Φέντερερ: Δώρισε 1.000.000 δολάρια σε οικογένειες της Αφρικής * Σχέδιο για επανέναρξη των πρωταθλημάτων πόλο μετά τις 10/7 * Στόχος να συνεχιστεί η Volley League, αρχίζουν προπονήσεις μέσα στον Μάιο

Σε ακόμη μια αξιέπαινη φιλανθρωπική κίνηση προχώρησε ο Ρότζερ Φέντερερ που ανακοίνωσε πως μέσω της εταιρείας του δώρισε 1.000.000 δολάρια σε οικογένειες της Αφρικής που έχουν ανάγκη.

Ο Ελβετός θρύλος διακρίνεται για το φιλανθρωπικό έργο του τα τελευταία χρόνια, με επίκεντρο παιδιά στις Αφρικανικές χώρες, που μαστίζονται από πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

Την Τετάρτη, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο 38χρονος τενίστας έκανε γνωστό πως μέσω της Roger Federer Foundation, δώρισε 1.000.000 δολάρια σε οικογένειες της Αφρικής.

Στόχος του, τα χρήματα να πάνε σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών τους. Το πρότζεκτ έχει να κάνει με περίπου 65.000 γεύματα που θα μοιραστούν σε παιδιά κάτω των 18 ετών.

“Ο Covid-19 είναι μια παγκόσμια υγειονομική και οικονομική κρίση. 

Ως ανθρωπιστική ανταπόκριση, η Roger Federer Foundation χορήγησε 1.000.000 δολάρια για την παροχή θρεπτικών γευμάτων για 64.000 ευάλωτα μικρά παιδιά και τις οικογένειές τους, μέσω των συνεργατών μας στην Αφρική, όσο τα σχολεία παραμένουν κλειστά”, ανέφερε μεταξύ άλλων στα social media η εταιρεία του Ελβετού.

 

Σχέδιο για επανέναρξη των πρωταθλημάτων πόλο μετά τις 10/7

Κορονοϊός: Σχέδιο για επανέναρξη των πρωταθλημάτων πόλο μετά τις 10/7

Το πλάνο της ΚΟΕ για την επανέναρξη της δράσης στην Α1 πόλο ανδρών και γυναικών.

Αγώνες μετά από τις 10 Ιουλίου 2020 προβλέπει το σχέδιο της ΚΟΕ το οποίο θα δοθεί προς έγκριση στην ΓΓΑ τις επόμενες ημέρες.

Η ομοσπονδία που διοργανώνει το πρωτάθλημα πόλο σε άνδρες και γυναίκες έχει σχεδιάσει επανέναρξη προπονήσεων μέσα στον Ιούνιο και μετά από κάποιες εβδομάδες προετοιμασία να ξεκινήσουν οι αγώνες.

Η ΚΟΕ που την Παρασκευή έχει προγραμματίσει ΔΣ (τηλεδιάσκεψη) θ΄αποφασίσει για όλα και από τις επόμενες ημέρες θα έχει πάρει και τις απαντήσεις από τον Αυγενάκη.

Η ομοσπονδία θέλει να ολοκληρώσει τα πρωταθλήματα (Α1 ανδρών-γυναικών) σε πρώτη φάση αλλά και το Κύπελλο γυναικών. Επίσης σχεδιάζει και τη νέα χρονιά στην οποία έχει δεσμευτεί να μην πέσει κάποια ομάδα αλλά ν’ ανέβουν κανονικά βάσει των προκηρύξεων.

 

Στόχος να συνεχιστεί η Volley League, αρχίζουν προπονήσεις μέσα στον Μάιο

Στόχος να συνεχιστεί η Volley League, αρχίζουν προπονήσεις μέσα στον Μάιο

Μετά από πολλές τηλεδιασκέψεις, η ΕΣΑΠ αποφάσισε να συνεχίσει την προσπάθεια συνέχισης του πρωταθλήματος και σκοπός είναι να αρχίσουν προπονήσεις μέσα στον Μάιο.

Ολοκληρώθηκαν οι τηλεδιασκέψεις που είχε ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π. Παντελής Ταρνατόρος με την αθλητική ηγεσία και τους φορείς του ελληνικού βόλεϊ για το μέλλον του πρωταθλήματος Volley League της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

Το πρωί της Τρίτης 5 Μαΐου 2020 είχε τηλεδιάσκεψη με το προεδρείο του Π.Α.Σ.Α.Π. όπου ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των αθλητών Παναγιώτης Πελεκούδας διατύπωσε την πρόθεση να εξαντληθούν όλα τα χρονικά περιθώρια για ολοκλήρωση της σεζόν εντός του αγωνιστικού χώρου.

Το βράδυ της Τρίτης 5/5 ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π. συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, τον πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργο Καραμπέτσο και τα μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. που είναι και μέλη του Ε.Ο.Δ.Υ. και συζητήθηκαν οι προοπτικές της έναρξης της αγωνιστική προετοιμασίας των αθλητών.

Θέληση και σχεδιασμός της Γ.Γ.Α. – εάν και εφόσον υπάρχουν τα σημερινά δεδομένα στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού – είναι να ξεκινήσει στα γυμναστήρια η προετοιμασία των επαγγελματικών ομάδων εντός του Μαΐου για προπονήσεις και ασκήσεις φυσικής κατάστασης των αθλητών που αγωνίζονται στις ομάδες της Volley League.

Σύμφωνα με το πλάνο που θα ισχύσει – μόνο εάν υπάρχουν τα σημερινά δεδομένα στην καταγραφή κρουσμάτων του κορονοϊού – είναι οι ομάδες θα κάνουν προετοιμασία για τέσσερις εβδομάδες και στη συνέχεια θα μπορέσουν να αγωνιστούν για να ολοκληρώσουν τη σεζόν 2019-20 με πρόγραμμα που θα ανακοινώσει η διοργανώτρια αρχή.

Τόσο ο Γ.Γ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς, όσο και τα μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής εξέφρασαν τη θέληση τους για επιστροφή στην κανονικότητα τόσο της κοινότητας του βόλεϊ όσο και όλου του ελληνικού αθλητισμού.

Τόνισαν πως εάν υπάρξουν νέα δεδομένα με αύξηση των κρουσμάτων και των θυμάτων θα επιστρέψουν στο καθεστώς των περιορισμών και δεν θα ισχύσουν όλα αυτά που συζητήθηκαν σήμερα.

Επίσης έδωσαν συγκεκριμένες οδηγίες για τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργήσουν οι ομάδες αλλά και οι ιατρικές εξετάσεις που θα υποβάλλονται οι αθλητές και όλα τα μέλη των επαγγελματικών ομάδων ώστε να διαφυλαχθεί η ασφάλεια τους αλλά και η αποτροπή μετάδοσης του covid-19.

Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π. Παντελής Ταρνατόρος ευχαρίστησε τον Γ.Γ.Α. Γιώργο Μαυρωτά, τα μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. τον πρόεδρο του Π.Α.Σ.Α.Π. Παναγιώτη Πελεκούδα και τον πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργο Καραμπέτσο για την πολύτιμη στήριξη αλλά και την παραγωγική συνεργασία που είχαν και η οποία δίνει ελπίδα ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος εντός των αγωνιστικών χώρων.

Η Ε.Σ.Α.Π. αναμένει πλέον την επίσημη απάντηση της F.I.V.B. και C.E.V. για την παράταση στις ημερομηνίες των συμβολαίων των ξένων αθλητών ενώ εντός των ημερών θα διεξαχθεί συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.