«Το μπάσκετ πρέπει να ξαναπάρει τη θέση που είχε στις καρδιές των Ελλήνων, που ήταν κάτι ευχάριστο για να ασχολούνται μαζί του. Τα επεισόδια, οι διαιτησίες, οι γκρίνιες, αυτά πρέπει να τελειώσουν.

Έχει Προολυμπιακό τουρνουά το καλοκαίρι, Θεού θέλοντος θα έχει Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει να ασχοληθούμε με τις εθνικές ομάδες. Υπάρχει μια παγκόσμια κινητοποίηση για το γυναικείο μπάσκετ κι εδώ ακόμα λέμε ότι “εντάξει έχουμε και γυναικείο μπάσκετ”».

Για τα νέα παιδιά που πηγαίνουν στο εξωτερικό, σε κολλέγια, και αποδεικνύουν πώς οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αθλητές και αθλήτριες έχουν τεράστιες δυνατότητες:

«Αυτό το κέρδισαν μέσα από το μπάσκετ, με πολύ σκληρή δουλειά και πάλεψαν γι’ αυτό. Αυτά τα παιδιά έχουν κάνει ήδη την πρώτη τους μεγάλη επιτυχία. Δεν ξέρω αν θα παίξουν σε πολύ υψηλό επίπεδο επαγγελματικά, αλλά έχουν κάνει μεγάλη επιτυχία».

Για το όραμά του για την επόμενη ημέρα της ΕΟΚ και γενικότερα του ελληνικού μπάσκετ:

«Υπάρχουν πράγματα που κάνουν οι άλλες Ομοσπονδίες και είναι εύκολο να γίνουν και σε μας. Δεν είμαστε οι… Αϊνστάιν, είμαστε οι τεχνοκράτες του μπάσκετ στην Ελλάδα. Το άλλο όραμα που έχω για το ελληνικό μπάσκετ είναι να συμμετάσχει με τους ανθρώπους των άλλων ομοσπονδιών, τον Κιριλένκο, τον Σαμπόνις, τον Ράτζα, τον Τούρκογλου.

Με όλους αυτούς μοιραζόμαστε μια αγωνία για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, που παραπαίει κάθε μέρα μέσα από την άγονη κόντρα μεταξύ Ευρωλίγκας και FIBA».

Γαβριήλ: «Νιώθω ευλογημένος που εργάζομαι στη Λάρισα»

Γαβριήλ: «Νιώθω ευλογημένος που εργάζομαι στη Λάρισα»

Ο Λίνος Γαβριήλ παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Λάρισα όπου, μεταξύ άλλων δήλωσε ευλογημένος που εργάζεται στους Θεσσαλούς.

Αναλυτικά

Την πιο δημιουργική ηλικία διανύει ο Λίνος Γαβριήλ, ο οποίος στις 18 Οκτωβρίου του 1975, ήρθε στον κόσμο. Στην ηλικία, πλέον, των 45 χρόνων βρίσκεται στον πάγκο της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory, έχοντας ως στόχο την εδραίωση της ομάδας τόσο στην Α1 όσο και στην συνείδηση των φιλάθλων της πόλης και όχι μόνο.

«Με αφορμή τα γενέθλια του, ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. και ολόκληρη η οικογένεια της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory εύχονται στον κόουτς, χρόνια πολλά με υγεία και επιτυχίες».

Γεγονός είναι πως η πορεία του Ελληνοκύπριου κόουτς στο μπασκετικό στερέωμα είναι πλούσια, μέσα από αυτή διάλεξε τις πιο ευχάριστες στιγμές του: «Δεν μπορώ να διαλέξω μία στιγμή, καθώς είναι αρκετές. Η ανάληψη καθηκόντων ως head coach στην Εθνική ομάδα της χώρας μου το 2017, αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή, με το συμβόλαιο μου να διαρκεί μέχρι το 2023.

Δεν πρόκειται να ξεχάσω το νταμπλ στη Τυνησία (2013) με την Etoile Sportive Du Sahel, το οποίο ήρθε ενώ ξεκινήσαμε από την τρίτη θέση στο τέλος της κανονικής αγωνιστικής περιόδου. Κάναμε, θυμάμαι, εξαιρετική πορεία «σπάζοντας» δύο σημαντικές έδρες και κατακτώντας το πρωτάθλημα. Ήταν μία έντονη στιγμή, διότι ήμουν νεότερος και κατάφερα κάτι ουσιαστικό στην πρώτη μου απόπειρα να κοουτσάρω στο εξωτερικό.

Από κει και πέρα, ξεχωρίζω τις πορείες στο «τιμόνι» της ΑΕ Λεμεσού και της ΑΕΚ Λάρνακας, που καταγράφηκαν νίκες ενάντια σε Γαλατάσαραϊ, Βαρέζε και άλλα ευρωπαϊκά σπουδαία κλαμπ. Ξεχωριστή θέση παίρνει η ιστορική νίκη της Εθνικής Κύπρου (69-67) απέναντι στην Πορτογαλία (23-11-2017) μπροστά σε 5.000 κόσμο, μέσα σε αυτούς και οι οικογένειες μας».

Οι δουλειές που τον καθιέρωσαν στους πάγκους: «Η σκληρή δουλειά με τις ομάδες της Κύπρου που πρωταγωνιστούσαν έχω την εντύπωση πως έπαιξαν εξέχοντα ρόλο τους στη χάραξη της διαδρομής. Οι εμφανίσεις, επίσης, στο εξωτερικό αλλά και η πρόσληψη στην Εθνική ομάδα, έχουν σημαντικό μερίδιο για την εμπιστοσύνη που λαμβάνω από τις διοικήσεις αυτά τα χρόνια».

Οι στιγμές που θέλει να διαγράψει: «Αρκετές στιγμές θα ήθελα να ξεχάσω. Δεν είναι μόνο μία αυτές που δεν επιθυμώ να βιώσω ξανά. Η απώλεια του Παναφρικανικού πρωταθλήματος το 2014 ήταν δύσκολη για μένα και τους συνεργάτες μου, όπως και οι μαζεμένες ήττες με την Εθνική Κύπρου τον τελευταίο καιρό. Στην πατρίδα μου αγωνίζονται νεαρά παιδιά και τούτα τα μαθήματα πρέπει να λειτουργήσουν ως «φάρος» για τη συνέχεια, στην οποία πιστεύουμε ότι θα έρθουν τα αποτελέσματα. Η κάθε εμπειρία σε κάνει πιο δυνατό πνευματικά ως προπονητή και ως άνθρωπο».

Οι επιθυμίες του Λίνου, μέχρι τα επόμενα γενέθλια: «Θέλω να παραμένω υγιής για να μπορώ να είμαι παραγωγικός και να βελτιώνομαι στην προπονητική, αλλά και στη ζωή μου. Θα ήθελα, επίσης, περισσότερο χρόνο μακριά από το γήπεδο, κοντά μόνο σε αυθεντικούς ανθρώπους που εκτιμώ, μένοντας μακριά από τους τοξικούς, στους οποίους είμαι αλλεργικός».

Η συνεργασία με την ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory: «Νιώθω ευλογημένος που εργάζομαι εδώ. Σε συνεργασία με την διοίκηση και τους συνεργάτες μου, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Το ρόστερ είναι αξιόλογο και είμαι πεπεισμένος ότι στο παρκέ θα εμφανίσουμε κάτι καλό, παρ’ όλο που θα μας πάρει χρόνο».

Το μήνυμα στον κόσμο της πόλης: «Εύχομαι οι φίλαθλοι που αγαπούν πραγματικά την ομάδα και θέλουν να την βλέπουν στα υψηλά στρώματα, να στηρίξουν την προσπάθεια. Όλο το οικοδόμημα της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory επιθυμώ να είναι ενωμένο μέχρι τέλους, αφού έρχεται μία χρονιά που μπορούμε να υλοποιήσουμε στους στόχους μας. Αρκεί να διαθέτουν υπομονή».

Αγαπημένοι καλαθοσφαιριστές: «Από τον Κύπρο ο Γιώργος Θυρώτος, από την Ελλάδα ο Νίκος Γκάλης και από τον υπόλοιπο κόσμο οι Ντράζεν Πέτροβιτς και Μάτζικ Τζόνσον».

Αγαπημένα αθλήματα, πέραν του μπάσκετ: «Το τένις, το ποδόσφαιρο και ο στίβος».

Ελεύθερος χρόνος με: «Με καφέ ή φαγητό μαζί με εκλεκτούς φίλους, αγώνες της Euroleague και βέβαια, κινηματογράφος».

Το ταξίδι «όνειρο»: «Θα ήθελα να ταξιδέψω στην Χαβάη, αλλά δεν μπορώ να προδικάσω εάν θα επέστρεφα…».

 

Τεράστια έκπληξη με Μπουρούση – Ποια ελληνική ομάδα τον θέλει

Τεράστια έκπληξη με Μπουρούση - Ποια ελληνική ομάδα τον θέλει

Ο Γιάννης Μπουρούσης αποτελεί επί σειρά ετών ένας αξιόπιστος σέντερ για όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί. Μπορεί πλέον να έχει πατήσει στα 37, αλλά παραμένει μια εξαιρετική λύση για πολλές ομάδες.

Τα τελευταία χρόνια ο έμπειρος αθλητής αγωνίστηκε και στην Κίνα με ένα αρκετά καλό συμβόλαιο. Ωστόσο πλέον φαίνεται πως υπάρχει προοπτική για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Και μάλιστα σε ομάδα με αρκετά υψηλούς στόχους που αγωνίζεται και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο λόγος για τον Προμηθέα, η διοίκηση του οποίου έχει ξεκινήσει επαφές με τον Γιάννη Μπουρούση, προκειμένου να τον εντάξει στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Πατρινοί αναζητούν έναν παίκτη για τη θέση του σέντερ, μετά την αποχώρηση του Φλόιντ και η προσοχή έχει στραφεί στον 37χρονο Έλληνα σέντερ.

Ο πρώην διεθνής περιμένει πρώτα να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο κινεζικό πρωτάθλημα και αν δεν υπάρξει κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση από εκεί, τότε θα συζητήσει αναλυτικότερα με τη διοίκηση του Προμηθέα, τις λεπτομέρειες της συνεργασίας των δυο πλευρών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μπουρούσης βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην πατρινή ομάδα, αν δεν υπάρξει κάποια άλλη δελεαστική πρόταση από την Κίνα. Ο Μπουρούσης είχε ακολουθήσει την προετοιμασία του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*